Backpacken in Laos

Het is een geweldige ervaring om te Backpacken in Laos. Hoewel Laos nog maar net opengesteld is voor het toerisme en nog lang niet dezelfde voorzieningen voor reizigers heeft als landen als Thailand of Vietnam, ontwikkelt het land zich in snel tempo en gaan ook steeds meer mensen backpacken in Laos. Sinds 1990 zijn de Laotiaanse grenzen opengesteld voor toeristen en buitenlanders. Door de opstandige Hmong bevolking in het bergachtige noorden van Laos duurde het lange tijd voordat de toerismestroom op gang kwam.

De Hmong vochten in de Vietnamoorlog aan de kant van de VS en werden daarom erg tegengewerkt. Ze leefden lange tijd van de opbrengst van opium maar toen dit aan banden werd gelegd door de overheid van Laos moesten ze op andere manieren aan hun geld komen. Ze pleegden regelmatig overvallen op bussen met toeristen op snelweg nr13 die van het noorden naar het zuiden van Laos loopt. Deze incidenten weerhielden veel reizigers er van om te gaan backpacken in Laos. Sinds ongeveer 9 jaar zijn de problemen met de Hmong opgelost en is het veilig en goed mogelijk geworden om te backpacken in Laos.

Aanbod rondreizen door Laos:

Backpacken Zuidoost Azie 333travel
Backpacken Zuidoost Azie Koning Aap
Backpacken Zuidoost Azie Tenzingtravel
Backpacken Zuidoost Azie Sawadee
Backpacken Zuidoost Azie Shoestring
Backpacken Zuidoost Azie Fox reizen
Backpacken in Laos reistips Wat Si Saket
Wat Si Saket
Backpacken in Laos reistips Wat Phu Champasak
Wat Phu Champasak

Waarom backpacken in Laos?

Als je Laos nog niet kent zal je je ongetwijfeld afvragen: Waarom backpacken in Laos? Hier zijn echter een aantal goede redenen voor op te noemen. Met een inwoneraantal van ongeveer 7 miljoen is Laos zeer dunbevolkt. Je hebt er alle rust en hoeft geen drukke steden te verwachten met veel smog. Nee, Laos is de rust zelve. De hoofdstad van het land, Vientiane, wordt ook wel de “slapende stad” genoemd. Het leven kabbelt er wat voort en mensen lijken zich om niks druk te maken. De sfeer is heel gemoedelijk. Dit brengt ons gelijk bij de tweede reden om te gaan backpacken in Laos. De mensen zijn er erg hartelijk en gastvrij. Ze helpen je graag om de weg te vinden of je lekke fietsband te plakken.

Nog een rede, misschien wel de belangrijkste onder de Laos reistips is toch wel de prachtige natuur. De bijnaam van het land is niet voor niks “Land van de miljoen olifanten”. De natuur is adembenemend. De hoofdader is de Mekong rivier die vanuit China Laos binnenkomt. De Mekong stroomt via Pak Beng, waar veel toeristen meteen slow boat of fast boat langs varen, en via Luang Prabang richting Vientiane. Bij Vientiane vormt de Mekong rivier de grens tussen Laos en het aan de overkant gelegen Thailand. Vanaf het “rooftop restaurant” Bor pen yang heb je een prachtige uitzicht op de Mekong rivier en Nong Kean in Thailand. De stad Luang Prabang in de binnenlanden van Laos en aan de oevers van de Mekong rivier wordt door veel mensen de mooiste stad in Zuidoost Azie genoemd. Bekijk alle Laos reistips en bereid je voor een reis door prachtig Laos.

Luang Prabang Kwuang Xi watervallen
Kwuang Xi watervallen, Luang Prabang
Luang Prabang nachtmarkt
Nachtmarkt, Luang Prabang

Overnachten in Laos

Aangezien Laos nog niet heel lang toegankelijk is voor toeristen, is op de meeste plaatsen in Laos is het aanbod van hotels en guesthouses nog wat beperkt. Als je tijdens het backpacken in Laos de wat populairdere bestemmingen zoals Luang Prabang, Vang Vieng, Vientiane en Si Phan Don aandoet, dan kan je kiezen uit een aanzienlijk groter aanbod van accommodaties. In de grotere plaatsen en populairdere bestemmingen vind je tegenwoordig zelfs grote 4-en 5-sterren hotels en resorts in Laos. Vaak zijn de goed te betalen en qua prijs te vergelijken met een middenklasse hotel in Nederland. Naast de luxe hotels is er in de grotere steden ook een ruim aanbod van middenklasse hotels en guesthouses. Af en toe kom je ook hostels tegen in Laos maar overwegend zijn het de guesthouses in Laos die low-budget backpackers kunnen voorzien in voordelige overnachtingsmogelijkheden.

De makkelijkste manier om een hotel in Laos te zoeken en te bekijken is via Trivago.nl. Deze website vergelijkt divers hotel-boekingssites en toont de voordeligste aanbieders van een bepaald hotel. Je kunt daarbij aangeven in welke prijsklasse je een overnachting in Laos zoekt, op welke locatie, met of zonder ontbijt, met of zonder zwembad, aantal sterren, goede beoordelingen enz. Je vindt zo altijd het voordeligste en meest geschikte hotel!

Ook via Booking.com kan je makkelijk je hotel of guesthouse in Laos boeken. Vaak is een creditcard niet nodig, betaal je pas ter plekke en kan je tot kort voor aankomst nog gratis annuleren. Ben je op zoek naar nog goedkopere guesthouses of hostels in Laos, kijk dan ook op Booking.com. Hier vind je ook veel hostels en guesthouses voor weinig geld.

Backpacken in Laos reistips Bolaven plateau
Backpacken in Laos reistips Bolaven plateau
That Luang, Vientiane
That Luang, Vientiane

Meer reistips voor backpacken in Laos?

Met de Laos reistips op deze pagina proberen we je enthousiast te maken voor dit schitterende en vrij ongerepte land. Weinig toeristen hebben dit indrukwekkende en wonderschone land nog aangedaan. Ben je van plan te gaan backpacken in Laos, lees de Laos reistips door en bereid je voor op je aanstaande backpack avontuur. Wil je nog meer reistips voor backpacken in Laos lezen? Vergeet dan vooral niet om een reisgidsen voor Laos aan te schaffen. De betere reisgidsen staan boordevol Laos reistips en zullen je goed van pas komen als je gaat backpacken in Laos.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.