Aan de oevers van de Xe Bang Fai Rivier niet ver van Thakhek vandaag ligt het dorp Mahaxay (of Mahaxai). Het dorp ligt middenin een prachtig kalksteengebergte waar rustige riviertjes doorheen stromen. De plaats is werkelijk oogverblindend. Je kunt uren staren en genieten van al de pracht van moeder natuur. Je komt hier puur om op te gaan in de fantastische omgeving. Eigenlijk is er verder niks te doen in Mahaxay maar je zal van een bezoek aan dit betoverende plaatsje absoluut geen spijt krijgen. In sommige reisgidsen komt je Mahaxay reistips tegen maar lang niet in alle reisgidsen. Dit juweeltje wordt gelukkig nog niet door het massatoerisme bezocht!

Over Mahaxay

Omdat Mahaxay verscholen ligt tussen de bergen in een niet al te toeristisch gebied, wordt de plaats niet heel vaak bezocht door toeristen. Echter maakt de plaats onderdeel uit van “the Loop“, een redelijk populaire route die je per motorbike, scooter of fiets kunt afleggen en die meestal (afhankelijk van vervoermiddel en tempo) in 2 tot 4 dagen wordt afgelegd. Doe je “the Loop”, dan kan je onderweg overnachten in tal van leuke afgelegen plaatsjes en reis je grotendeels door prachtige gebieden.

Overnachten in Mahaxay

Vanwege het feit dat Mahaxay nog erg puur en onontdekt is zal het je niet verbazen dat er weinig accommodaties te vinden zijn. Weinig? Er is slechts één hotel in het hele dorp te vinden. Meestal is er wel een plek voor je. Je moet het er op gokken want je kan niet online reserveren voor een kamer. In het ergste geval moet je terug reizen naar Thakhek maar vaak kan je ook wel bij een local overnachten.

Meer Mahaxay reistips?

Ben je op zoek naar nog meer Mahaxay reistips? Vergeet dan vooral niet om één van de betere reisgidsen mee te nemen op reis. In deze reisgidsen vind je nog tal van bruikbare Mahaxay reistips en andere tips over backpacken door Laos.