Backpacken in Vietnam

Denk je aan Vietnam, dan denk je aan de Vietnamoorlog. Veel mensen gaan backpacken in Vietnam omdat ze het land kennen vanwege de Vietnamoorlog die van 1954 tot 1975 plaatsvond in het land. Veel plekken in het land geven nog een goede indruk van hoe was tijdens de oorlog de het communistische noorden met het kapitalistische zuiden uitvocht. Plaatsen als Dien Bien Phu, de DMZ in Hue, het Hanoi Hilton in Hanoi, de Cu Chi tunnels ten westen van Ho Chi Minh stad en het oorlogsmuseum in Ho Chi Minh stad (War remnants museum) geven nogmaals aan hoe hevig het land geleden heeft ten tijde van de oorlog. Minder bekend is van Vietnam dat het land een rijke cultuur heeft, een rijke historie (naast de Vietnamoorlog) en een schitterende natuur die erg divers en grote contrasten kent. Backpacken in Vietnam is een geweldige ervaring die niet alleen interessant is voor reizigers met een voorliefde voor de geschiedenis van de Vietnamoorlog.

Aanbod rondreizen door Vietnam:

Backpacken Zuidoost Azie 333travel
Backpacken Zuidoost Azie Koning Aap
Backpacken Zuidoost Azie Tenzingtravel
Backpacken Zuidoost Azie Sawadee
Backpacken Zuidoost Azie Shoestring
Backpacken Zuidoost Azie Fox reizen
Backpacken Vietnam Phu Quoc eiland
Phu Quoc eiland
Backpacken Vietnam Bac Ha Hmong markt
Bac Ha Hmong markt
Backpacken Vietnam Halong Bay
Halong Bay

Waarom backpacken in Vietnam?

Vietnam heeft de gemiddelde reizigers een hoop te bieden. Naast de eeuwenoude cultuur waarvan je veel kunt terugzien in steden als Hue, Hanoi, Hoi An en Ho Chi Minh stad heeft het land ook erg veel te bieden op het gebied van natuur. Het land heeft vooraan in de rij gestaan toen moeder natuur de mooiste stukjes van de aardbol aan het verdelen was. Het land herbergt de indrukwekkende karstgeberten van Halong Bay (in zee) en van Ninh Binh (op land), de prachtige ruige hooglanden rond Sapa die bebouwd zijn met sawah’s, de mooiste stranden van de wereld (Na Thrang), enkele prachtige unieke tropische eilanden en het Mekong Deltagebied waar de machtige Mekong rivier zicht vertakt in 9 armen net ten zuiden van Ho Chi Minh stad en waar het leven zich grotendeels op het water afspeelt. Naast deze vele redenen om te gaan backpacken in Vietnam speelt ook het lage budget om te reizen in Vietnam een grote rol. Voor weinig geld kan je een overnachting boeken in een hotel of guesthouse, reizen met de bus of per trein en eten en drinken tussen de locals. Voor weinig geld kan je gemakkelijk voor langere tijd backpacken in Vietnam.

Backpacken Vietnam Thay Ninh Cao Dai tempel
Thay Ninh Cao Dai tempel
Backpacken Vietnam Danang grot
Danang grot
Backpacken Vietnam Ho Chi Minh notre dame
Ho Chi Minh stad

Overnachten in Vietnam

Het backpacken in Vietnam is ook vrij gemakkelijk en laagdrempelig. Naast de vele hotels die je in de grotere steden en de toeristische plaatsen aantreft zijn er ook veel guesthouses of hostels in Vietnam die goed betaalbaar zijn en makkelijk boekbaar. Je kan vaak in kleinschalige guesthouses overnachten vanaf $5 per nacht per kamer. In de grotere steden heb je luxe hotels met zwembaden en andere luxe faciliteiten waar je uiteraard ook meer voor betaald. In plaatsen als Phu Quoc, Na Thrang en Mui Ne vind je weer veel resort waar je voor een bescheiden bedrag even goed kunt genieten van je rust. Accommodaties zijn er genoeg in Vietnam en voor ieder wat wils. De beste boekingssites voor hotels zijn Booking.com, waar je makkelijk kunt boeken, bij verblijf vaal pas betaald en vaak kort voor vertrek nog kosteloos kunt annuleren en Trivago.nl waar je tarieven van meerdere boekingssites kunt vergelijken en zo de laagste prijs betaald voor jouw verblijf. Betaal zo nooit te veel als je gaat backpacken in Vietnam.

Backpacken Vietnam Hanoi Mausoleum Ho Chi Minh
Hanoi Mausoleum Ho Chi Minh
Backpacken Vietnam Ninh Binh
Ninh Binh
Backpacken Vietnam Hue citadel
Hue citadel

Meer Vietnam reistips

Ben je op zoek naar Vietnam reistips? Vergeet dan niet om een goede reisgids voor Vietnam te kopen als je gaat backpacken in Vietnam. Een goede reisgids is je leidraad tijdens je reis en voorziet je van handige Vietnam reistips. Zo vind je met de gids op korte termijn nog goedkope hotels of kan je op een plattegrond zien waar je heen moet.