De hooggelegen stad Taunggyi is een wat afgelegen stad in het oosten van Myanmar. De stad kan je aandoen als je onderweg bent naar Inle Lake of vanuit Thailand de grens bent overgestoken bij Tachileik (alleen per vliegtuig naar Heho Airport). De stad is interessant door de diversiteit aan culturen die je er aantreft. De kleurrijke marktjes in de stad zijn erg de moeite waard en als je de kans krijgt om het beroemde papieren hete lucht ballonnen evenement in november mee te maken, moet je die kans zeker aangrijpen. Dit evenement staat absoluut op nummer één van de Taunggyi reistips.

Over Taunggyi

De op ruim 1400 meter boven zeeniveau gelegen stad Taunggyi is de hoofdstad van Shan State in het oosten van Myanmar. Taunggyi is de op 4 na grootste stad van het land en kent een mix van Intha, Pa-O, Shan, Chinezen en Birmezen als bevolking. Hoewel het de hoofdstad is van de Shan state, zijn het niet de Shans die de meerderheid vormen in de stad. De marktjes in de stad zijn er populair. De prachtige kleurrijke zelfgemaakte kleding en sjaals en de zelfgeproduceerde verse thee uit de Shan bergen zijn de belangrijkste producten die je op de markt vindt. Ook voor goedkope CD’s, DVD’s kan je hier terecht.

Overnachten in Taunggyi

Hoewel Taunggyi niet heel erg toeristisch is, kan je er wel een aantal redelijke goede hotels vinden maar de prijzen liggen vrij hoog. De voordeligste hotels in Taunggyi beginnen niet onder de $45 per kamer per nacht. Veruit de meest hotels in Taunggyi liggen midden in het centrum van de stad op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden en voorzieningen.

Budget hotel tips in Taunggyi

Één van de voordeligste opties en beste deals om te overnachten in Taunggyi is het Royal Star Hotel dat 3 sterren heeft. Het hotel ligt iets ten zuiden van het centrum maar is erg verzorgd en schoon. Het hotel ligt op een heuvel zodat je vanuti je kamer een prachtig overzicht over de stad hebt. Het hotels heeft een rooftop restaurant waar je goed kunt eten. De kamers zijn sfeervol en allen met airco. Kamerprijzen beginnen bij $45 per nacht inclusief ontbijt.

Middenklasse hotel tips in Taunggyi

Wil je iets meer luxe en comfort en wil je daarvoor wel iets meer betalen, dan is het Royal Taunggyi Hotel een goede keuze. Dit stijlvolle chique hotel is van veel gemakken voorzien. Het grote hotel heeft erg sfeervolle kamers die koloniaal aandoen. Vanuit het hoge hotel heb je mooi uitzicht op de nabij gelegen bergen. Een kamer inclusief ontbijt boek je hier vanaf $65 per nacht. Het hotel ligt wel iets buiten het centrum.

Luxe hotel tips in Taunggyi

Voor nog meer luxe en comfort is 4-sterren Monte diVino Lodge ideaal. Het hotel ligt net buiten de stad in een prachtig landelijke omgeving en in de bergen. Vanaf het balkon van je kamer kan je over de bergen uitkijken. De sfeervolle kamers hebben in sommige gevallen een eigen sauna. Het is mogelijk om bij het hotel fietsen te huren zodat je de omgeving kunt verkennen. Ook is er een buitenzwembad in het hotel aanwezig. Een kamer met ontbijt boek je vanaf $120 per nacht.

Meer Taunggyi reistips?

Ben je op zoek naar nog meer Taunggyi reistips? Vergeet dan vooral niet om een goede reisgids voor Myanmar aan te schaffen. In de betere reisgidsen vind je naast tal van handige Taunggyi reistips ook nog veel andere nuttige informatie over Myanmar. Vooral reisgidsen als Capitool en Lonely Planet staan vol handige tips.