Backpacken in de Filipijnen

De Filipijnen zijn een waar paradijs op aarde. Het is één van de beste plaatsen ter wereld om te duiken en snorkelen. De prachtige flora en fauna in de wateren rondom de vele eilanden van de archipel maken het land dan ook erg populair onder backpackers die deze onderwater sporten eens willen uitoefenen of er al bedreven in zijn. Ook de cultuur en geschiedenis van de Filipijnen maken backpacken in de Filipijnen meer dan de moeite waard. Je kan je makkelijk een aantal weken goed vermaken aan de standen, op de eilanden en in het binnenland van de Filipijnen.

Aanbod rondreizen door Indonesië:

Backpacken Zuidoost Azie 333travel
Backpacken Zuidoost Azie Koning Aap
Backpacken Zuidoost Azie Tenzingtravel
Backpacken Zuidoost Azie Sawadee
Backpacken Zuidoost Azie Shoestring
Backpacken Zuidoost Azie Fox reizen

Waarom backpacken in de Filipijnen?

Een belangrijke reden om te gaan backpacken in de Filipijnen is de prijs. Reizen op de Filipijnen is vrij goedkoop en eenvoudig. Het is mogelijk om voor weinig geld per bus, trein of metro te reizen en ook de prijzen voor bootreizen en vliegtickets zijn over het algemeen niet hoog. Naast de lage kosten voor het vervoer in de Filipijnen, zijn ook de prijzen voor accommodaties vrij laag. In de grotere steden, toeristische plaatsen en populaire eilanden van het land kan je vaak voor goede tarieven een hotel of guesthouse boeken omdat het aanbod en dus de concurrentie vrij groot is.

Uiteraard moet een land zelf ook wat te bieden hebben als je het gaat bezoeken. Dat hebbende Filipijnen zeker. Het land is erg divers en heeft voor ieder wat wils. Zo heb je uiteraard de vele prachtige tropische eilanden waar je heerlijk kunt genieten en duiken of snorkelen. Daarnaast is er een prachtige jungle te vinden in het binnenland van de Filipijnen met veel prachtige planten en dieren. Vanwege het feit dat de Filipijnen een archipel zijn komen er veel zeldzame en unieke dieren op de eilandengroep voor zoals de Tamaraw, de Tarsier, kariboes en de Filipijnse apenarend. Ook de prachtige koraalriffen rond sommige eilanden maken een bezoek aan het land meer dan de moeite waard.

Backpacken of liever georganiseerd reizen?

Twijfel je er nog over of je alleen gaat backpacken in de Filipijnen of toch liever samen met een vriend? Of ga je liever met een groep een georganiseerde rondreis maken door dit prachtige land? Ga goed na of je het ziet zitten om alles zelf te gaan regelen voor je reis. Ga je zelf het avontuur aan om vliegtickets naar de Filipijnen te vergelijken en boeken, regel je zelf je hotels in de Filipijnen en zoek je zelf uit met welk vervoermiddel je het beste kunt reizen binnen Thailand? Vliegtickets van Air Asia boek je het voordeligst via Expedia.nl. Ze rekenen, in tegenstelling tot veel andere aanbieders van Air Asia vliegtickets, geen boekingskosten.

Heb je geen tijd of geen zin om zelf alles te regelen of vind je het fijner om in een groep Thailand te ontdekken? Bekijk dan eens het aanbod rondreizen in de Filipijnen via organisaties als Koningaap.nl, Baobab.nl, Sawadee.nl, SNP Natuurreizen of Vanverre.nl. Je reis dan vaak in groepen variërend van 7 tot 20 personen en ontdekt samen de steden Angeles, Cebu, San Carlos en eilanden als Palawan, Panay en Mindoro en de bruisende hoofdstad Manilla. Het rondleiden en begeleiden van de groep vindt vaak plaats door een ervaren Nederlandstalige reisleider.

Ook is het mogelijk om je Filipijnen reis zelf samen te stellen met de bouwsteenreizen van bijvoorbeeld Riksjatravel.nl of 333Travel.nl. Bepaal zelf welke steden je wilt bezoeken en in wat voor hotels of guesthouses je wilt verblijven. Regel zo je eigen reis maar met de expertise en betrouwbaarheid van een ervaren reisorganisatie. Je kunt op deze manier toch zelfstandig backpacken in de Filipijnen en bent vrij in je keuzes maar je reis is toch goed georganiseerd.