Bagan, of Pagan, is de voormalige hoofdstad van Myanmar en heeft de grootste verzameling boeddhistische tempels, ruïnes en stoepas ter wereld. Na Yangoon is Bagan zeker de bekendste stad van Myanmar. Vele reizigers kennen de prachtige foto’s van de vele tempels van Bagan die karakteristiek zijn voor de stad. De tempels die vaak verdwijnen in de paarsachtige mist van de Myanmarese avonden. Dit is dan ook het meest populaire moment om een aantal van de 4400 tempels die soms meer dan 800 jaar oud zijn te fotograferen. Bagan werkt als een magneet op backpackers en andere reizigers die het land bezoeken. Een bezoek aan de tempels van Bagan mag dan ook zeker niet ontbreken aan je reis door Myanmar. In alle reisgidsen over Myanmar vind je vele Bagan reistips terug.

Over Bagan

Bagan werd in 1044 gesticht door koning Anawrahta die met geweld de troon veroverde. Hij verenigde de bevolking van Myanmar en bracht het Theravada boeddhisme aan de man. Hij bouwde de eerste tempel in de stad, de Shwezignon. Na koning Anawrahta volgden in 200 jaar nog een aantal andere koningen die heersten over Bagan. Onder koning Narathihapati raakte het rijk zwaar in verval en verloor het de strijd van Kublai Khan, Mongoolse militair leider en kleinkind van Dzjengis Khan, in 1287. De bewoners van Bagan verlieten massaal de stad uit angst voor de wrede Mongolen. Mede omdat de stad verlaten was toen de Mongolen eraan kwamen, is er door de Mongolen weinig schade toegebracht aan de stad zelf. Alleen tijdens een sterke aardbeving in 1975 raakte flink wat tempels beschadigd. Sommige daarvan konden worden hersteld maar helaas niet allemaal.

Ten zuiden van de oude stad Bagan (Old Bagan) waar alle tempels staan, is een nieuwe stad gebouwd waar toeristen kunnen verblijven wanneer ze een bezoek aan Bagan brengen. Het is de uitvalsbasis voor een bezoek een de prachtige tempels die je perfect per fiets kunt verkennen.

Overnachten in Bagan

Ga je een bezoek brengen aan de tempels van Bagan, dan kom je hoogstwaarschijnlijk in de nieuwe stad uit. Hier bevinden zich de meeste hotels en guesthouses. Prijzen van hotels en guesthouses liggen een stuk hoger dan gemiddeld in Myanmar. Low-budget overnachtingen beginnen ongeveer bij $18 per nacht per kamer.

Budget hotel tips in Bagan

Het Shwe Nadi Guest House is een van de goedkoopste manieren om te verblijven in Bagan. Het guesthouse lig 800 meter van de Nyaung U Market en 900 meter van de Shwezigon Pagoda. Voor $18 kan je hier je overnachting inclusief ontbijt boeken. Een aanrader voor low-budget reizigers. Voor nog voordeligere overnachtingen in Bagan kan je kijken op Trivago.nl.

Middenklasse hotel tips in Bagan

Voor een goed hotel met comfort en luxe en een groot zwembad moet je absoluut bij het Kaday Aung Hotel zijn. Het hotel ligt in het nieuwe Bagan en heeft een weelderige groene tuin. De kamers zijn sfeervol ingericht en zijn grotendeels van hout. Vanaf $55 kan je hier een overnachting boeken inclusief ontbijt.

Luxe hotel tips in Bagan

Kan je nog iets meer uitgeven? Ga absoluut naar het Bagan Thande Hotel. Het hotel ligt in de oude stad Bagan aan de rivier. Vanaf het hotel en restaurant kan je prachtig over de rivier uitkijken. Er is een groot mooi zwembad aanwezig bij het hotel. De kamers zijn ruim en gezellig ingericht. Vanaf $98 kan je een nacht in dit hotel boeken inclusief ontbijt!

Bekijk hotelaanbiedingen in Bagan!

Meer Bagan reistips?

Ga je backpacken in Bagan en ben je op zoek naar nog meer leuke Bagan reistips? Een goede reisgids mag dan niet ontbreken aan je bagage. Een goede reisgids voor Myanmar is je leidraad tijdens je reis. De gids staat vol handige Bagan reistips en handige tips over veel andere bestemmingen in Myanmar. Bekijk het aanbod reisgidsen voor Myanmar.

Bagan reistips
4.6 (92.73%) 11 vote[s]