Nong Khiaw is een slaperig stadje aan de oever van de Nam Ou rivier in het noorden van de provincie Luang Prabang. Veel mensen reizen naar Nong Khiaw om vervolgens naar het noordelijker gelegen Muang Ngoi Neua door te reizen vanwege de prachtige omgeving van deze plaats. Maar Nong Khiaw lijkt in eerste instantie niet zo interessant te zijn maar is dat wel. In de omgeving van Nong Khiaw liggen verschillende Hmong bergdorpen en ook meerdere indrukwekkende grotten. Ook de ruige karstbergen zijn meer dan de moeite waard. In niet alle reisgidsen over Laos vind je Nong Khiaw reistips.

Over Nong Khiaw

Het bescheiden plaatsje Nong Khiaw ligt aan de westelijke oever van de Nam Ou rivier die uiteindelijk iets ten noorden van Luang Prabang bij de grotten van Pak Ou in de Mekong rivier stroomt. Het grootste deel van de het plaatsje ligt in het westen maar tegenwoordig is het plaatsje gegroeid door het toerisme en zijn ook aan de oostelijke kant van de rivier guesthouses gebouwd. Via de brug kan je eenvoudig van west naar oost of vice versa komen. In het plaatsje vind je meerdere guesthouses, hotels, restaurants en kleine reisbureaus waar je trekkings kunt boeken door de omgeving of waar je een gids kunt huren. Vooral trekkingen naar de grot Tham Pha Thok, een nabij gelegen waterval een bergdorpen van de Hmong en Khamu zijn er in trek bij toeristen. Ook de boot naar Muang Ngoi Neua kan je makkelijk bij zo’n bureautje regelen net als de bus naar bijvoorbeeld Luang Prabang.

Nam Ou rivier Nong Khiaw
Nam Ou rivier Nong Khiaw
Trekking in Nong Khiaw
Trekking in Nong Khiaw

Wat te doen in Nong Khiaw

Het aantal bezienswaardigheden in Nong Khiaw is zeer beperkt. Je komt er niet om mooie tempels te bekijken of om musea te bezoeken. Op de vraag “wat te doen in Nong Khiaw” is er maar één antwoord: genieten van de prachtige natuur. Je kunt urenlang in een restaurantje zitten aan de oevers van de Nam Ou rivier en je niet vervelen vanwege het prachtige uitzicht op het indrukwekkende kalksteengebergte om je heen en de vissers op het water. Ook kan je een trekking maken in Nong Khiaw die je langs diverse Khmong en Khamu dorpjes brengt. Onderweg vind je ook de immense grotten die tijdens de Vietnamese oorlog door de bewoners werden gebruikt om te schuilen voor de bombardementen. Vlakbij de grotten vind je ook watervallen waarin je een verfrissende duik kunt nemen. Nong Khiaw is een waar paradijs waar je met gemak een paar dagen kunt verblijven en genieten.

Overnachten in Nong Khiaw

Er is een handje vol accommodaties te vinden in Nong Khiaw. Soms kan het wat drukker zijn en zitten de meeste accommodaties vol. Je keuze is dan helemaal beperkt. Wil je zeker zijn van jouw nummer één keuze, boek dan tijdig je hotel of guesthouse in Nong Khiaw. De meeste guesthouses en hotels in Nong Khiaw liggen in het centrum van het dorp. Sommige liggen aan de Nam Ou rivier.

Budget hotel tips Nong Khiaw

Ben je op zoek naar een leuk en goedkoop hotel in Nong Khiaw, dan is Nam Ou River Lodge erg aan te raden. Vanaf $15 boek je hier een kamer met balkon aan de Nam Ou rivier. Je hebt vanaf je balkon een prachtig uitzicht over de rivier en op de bergen. De kamers zijn ruim en sfeervol ingericht. Een betere deal zal je niet snel vinden.

Middenklasse hotel tips Nong Khiaw

Een absolute aanrader in Nong Khiaw is het Mandala Ou Resort. Dit sfeervolle en romantische resort ligt aan de westelijke oever van de Nam Ou rivier een heeft als enige hotel in de regio een riant zwembad. De kamers hebben een balkon en zijn ook erg gezellig en sfeervol ingericht. Het hotel heeft diverse gratis voorzieningen voor gasten. Je verblijft al vanaf $45 per nacht in het resort.

Bekijk en vergelijk nog meer hotels en guesthouses in Nong Khiaw via Trivago.nl. Boek je hotel of guesthouse in Nong Khiaw eenvoudig via Booking.com.

Bekijk hotelaanbiedingen in Nong Khiaw!

Hoe kom je in Nong Khiaw

Vanuit Udomxai in Noord-Laos is het mogelijk om met de bus naar Nong Khiaw te reizen. Voor $3 maak je de rit van drie uur. Je komt aan bij de westelijke kant van de brug. De bustrip van Luang Prabang naar Nong Khiaw duurt ongeveer vier uur en kost $4 per kaartje. Als je vanuit Vietnam komt kan je vanaf Sam Neua een bus nemen (eenmaal per dag) die je in elf uur en voor $8 naar Nong Khiaw brengt.

Kom je vanuit Muang Ngoi Neua met de boot, dan kan je voor nog geen $2 de tocht maken. Binnen een uur vaar je vanaf Muang Ngoi Neua naar Nong Khiaw. Boten varen de hele dag door tot halverwege de middag.

Meer Nong Khiaw reistips

Ga je backpacken in Nong Khiaw en ben je op zoek naar nog meer leuke Nong Khiaw reistips? Een goede reisgids mag dan niet ontbreken aan je bagage. Een goede reisgids voor Laos is je leidraad tijdens je reis. De gids staat vol handige Nong Khiaw reistips en handige tips over veel andere bestemmingen in Laos. Bekijk het aanbod reisgidsen voor Laos en ontdek de beste Nong Khiaw reistips.