Muang Sing is de perfecte uitvalsbasis voor een trekking door de Laotiaanse bergen. In veel reisgidsen over Laos zal je dan ook Muang Sing reistips aantreffen die betrekking hebben op het ondernemen van een trekking door het prachtige bergachtige landschap van het Nam Ha national park waarin Muang Sing ligt. Muang Sing zelf is een kleine en wat slaperige stad waar niet veel meer te doen is dan een bezoekje brengen aan het lokale museum of een traditionele Laotiaanse massage krijgen.

Over Muang Sing

Muang Sing zelf is maar een klein dorp maar wel sfeervol. De inwoners zijn erg gastvriendelijk en helpen je graag. De bevolking bestaat uit een mix van etnische minderheden die vanuit de omgeving naar Muang Sing zijn vertrekken. Je vindt in het dorp een paar locale restaurants waar je heerlijke fried rice with chicken and pineapple kunt eten onder het genot van een koude beer Lao. In het dorp vind je een tweetal banken waar je met je creditcard geld op kunt nemen. Het doel van de meeste toeristen die hier komen is het maken van een trekking het nabij gelegen Nam Ha national park.

Trekking in Muang sing

Muang Sing ligt vlakbij de Chinese grens en de grens met Myanmar. Er wonen daardoor tal van verschillende etnische volkeren in de bergen in het Nam Ha nationale park. Door de combinatie van rust, prachtige natuur en aanwezigheid van diverse bergstammen is het gebied misschien wel de beste plek in Zuidoost Azie om een unieke trekking in te maken. Tijdens de trekking die mogelijk is voor 1, 2, 3 of 4 dagen, kom je langs diverse dorpjes van stammen als de Akha, Hmong, Thai Leu, Thai Neua en Thai Dam. Elke stam heeft weer zijn eigen gebruiken en gewoontes.

Tijdens de trekking, onder begeleiding van speciaal aangestelde gidsen die vaak zelf ook afkomstig zijn uit een van de dorpen, zal je zelf ook overnachten in een dorp van een bepaalde stam. Je maakt het bereiden van het eten mee, het wassen in de rivier en vaak wordt je ontvangen door de stamhoofd die mee-eet. De trekking zelf is prachtig. Je hebt een fenomenaal uitzicht over het lagere gelegen deel van het gebied, loopt langs watervallen, gaat door rivieren en dichte bamboebossen. De trekking gaat door steile gebieden heen dus een beetje conditie is wel vereist. De lokale gidsen nemen eten mee voor de lunch onderweg. Je moet zelf water meenemen. Tijdens het regenseizoen kan het zeer glad en glibberig zijn en komt het veel voor dat mensen uitglijden. Na een aantal uren door de modder te hebben gelopen onder lastige omstandigheden, in temperaturen van soms boven de 30 graden en een hoge vochtigheidsgraad is het een echter verademing om te badderen in de rivier, kleefrijst te eten en in slaap te vallen op een rieten matje in een van de huizen in het dorp. Een trekking in Muang Sing is een absolute aanrader en een fantastische ervaring.

Trekking in Muang Sing
Trekking in Muang Sing
Beste reistijd voor trekking in Laos

Overnachten in Muang Sing

Er zijn maar weinig hotels en guesthouses in Muang Sing. Veel guesthouses zijn klein en niet via boekingssites te reserveren. De beste deal om te overnachten in Muang Sing zijn de Phou Iu II Bungalows. De bungalows zijn ruim en schoon en liggen mooi centraal in de het dorp. Via hotelvergelijker Trivago.nl kan je nog meer budget hotels en guesthouses in Muang Sing vinden.

Bekijk hotelaanbiedingen in Muang Sing!

Hoe kom je in Muang Sing?

Muang Sing ligt iets noordelijker dan Luang Namtha. Je moet dan ook via Luang Namtha reizen om in Muang Sing te komen. De plaats is alleen via de weg te bereiken. Het is niet mogelijk om per vliegtuig of boot in Muang Sing te komen. Vanaf de Thais/Laotiaanse grensplaats Ban Huay Xai reis je over highway 13 naar Muang Sing. De weg is net nieuw en loopt van Thailand naar China. De rit duurt ongeveer 6 tot 7 uur en kost rond 90000KIP. Reis je naar Luang Prabang of Vientiane, dan moet je altijd via Luang Namtha reizen (1,5 uur). Via je guesthouse of hotel kan je een mini-van regelen.

Wat te doen in Muang Sing

Vrijwel iedere toerist die Muang Sing aandoen komt hier puur voor het maken van een trekking door de onherbergzame bergen in de omgeving. Er zijn verder eigenlijk geen echte bezienswaardigheden in Muang Sing te bekken die de moeite waard zijn. Wel is het leuk om een fiets te huren om zo de prachtige omgeving te verkennen.

Meer Muang Sing reistips

Ga je backpacken in Muang Sing en ben je op zoek naar nog meer leuke Muang Sing reistips? Een goede reisgids mag dan niet ontbreken aan je bagage. Een goede reisgids voor Laos is je leidraad tijdens je reis. De gids staat vol handige Muang Sing reistips en handige tips over veel andere bestemmingen in Laos. Bekijk het aanbod reisgidsen voor Laos.