Zoals bij elke reis moet je ook een aantal dingen vooraf regelen bij backpacken. Bij het voorbereiden van je reis komt toch altijd meer kijken dan alleen je tas inpakken en je reisdocumenten op zak hebben. Afhankelijk van de duur van je reis en uiteraard de landen die je wilt gaan bezoeken moet je nog een aantal dingen vooraf regelen. Sommige zijn erg belangrijk terwijl andere weer handig of praktisch van aard zijn.

Reisdocumenten

Een van de dingen die je vooral niet moet vergeten voordat je op reis gaat is het regelen en controleren van je reisdocumenten. Zo is het erg belangrijk om op stap te gaan met een paspoort dat nog minimaal een half jaar na terugkomst in Nederland geldig is. Veel landen vereisen dat je paspoort bij het passeren van de grens nog minimaal zes maanden geldig is. Het vooraf regelen van je paspoort is dan ook erg belangrijk. Check dan ook ruim voordat je een vliegticket naar Zuidoost-Azië boekt of dit het geval is zodat je hier geen problemen mee krijgt en ook je ticket in één keer goed kunt boeken.

Naast je paspoort kan je ook nog kiezen om op voorhand je visum voor een bepaald land te regelen. Zo is het voor sommige landen niet mogelijk (of niet makkelijk) om een visa on arrival te regelen. Je moet dan je visum tijdens je reis bij een consulaat of ambassade gaan aanvragen. Dit kan weer extra tijd en geld kosten. Zoek vooraf goed uit of je conform de reisroute die je aflegt eenvoudig aan je visum kunt komen. Bij een land als Vietnam is het erg aan te raden om je visum vooraf te regelen of met een autorisatie brief op zak af te reizen zodat je het visum bij de douane kunt regelen. Op onze website vind je per land of je op voorhand een visum nodig hebt en hoe je die kan aanschaffen.

Ook is het erg handig om je vaccinnatie boekje (gele boekje) mee te nemen op reis. Bij sommige grensovergangen kunnen ze erom vragen. Heb je het niet, dan kan je vaak iets bijbetalen om alsnog door te reizen maar in sommige gevallen kunnen douaniers vrij streng zijn en kan je in de problemen komen wanneer er toevallige ergens een virus of ziekte is uitgebroken (denk aan de vogelgriep).

Een ander zeer belangrijk punt is je reisverzekering. Een reisverzekering vooraf regelen bij backpacken kan ook nog op vrij korte termijn. Vaak zelfs nog de dag van vertrek. Zorg ervoor dat je een goede reisverzekering afsluit zodat je niet in de problemen raakt bij ziekenhuisopname, een ongeluk, schade of ander onheil. Bij verzekeringsmaatschappij Europeesche.nl kan je een goede reisverzekering voor tijdens het backpacken afsluiten. Je kan daarbij diverse modules toevoegen zodat je optimaal gedekt bent. Het vooraf regelen bij backpacken van een goede reisverzekering is echt een must.

Op zoek naar meer informatie over vooraf regelen bij backpacken?

In diverse reisgidsen kan je nog meer informatie vinden over vooraf regelen bij backpacken. In de betere reisgidsen tref je tal van nuttige tips aan over het inpakken van je backpack, dingen die je vooral niet moet vergeten maar ook dingen die eigenlijk overbodig zijn tijdens je reis. Een handige papieren reisgids of e-book mag zeker niet ontbreken aan je bagage.