Putao is een plaats die op de indrukwekkende hoogste bergtoppen van Myanmar ligt. De plaats ligt in het uiterste noorden van het land in het Himalayagebergte. Het is vooral het prachtige ruige berglandschap met z’n flora en fauna dat de toeristen trekt die deze regio komen bezoeken. Putao is vrij lastig te bereiken. In de zomerperiode is de plaats per bus te bereiken maar in de winter zijn de hoger bergpassen dicht gesneeuwd en kan je de geïsoleerde plaats alleen per vliegtuig bereiken. Heb je de tijd, dan is een bezoek aan Putao zeker de moeite waard. Je ziet een heel ander deel van Myanmar. Veel Putao reistips gaan dan ook over de bergtochten die je in dit gebied kunt ondernemen.

Over Putao

Putao is een plaats die er populair is bij bergbeklimmers. Vanuit Putao kan je een meerdaagse tocht plannen naar de hoogte berg van Myanmar en heel Zuidoost Azië, de Hkakabo Razi. De Hkakabo Razi is 5,881 meter hoog en kan je zien liggen vanuit Putao. Via de plaats Tahaundam kan je het basiskamp van de Hkakabo Razi bereiken om vervolgens verder door naar de top van de berg te klimmen. Je moet over een zeer goede conditie beschikken en de nodige klimervaring. In Putao kan je via diverse reisorganisaties een tocht plannen.

In Putao kan je tevens trekkingen doen, white water raften en adventure skiën.

Wat te zien en doen in Putao

Het draait natuurlijk voornamelijk om de indrukwekkende natuur die je rondom Putau aantreft. De hoge bergtoppen lonken om te worden beklommen of in ieder geval te worden gefotografeerd.

Overnachten in Putao

Het aanbod hotels, guesthouses en homestays is zeer beperkt in Putao. Het is sterk aan te raden om je overnachtingen hier vooruit te boeken zodat je niet voor vervelende verassingen komt te staan als je in Putao aankomt. De meeste hotels liggen in en rondom het centrum van de stad waarvandaan de meeste bezienswaardigheden te voet te bereiken zijn.

Budget hotel tips Putao

Middenklasse hotel tips Putao

Luxe hotel tips Putao

Het Putao Trekking House is een top accommodatie als je iets lux zoekt. Het hotel ligt in het centrum van Putao en niet ver van het vliegveld vandaan. De sfeervolle kamers hebben balkon met prachtig uitzicht over de indrukwekkende bergen rondom Putao. De houten kamers zijn ruim en voorzien van douche en toilet. In het hotel kan je eenvoudig excursies boeken. Een overnachting boek je hier voor $120 per kamer per nacht. Het is zeker een van de betere hotels in Putao.

Meer Putao reistips?

Ben je op zoek naar nog meer Putao reistips? Bekijk dan eens een van de handige Myanmar reisgidsen. De betere reisgidsen voorzien je van nuttige informatie tijdens en voorafgaand aan je reis en bevatten ook Putao reistips.