Een visum voor Myanmar (Burma) is tegenwoordig wat makkelijker te verkrijgen dan vroeger. Sinds de militaire junta het land steeds iets meer vrij laat is het ook redelijk goed mogelijk geworden om Myanmar te bezoeken als toerist of als zakenreiziger. Hoewel je voor sommige gebieden in Myanmar alleen mag komen met een speciale permit (toestemmingsbewijs), kan je in het overgrote deel van het land vrij reizen met je reguliere toeristenvisum voor Myanmar. Bepaal voorafgaand aan je reis goed welke reisroute je gaat volgen en controleer door welke gebieden je reist. Boek snel en eenvoudig je visum Myanmar.

Voorwaarden aan het visum voor Myanmar

Het visum voor Myanmar is slechts eenmalig te gebruiken. Het is een zogenaamd “single entry visa” waarmee je, als je eenmaal Myanmar weer verlaten hebt, niet opnieuw het land mag binnenreizen. Je hebt in dat geval weer een nieuw visum nodig. Met het visum voor Myanmar mag je binnen een periode van 90 dagen na datum van afgifte voor een periode van maximaal 28 dagen in Myanmar verblijven. De kosten voor het visum voor Myanmar variëren en zijn afhankelijk van waar je het visum aanschaft en welk type visum je wilt hebben. Een visum via de ambassade in Nederland of Belgie regelen is mogelijk voor €25 per visum. Je bent dan wel veel tijd kwijt.

Waar kan je het visum voor Myanmar aanschaffen?

Er zijn drie manieren om aan je visum voor Myanmar te komen. Je kan een regulier toeristenvisum via de ambassade van Myanmar in Nederland (Breda) of in België (Brussel) regelen. Of uiteraard via een van de ambassades van Myanmar in Zuidoost Azie (bijvoorbeeld Bangkok). Een tweede mogelijkheid is om een e-visum online te regelen. Lees meer over het visum Myanmar. Vanuit je luie stoel kan je de e-visum aanvraag in gang zetten en binnen 3 werkdagen heb je het e-visum per e-mail ontvangen. Ten slotte is het in sommige gevallen ook mogelijk om je visum bij aankomst te regelen, een zogenaamd “visa on arrival”. De mogelijkheden hiervoor zijn echter nog wel zeer beperkt dus lees daarvoor goed de restricties en voorwaarden na.

Normaal visum
Een normaal toeristenvisum voor Myanmar is aan te schaffen via de Ambassade in Breda of Brussel. Kosten voor het visum bedragen €25,- (single entry). Via veel visumbureaus kan je het visum laten regelen. Vaak betaal je dan wel afhandelingskosten/servicekosten van rond de €50,- per visum. Regel je zelf de aanvraag, dan moet je vaak langere tijd wachten en 2 keer heen-en weer reizen. Een e-visum van $50 kan je een hoop tijd, geld en moeite besparen.

E-visum (e-visa Myanmar)
Met het e-visum kan je Myanmar alleen binnenkomen via de internationale luchthavens van Nay Pyi Taw, Yangon en Mandalay. Via diezelfde drie internationale luchthavens en de internationale grensovergangen van Tachileik/Maisai, Myawaddy/Mesauk, Kauthaung/Yannnaung en Hteke/Phunaron mag je Myanmar ook weer verlaten (uitreizen). Via visum Myanmar en de website van de overheid van Myanmar kan je het e-visum voor Myanmar aanvragen.

Visa on arrival
Het is als toerist niet mogelijk om een zogenaamd “visa on arrival” aan te schaffen bij welke grensovergang dan ook. Ook bij de Thais/Myanmarese internationale grensovergangen (Tachilek / Maisai, Myawaddy / Mesok, Htee Kee / Phunaron en Kawthoung / Ranong) is dat niet mogelijk momenteel. Wel kan je als zakelijk reiziger bij de Thais/Myanmarese grensovergang een visa on arrival aanschaffen als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Het zakenreis visum is 70 dagen geldig. Ook is het mogelijk met een zogenaamd transit visa on arrival bij de Myanmarees/Thaise internationale grensovergang van Tachilek / Maisai maxiamaal 24 uur in de grensplaats Tachilek te verblijven. Je mag dan niet verder het land in reizen omdat je dan in verboden (Karen) gebied terecht komt. Kosten voor dit transit visum bedragen $20.

Visum voor Myanmar
4.8 (95%) 16 vote[s]