Backpacken in Thailand

Thailand is het meest populaire land van Zuidoost Azië onder toeristen. Jaarlijks reizen miljoenen toeristen af om te gaan backpacken in Thailand. Er zijn meerdere redenen waarom backpacken in Thailand zo populair is. Thailand heeft de gemiddelde toerist veel te bieden. Het land is rijk aan prachtige tropische zandstranden en sprookjesachtige eilanden met azuurblauwe zeeën waar je heerlijk tot rust kunt komen of kunt gaan duiken of snorkelen. Steden als Bangkok en Chiang Mai hebben veel te bieden als het op cultuur aankomt terwijl de binnenlanden weer fantastisch mooie vrijwel ongerepte jungles hebben waar nog wilde olifanten en diverse soorten apen voorkomen. Ook komen er in de binnenlanden van Thailand nog bergvolkeren en bergstammen voor. Wil je Zuidoost Azië voor het eerst gaan bezoeken maar weet je niet goed waar te beginnen, ga dan Backpacken in Thailand. Het is het ideale land om doorheen te reizen.

Backpacken Zuidoost Azie 333travel
Backpacken Zuidoost Azie Koning Aap
Backpacken Zuidoost Azie Tenzingtravel
Backpacken Zuidoost Azie Sawadee
Backpacken Zuidoost Azie Shoestring
Backpacken Zuidoost Azie Fox reizen
Backpacken in Thailand reistips
Krabi
Full moon party
Backpacken in Thailand reistips
Bangkok

Waarom backpacken in Thailand?

Naast de bovengenoemde punten zijn er nog meer redenen om te gaan backpacken in Thailand. Thailand is al lang in trek bij toeristen en heeft zich goed op toeristen aangepast. Daardoor ligt de drempel laag en is Thailand een ideaal land om te bereizen voor de beginnende backpacker. Door het hele land vind je prachtige resorts, hotels maar ook voordeligere accommodaties zoals guesthouses en homestays. Daarnaast zijn er uitstekende manieren om van de ene naar de andere plaats te reizen. Er bestaan veel busdiensten, het land kent een goed spoornet dat toeristen van noord naar zuid en van oost naar west kan brengen voor weinig geld en er bestaan ook veel bootdiensten tussen de eilanden en het vaste land. Naast de uitgebreide accommodaties keuzes en goede infrastructuur in het land speelt de bevolking ook nog een positieve rol. De gemiddelde Thai spreekt redelijk Engels en zeker de werknemers in restaurants, hotels, reisbureaus en transport hebben de Engelse taal goed meester gemaakt. Dit maakt het voor de toeristen extra makkelijk en ideaal om te backpacken in Thailand.

Backpacken in Thailand Ko Phagan
Ko Phagan
Backpacken in Thailand reistips
Bangkok
Backpacken in Thailand Ko Phagan
Ko Phagan

Backpacken in Thailand of liever georganiseerd reizen?

Twijfel je er nog over of je alleen gaat backpacken in Thailand of toch liever toch met een vriend? Of wil je toch liever met een groep een georganiseerde rondreis maken door dit prachtige land? Ga goed na of je het ziet zitten om alles zelf te gaan regelen voor je reis. Ga je zelf het avontuur aan om vliegtickets naar Thailand te vergelijken en boeken , regel je zelf je hotels in Thailand en zoek je zelf uit met welk vervoermiddel je het beste kunt reizen binnen Thailand? Vliegtickets van Air Asia boek je het voordeligst via Expedia.nl. Ze rekenen, in tegenstelling tot veel andere aanbieders van Air Asia vliegtickets, geen boekingskosten.

Heb je geen tijd of geen zin om zelf alles te regelen of vind je het fijner om in een groep Thailand te ontdekken? Bekijk dan eens het aanbod rondreizen in Thailand via organisaties als Koningaap.nl, Baobab.nl, Sawadee.nl, SNP Natuurreizen of Vanverre.nl. Je reis dan vaak in groepen variërend van 7 tot 20 personen en ontdekt samen de indrukwekkende koningssteden Ayutthaya,Sukothai en Chiang Mai, eilanden als Koh Samui, Koh Phangan, Koh Tao, Phuket of Koh Chang, en de bruisende hoofdstad Bangkok. Het rondleiden en begeleiden van de groep vindt vaak plaats door een ervaren Nederlandstalige reisleider.

Ook is het mogelijk om je Thailand reis zelf samen te stellen met de bouwsteenreizen van bijvoorbeeld Riksjatravel.nl of 333Travel.nl. Bepaal zelf welke steden je wilt bezoeken en in wat voor hotels of guesthouses je wilt verblijven. Regel zo je eigen reis maar met de expertise en betrouwbaarheid van een ervaren reisorganisatie. Je kunt op deze manier toch zelfstandig backpacken in Thailand en bent vrij in je keuzes maar je reis is toch goed georganiseerd.

Overnachten in Thailand

In de meest populaire bestemmingen in Thailand zijn veel hotels, guesthouses en zelfs resorts te vinden. Denk aan plaatsen als Bangkok, Chiang Mai, Sukhothai, Ayutthaya, Pai en de grotere eilanden. De accommodaties in deze plaatsen variëren van eenvoudig en goedkoop tot zeer lux en duur. Zo heb je hele goedkope guesthouses waar je al voor $5 per nacht een kamer kunt boeken maar kan je ook resorts vinden waar je $600 betaald om te overnachten. De makkelijkste manier om hotels en guesthouses in Thailand te vergelijken en bekijken is via Trivago.nl. Deze website vergelijkt snel veel hotelboekingssites en toont de voordeligste zodat je altijd de goedkoopste aanbieder vindt.

Backpacken in Thailand Khao San Road
Khao San Road
Backpacken in Thailand Ko Toa
Ko Toa

Meer reistips voor backpacken in Thailand?

Op deze pagina kan je alles vinden over backpacken in Thailand. De reistips voor backpacken in Thailand vertellen je alles over het boeken van een voordelig vliegticket tot het vinden van jouw ideale reisroute en perfecte accommodatie. Lees alles over je visum voor Thailand, de beste reistijd, mooiste bezienswaardigheden, leukste plaatsen, meest sfeervolle eilanden feestdagen, geld, vrijwilligerswerk en nog veel meer.