Aan de oevers van de Mekong rivier in het zuiden van Laos ligt de grote koloniale stad Savannakhet. Groot voor Laotiaanse begrippen weliswaar. De stad telt 140.000 inwoners en was een belangrijke handelspost van de Fransen tijdens hun overheersing van Indo-China. Het was de grootste Laotiaanse handelspost ten zuiden van Vientiane. De vele oude koloniale panden die je nog in het centrum van de stad tegenkomt brengen je voor even terug in de tijd. In de meeste reisgidsen over Laos vind je tal van handige Savannakhet reistips terug.

Over Savannakhet

Savannakhet ligt vlak bij de Thaise grens en wordt slechts door de Mekong rivier van Thailand gescheiden. Een aantal jaar geleden is er een derde brug over de Mekong rivier aangelegd die Laos met Thailand verbindt. De stad die voor de Franse overheersing Muang Khanthabuli word genoemd is vooral door zijn ligging uitgegroeid tot een grote stad. Savannakhet ligt aan de Mekong rivier en vlakbij Thailand. Ook ligt de stad niet heel ver van de Vietnamese grens vandaan. De stad nam een belangrijke rol in als handelscentrum in deze regio. Van zowel Thailand als Vietnam en natuurlijk Laos zelf (Vooral uit Vientiane) kwamen veel handelslieden naar de stad om handel te drijven. Hoewel de stad niet in het rijtje van meest populaire Laotiaanse bestemmingen voor backpackers behoord, is de stad zeker de moeite van een bezoek waard. Heb je de tijd, boek een overnachting in de stad en leer de stad beter kennen.

Ook het achterland van Savannakhet is interessant. Er wonen verschillende stammen zoals de Lao Loum en de Katang. Je kunt hun dorpen bezoeken en meer te weten komen over hun levenswijzes. Ook zijn er in het achterland tal van tempels en meren te bezichtigen die de moeite waard zijn.

Overnachten in Savannakhet

Savannakhet is een grote stad met voldoende accommodaties. Overnachten in Savannakhet is daarom geen probleem. Enkele tientallen hotels kom je zeker tegen in de stad. Reken wel op redelijk eenvoudige maar schone kamers.

Budget hotel tip in Savannakhet

Leena Guesthouse 2 is een van de voordeligste opties. Het guesthouse ligt in het centrum van Savannakhet en heeft eenvoudige maar schone kamers vanaf $15 per nacht in de aanbieding.

Middenklasse hotel tip in Savannakhet

Heb je iets meer uit te geven en wil je iets meer luxe en comfort, dan is Avalon Residence een goede optie. Het is een van de betere hotels in de stad en biedt kamers met balkon en ontbijt aan vanaf $23 per nacht. Het hotel moet het niet van de buitenkant hebben maar de kamers zijn sfeervol ingericht. Het hotel ligt mooi centraal in de stad.

Luxe hotel tip in Savannakhet

Daosavanh Resort & Spa Hotel is absoluut het beste hotel van de stad. Het resort ligt aan de oever van de Mekong rivier een heeft een groot zwembad en een riante tuin. Het resort heeft 4 sterren en biedt kamers aan vanaf $64 per nacht. Een absolute aanrader in Savannakhet.

Bekijk hotelaanbiedingen in Savannakhet!

Hoe kom je in Savannakhet?

Savannakhet is een echte handelsstad dus het zal je niet verbazen dat de stad goed te bereiken is. Zowel over de weg, over de Mekong rivier en door de lucht is Savannakhet goed te bereiken.

Per bus naar Savannakhet reizen

Per vliegtuig naar Savannakhet reizen
Het vliegveld van Savannakhet ligt in het zuiden van de stad en op vrij korte afstand tot het centrum.

Per boot naar Savannakhet reizen

Meer Savannakhet reistips

Ga je backpacken in Savannakhet en door andere delen van Laos, dan is het erg aan te raden om een goede reisgids voor Laos mee te nemen. Naast handige Savannakhet reistips die je goed op weg helpen als je gaat backpacken in Savannakhet, zal de reisgids je leidraad zijn tijdens de rest van je backpack avontuur. Bekijk het aanbod reisgidsen voor Laos.

By Mattana [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], from Wikimedia Commons