De stad Bago ligt zo’n 80 kilometer ten noorden van Yangoon, de voormalige hoofdstad en grootste stad van Myanmar. De stad is vooral bekend vanwege de vele tempels en Boeddhabeelden die er te vinden zijn. Hoewel de stad aanzienlijk minder populair is dan bijvoorbeeld Bagan, Inle Lake en Yangoon, is de stad toch zeker wel een bezoek waardig. Reis je vanuit Yangoon richting Mandalay, Bagan of Inle Lake, dan kom je langs Bago. Een dag deze prachtige tempels en Boeddhabeelden bekijken voeg zeker iets toe aan je reis. In veel reisgidsen over Myanmar vind je ook Bago reistips.

Over Bago

Bago is een bescheiden stad met zo’n 50.000 inwoners. De stad is raar genoeg ooit ontstaan als havenstad maar nadat de rivier van route veranderde verloor de stad zijn belangrijke functie als handelspunt. Vele eeuwen maakte de stad door als een bescheiden en middelgrote stad tot het in 1757 grotendeels werd verwoest door de Birmese koning Alaungpaya. Slechts een klein deel van de tempels is bespaard gebleven.

Tot de Bago reistips behoort absoluut een bezoek aan de liggende Boeddha, Shewthalyaung, de Maha Kalyani Sima, de tempel waar de monniken werden ingewijd, de Shwemawdaw Paya (een grote gouden stupa), het Kha Khat Wain klooster waar 1200 monniken leven en wat een van de grootste boeddhistische klooster van Myanmar is. Achter de Shwemawdaw Paya vind je een heiligdom op een bergtop dat wordt bewaakt. Vanaf de berg heb je een prachtig uitzicht over de stad Bago.

Overnachten in Bago

Het aantal hotels in Bago waaruit je kunt kiezen is erg beperkt. Wil je in Bago overnachten, dan is het aan te raden om je overnachting vooruit te boeken omdat er weinig hotels in de stad zijn.

Budget hotel tips Bago

Ben je op zoek naar een budget hotel in Bago, ofwel een goedkoop hotel, dan is het Amara Gold Hotel een goede keuze. Een overnachting in deze schone maar vrij eenvoudige accommodatie boek je vanaf $22 per kamer per nacht inclusief ontbijt. Je kan gratis fietsen lenen en gratis van WIFI gebruik maken. Het hotel ligt vrij centraal in Bago. Het is de beste deal in de stad maar zeker waar voor je geld.

Middenklasse hotel tips Bago

Het Kanbawza Hinthar Hotel is de beste keuze qua ligging en prijs. Vanaf $45 kan je hier een kamer inclusief ontbijt boeken. Het strakke hotel is schoon en heeft vrij ruime kamers. Het ligt ten westen van de Bago rivier.

Luxe hotel tips Bago

Een duurder en luxer hotel is het Shwe Pyi Resort Bago. Dit resort ligt ten zuiden van Bago in een groene omgeving. De kamers zijn sfeervol ingericht en vanuit de kamers heb je mooi uitzicht op de tuin en het meer dat bij het resort ligt. Vanaf $176 kan je hier je kamer boeken inclusief ontbijt.

Bekijk hotelaanbiedingen in Bago!

Hoe kom je in Bago?

Bago ligt op de hoofdweg van Yangoon naar het noorden van het land richting Mandalay. In twee uur reis je per bus of pick-up van Yangoon naar Bago. Voor zo’n K700 reis je met de bus terwijl een ritje per pick-up je ongeveer de helft kost. Reken met een pick-up wel op een stuk langere reistijd. Ook gaan er van Bagan, Mandalay en Nyaungshwe bij het Inle Lake directe bussen en pick-ups. Reis je liever per taxi, dan kan dat ook. Een taxi kan je vrij eenvoudig in Yangoon regelen (of door je hotel laten regelen). Voor $20 kan je de reis dan al maken. Ook per trein kan je in Bago komen. Vanaf zowel Yangoon als Mandalay gaan er dagelijk meerdere treinen. De trein van Yangoon naar Bago duurt twee en half uur en kost ongeveer $3 terwijl de trein van Mandalay naar Bago 14 uur duurt en je ongeveer $25 kost. Kosten voor je treinkaartje hangen uiteraard af van de klasse waarin je wil reizen.

Meer Bago reistips?

Ga je backpacken in Bago en ben je op zoek naar nog meer handige Bago reistips? Een goede reisgids voor Myanmar is je leidraad tijdens je reis en mag zeker niet ontbreken aan je bagage. De gids staat vol handige Bago reistips en handige tips over veel andere bestemmingen in Myanmar. Bekijk het aanbod reisgidsen voor Myanmar.