Backpacken in Maleisie

Ben je van plan bent om te gaan reizen of backpacken in Maleisie? Lees hier alles over Maleisie zoals visuminfo, bezienswaardigheden, excursies, geschiedenis, de beste reisroutes, goedkope hotels en guesthouses, natuur en nog veel meer handige Maleisie reistips die je op weg zullen helpen als je gaat backpacken door Maleisie. Ontdek het echte Maleisië en ga van de gebaande paden af. Maleisië is een fijn land om in te reizen. De bevolking is erg vriendelijk en open. De Maleisiërs helpen je graag en zijn geïnteresseerd in toeristen. Ontdek de grote verschillen tussen de stedelijke gebieden en het binnenland. De hoofdstad Kuala Lumpur is niet te vergelijken met de jungles van Borneo en de hagelwitte tropische stranden die je aan de kust van Maleisië vindt.

 

Kota Bharu
Kota Bharu
Pulau Langkawi
Pulau Langkawi
Cameron Highlands
Cameron Highlands

Waarom backpacken in Maleisie?

Wil je een aantal reden weten waarom je nu juist moet gaan backpacken in Maleisie? Het land staat vooral bekend om zijn prachtige natuur. De ongerepte oerwouden van Maleisisch Borneo, de vele tropische eilanden zoals je op veel ansichtkaarten en in reisgidsen voorbij ziet komen en de indrukwekkende Cameron Highlands en Mount Kinabalu maken Maleisië tot een van de mooiste landen van Zuidoost Azië. Deel van de Maleisische natuur maken ook de divers inheemse diersoorten uit zoals de oerang oetang en andere zeldzame diersoorten die zowel op het westelijke schiereiland als op Maleisisch Borneo te vinden zijn. Naast deze overweldigende natuur heeft ook de diversiteit van de bevolking van het land een sterke aantrekkingskracht op het toerisme. De smeltkroes van Maleisiërs, Chinezen, Indiërs, diverse bergvolken en stammen die voorkomen in de dichte jungles van het land wekken ook de interesse van vaal reizigers die het land komen bezoeken. Dit samen met de interessante koloniale geschiedenis van het land waar zowel de Nederlandse als de Engelsen, Chinezen en Portugezen een belangrijk aandeel in hadden.

Kuala Lumpur
Kuala Lumpur
Malakka
Malakka
Kuala Lumpur
Kuala Lumpur

Backpacken of georganiseerd reizen in Maleisie?

Twijfel je er nog over of je alleen gaat backpacken in Maleisie of toch liever met een vriend? Of wil je toch liever met een groep een georganiseerde rondreis maken door dit prachtige land? Ga goed na of je het ziet zitten om alles zelf te gaan regelen voor je reis. Ga je zelf het avontuur aan om vliegtickets naar Maleisie te vergelijken en boeken , regel je zelf je hotels in Maleisie en zoek je zelf uit met welk vervoermiddel je het beste kunt reizen binnen Maleisie?

Heb je geen tijd of geen zin om zelf alles te regelen of vind je het fijner om in een groep Maleisie te ontdekken? Bekijk dan eens het aanbod rondreizen in Maleisie via organisaties als Koningaap.nl, Baobab.nl, Sawadee.nl, SNP Natuurreizen of Vanverre.nl. Je reis dan vaak in groepen varierend van 7 tot 20 personen en ontdekt samen de prachtige natuur, cultuur en geschiedenis van Maleisie. Het rondleiden en begeleiden van de groep vindt vaak plaats door een ervaren Nederlandstalige reisleider.

Ook is het mogelijk om je reis zelf samen te stellen met de bouwsteenreizen van bijvoorbeeld Riksjatravel.nl of 333Travel.nl. Bepaal zelf welke steden je wilt bezoeken en in wat voor hotels of guesthouses je wilt verblijven. Regel zo je eigen reis maar met de expertise en betrouwbaarheid van een ervaren reisorganisatie. Je kunt op deze manier toch zelfstandig backpacken in Maleisie en bent vrij in je keuzes maar je reis is toch goed georganiseerd.

Meer reistips voor backpacken in Maleisie?

Ben je op zoek naar nog meer handige reistips die je helpen bij het backpacken in Maleisie? Vergeet dan vooral niet een goede Maleisie reisgids mee te nemen op reis. Een complete reisgids voorziet je in tal van nuttige tips over vervoer, reisschema’s, goedkope hotels en guesthouses, bestemmingen en meer. Bekijk het aanbod Maleisie reisgidsen en koop je reisgids eenvoudig online.