Na het plannen van je reis naar Zuidoost-Azië is het tijd om je reis ook daadwerkelijk te boeken. Bij het boeken van je reis komt een hoop kijken. Boek je reis naar Zuidoost-Azië op en slimme manier en bespaar zo flink op de kosten. Het boeken van je reis bestaat uit meer dan alleen je vliegticket boeken. Het is sowieso handig om minimaal je eerste overnachting te boeken op de locatie waar je aankomt. De vlucht naar Zuidoost-Azië duurt lang, vaak 11 tot 14 uur dus je bent vaak moe als je aankomt.

Na het wennen aan de nieuwe omgeving waarin je terecht bent gekomen heb je vervolgens meestal geen zin om je door louche figuren een vaag hotel te laten aansmeren puur omdat die persoon er een commissie voor ontvangt. Wees dus slim en boek je eerste hotelovernachting vooruit. Vaak kan je ook via je hotel een transfer regelen vanaf de luchthaven naar je accommodatie. Je betaald er extra voor en meestal meer dan het tarief dat je betaald als je het zelf ter plekke regelt, dat wel. Via Trivago.nl kan je makkelijk hotels vergelijken en kijken of een transfer mogelijk is vanaf de luchthaven naar je hotel.

Een voordelig vliegticket naar Zuidoost-Azië boeken

Je kan veel geld besparen bij het boeken van je vliegticket. Verschillende factoren bepalen het tarief van je vliegticket. Als je met deze factoren rekening houdt, kan je een hoop geld besparen op je vliegticket. De meest uitgebreide opties voor het boeken van een vliegticket vind je bij WTC.nl. In het vliegticket boekingssysteem van WTC.nl zijn de meeste vliegtickets te boeken en in het systeem zijn de meeste vliegtuigmaatschappijen te vinden. De boekingskosten van Vliegtickets.nl zijn doorgaans lager. Ook kan je boekingswebsites voor vliegtickets eenvoudig vergelijken op de voordeligste tarieven via Momondo.nl. Kijk hier voor meer informatie over het boeken van voordelige vliegtickets naar Zuidoost-Azië.

Je eerste overnachting boeken

Het is erg aan te raden om voor vertrek naar Zuidoost-Azië je eerste hotelovernachting te boeken. Vaak ben je erg moe na je lange vlucht en wil je zo snel mogelijk je hotelkamer opzoeken. Je hebt dan meestal geen zin meer om nog op zoek te moeten gaan naar een leuk en goedkoop hotel of guesthouses. Vaak word je op de luchthaven of bij aankomst in de stad lastig gevallen door diverse opdringerige figuren die je een goedkoop hotel of guesthouse willen aansmeren. Dit soort figuren zijn niet objectief en krijgen een commissie voor elke klant die ze een hotel inpraten om te overnachten. Als je geen zin in dit gedoe hebt doe je er verstandig aan om op voorhand je hotelovernachting al te boeken. Je kan dan eenvoudig dit soort opdringerige figuren afschudden door aan te geven dat je al een hotelreservering hebt gemaakt. Via Booking.com kan je eenvoudig hotels bekijken en boeken. Vaak heb je geen creditcard nodig en hoef je pas te betalen na je overnachting. Het annuleren van je boeking is vaak ook nog kosteloos tot op korte termijn mogelijk. Via Agoda kan je ook veel hotels in Zuidoost-Azië boeken.

Per land vind je op onze website een pagina met hotel tips. Voor de grotere steden en belangrijkste steden voor toeristen vind je leuke en goedkope hotels voor je reis! Voor zowel Thailand als Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Indonesië als Maleisië vind je leuke tips voor hotels in budget klasse, middenklasse en luxe klasse.

Excursies boeken in Zuidoost-Azië

Boek je reis naar Zuidoost-Azië inclusief excursies indien je weinig tijd hebt om te reizen. Je een aantal tours / excursies regelen vanuit Nederland. Je kan diverse excursies in Zuidoost-Azië boeken via diverse organisaties die losse excursies of tours aanbieden die je gedeeltelijk ook nog zelf kunt samenstellen. Organisaties zoals 333Travel.nl en Riksjatravel.nl bieden zulke tours of excursies aan en zijn goede organisaties.