Backpacken in Myanmar

Myanmar, het voormalige Birma (of Burma), is de ruwe diamant van Zuidoost Azië. Dit prachtige land heeft reizigers erg veel te bieden. Backpacken in Myanmar is eigenlijk nog maar net mogelijk. Het land heeft nog niet zo lang zijn grenzen opengesteld voor toeristen. Myanmar loopt in dat opzicht erg achter op meer ontwikkelde landen als Thailand, Vietnam of Maleisië. Myanmar heeft de toerist echter wel veel moois te bieden. Op zowel het gebied van cultuur, geschiedenis en natuur behoord het land tot een van de meeste interessante landen van heel Zuidoost Azië. Krijg je de kans, dan moet je dit indrukwekkende land zeker een bezoek gaan brengen.

Waarom backpacken in Myanmar?

Myanmar is een erg groot land dat erg divers is. Het binnenland van Myanmar kenmerkt zich door de dichte jungles met steile watervallen terwijl het noorden van het land uit hoge bergen bestaat die de uitlopers van het Himalayagebergte vormen. In het zuiden van het land tref je prachtige hagelwitte zandstranden aan die hier en daar versiert worden door grote palmbomen. Ook vind je in het zuiden de Irriwaddy rivierendelta waar meerdere grote rivieren uitmonden in zee. Dit vruchtbare deel van het land is goed voor een groot deel van de voedselproductie van Myanmar.

Naast het schitterende landschap van Myanmar speelt de geschiedenis ook een belangrijke rol bij het aantrekkingsvermogen van het land. De oude koloniale steden als Yangoon en Mandalay hebben duidelijk nog het karakter van de Britse kolonisten. De typisch Britse panden getuigen van de vroegere aanwezigheid van deze imperialisten. Ze zorgden voor goede scholing, degelijke infrastructuur zoals spoorlijnen en politieke stabiliteit in het land. Nadat de Britten de kolonie verloren hadden en de junta aan de macht kwam trad pas het verval op.

Een ander deel van de aantrekkingskracht van Myanmar bestaat uit de bevolking. Naast de zeer gastvrije bevolking van het land wonen er ook nog vele bergstammen en minderheden in de bergen en afgelegen gebieden. Vele verschillende culturen maken je reis nog interessanter. Veel stammen houden hun eigen tradities en ceremonies erop na. Zo heb je bijvoorbeeld de vissers in en rondom het oogverblindende Inle Lake waar vissers op traditionele manier vissen en handwerk maken.

Belangrijk om te weten is dat de overheid van Myanmar vrijwel alles reguleert. Je treft in het hele land hotels, guesthouses en transportbedrijven aan die door de overheid worden gerund. Veel geld dat via het toerisme het land binnenkomt word zodoende door de overheid opgestreken. Helaas komt maar een klein deel bij de arme bevolking terecht. De negatieve aspect weegt echter niet op tegen al dat moois dat Myanmar te bieden heeft. Doordat het voormalige Birma een kolonie van Engeland is geweest spreken de bewoners doorgaans zeer goed Engels. Dit maakt het communiceren erg gemakkelijk. Ook de lage kosten van hotels, vervoer en eten&drinken maken dit land tot perfecte reisbestemming. Een vakantie in Myanmar zal je zeker goed bevallen.

Backpacken of georganiseerd reizen in Myanmar?

Twijfel je er nog over of je alleen gaat backpacken in Myanmar of toch liever toch met een vriend? Of wil je toch liever met een groep een georganiseerde rondreis maken door dit prachtige land? Ga goed na of je het ziet zitten om alles zelf te gaan regelen voor je reis. Ga je zelf het avontuur aan om vliegtickets naar Myanmar te vergelijken en boeken , regel je zelf je hotels in Myanmar en zoek je zelf uit met welk vervoermiddel je het beste kunt reizen binnen Myanmar?

Heb je geen tijd of geen zin om zelf alles te regelen of vind je het fijner om in een groep Myanmar te ontdekken? Bekijk dan eens het aanbod rondreizen in Myanmar via organisaties als Koningaap.nl, Baobab.nl, Sawadee.nl, SNP Natuurreizen of Vanverre.nl. Je reis dan vaak in groepen variërend van 7 tot 20 personen en ontdekt samen de indrukwekkende tempels van Bagan, het prachtige Inle Lake, de oude stad Mandalay, de voormalige hoofdstad Yangoon en de relaxte tropische stranden van Myanmar. Het rondleiden en begeleiden van de groep vindt vaak plaats door een ervaren Nederlandstalige reisleider.

Ook is het mogelijk om je Myanmar reis zelf samen te stellen met de bouwsteenreizen van bijvoorbeeld Riksjatravel.nl of 333Travel.nl. Bepaal zelf welke steden je wilt bezoeken en in wat voor hotels of guesthouses je wilt verblijven. Regel zo je eigen reis maar met de expertise en betrouwbaarheid van een ervaren reisorganisatie. Je kunt op deze manier toch zelfstandig backpacken in Myanmar en bent vrij in je keuzes maar je reis is toch goed georganiseerd.

Overnachten in Myanmar

In de meest populaire bestemmingen in Myanmar zijn veel hotels, guesthouses en zelfs resorts te vinden. Denk aan plaatsen als Yangoon, Bagan en Mandalay. De accommodaties in deze plaatsen variëren van eenvoudig en goedkoop tot zeer lux en duur. Zo heb je hele goedkope guesthouses waar je al voor $5 per nacht een kamer kunt boeken maar kan je ook resorts vinden waar je $600 betaald om te overnachten. De makkelijkste manier om hotels en guesthouses in Myanmar te vergelijken en bekijken is via Trivago.nl. Deze website vergelijkt snel veel hotelboekingssites en toont de voordeligste zodat je altijd de goedkoopste aanbieder vindt.

Je hotel boek je eenvoudig via Booking.com of Agoda.com. Daar kan je vaak zonder creditcard boeken en tot kort voor aankomst nog kosteloos je hotel of guesthouse in Myanmar annuleren. Tijdens het backpacken in Myanmar kan je via deze websites eenvoudig je hotel of guesthouse in Myanmar boeken. Soms is het handig om je hotel of guesthouse in Myanmar vooruit te boeken want tijdens feestdagen kan het erg druk zijn in sommige steden.

Meer reistips voor backpacken in Myanmar

Naast de vele websites die je vooraf en tijdens je reis kan raadplegen voor reistips over backpacken in Myanmar, is het zeer aan te raden om een goede reisgids voor Myanmar aan te schaffen. Veel reisgidsen voor Myanmar staan vol met handige Myanmar reistips die het backpacken in Myanmar nog leuker en makkelijker maken. De beste reisgidsen voor Myanmar koop je online. Bekijk het aanbod.