In het noorden van Laos licht het slaperige stadje Udomxai. Het is een plaats die maar weinig backpackers bezoeken omdat er niet heel veel te doen is. Udomxai wordt voornamelijk aangedaan om lange afstanden tussen twee andere plaatsen te overbruggen door in de stad te overnachten. Udomxai ligt eigenlijk op een kruispunt van noord naar centraal Laos. Reizigers vanuit Vietnam die op weg zijn naar Thailand of Luang Prabang doen de plaats veel aan en blijven er slapen omdat hun reis niet op één dag te halen is. Udomxai reistips kom je dan ook voornamelijk tegen omdat de plaats ideaal is voor een overnachting onderweg.

Overnachten in Udomxai

Udomxai is niet toeristisch. Een goede plek om de nacht door te brengen is dan ook vrij lastig om te vinden. Verwacht geen luxe hotels en resorts. Een enkele hotel of guesthouse is al heel wat voor deze plaats.

Budget hotel in Udomxai

De beste deal in Udomxai is het gezellige Singa hotel, een kleinschalige bed & breakfast. Deze accommodatie ligt op loopafstand van de Nham Pak rivier en het centrum van Udomxai. Al vanaf €18 per nacht kan je hier een tweepersoonskamer boeken.

Middenklasse hotel in Udomxai

Voor meer luxe en comfort is het mooie Namkat Yorla Pa Resort de beste optie. Dit prachtige resort ligt in het dorpje Ban Cat dat naast Udomxai ligt. Er zijn twee zwembaden te vinden, een bar en een zonneterras. De sfeervolle kamers liggen langs een kleine rivier te midden van een groene vallei.

Bekijk hotelaanbiedingen in Udomxai!

Meer Udomxai reistips

Ga je backpacken in Udomxai en door andere delen van Laos, dan is het erg aan te raden om een goede reisgids voor Laos mee te nemen. Naast handige Udomxai reistips die je goed op weg helpen als je gaat backpacken in Udomxai, zal de reisgids je leidraad zijn tijdens de rest van je backpack avontuur. Bekijk het aanbod reisgidsen voor Laos.