De populairste bestemming in het zuiden van Laos is Si Phan Don, de Vierduizend Eilanden. Deze groep eilanden ligt tussen de stad Pakse en de grens met Cambodja in de Mekong rivier. Het grootste eiland is Khong Island maar het populairste eiland is Don Det dat verbonden is met Don Khon. Het gebied is rijk aan diverse watervallen, zeldzame rivierdolfijnen en de oudste spoorlijn van Laos. Jaarlijks bezoeken behoorlijk veel reizigers de eilandengroep. Zodoende zijn er ook redelijk wat guesthouses en hotels op Si Phan Don te vinden. Met de onderstaande Si Phan Don hotel tips hopen we je een handje op weg te helpen met het vinden van jouw ideale hotel op Si Phan Don!

Onze hotel tips

Zelf zijn we redelijk vaak op de diverse eilanden van Si Phan Don geweest. We helpen je met onze ervaring dan ook graag een handje met het vinden van een leuk hotel op Si Phan Don. Hieronder vind je enkele tips voor een leuk hotel in Si Phan Don voor zowel een budget accommodatie als een middenklasse- en luxe accommodatie. Hopelijk helpen we je er wat mee op weg!

River Garden Guesthouse
Tip voor een budget hotel op Si Phan Don
    Budget

Voor €7 je eigen tweepersoons bungalow met gratis WiFi en een balkon met uitzicht op de Mekong rivier? Klinkt goed toch? Het is mogelijk als je het gezellige River Garden Guesthouse op het eiland Don Det boekt. Vanaf de bar aan de Mekong rivier heb je een prachtig uitzicht terwijl je geniet van je cocktail of biertje. Je loopt in enkele minuten naar de bezienswaardigheden op het eiland en op het naastgelegen eiland Don Khone.

Uitzicht Gratis WiFi Restaurant Centrum Hotel locatie
vanaf € 7
Boeken / info
Sengahloune Resort
Leuk hotel op Si Phan Don
               Middenklasse

Het grote zwembad is de troefkaart van het Sengahloune Resort dat op het eiland Don Khone te vinden is maar ook het prachtige restaurant aan de oever van de Mekong rivier is geweldig. De kamers van het resort zijn sfeervol ingericht en voorzien van airco, gratis WiFi en een balkon. Vanaf het resort kan je in 2 minuten naar de oude Franse brug lopen of naar Don Det eiland. Ook de watervallen van Li Phi zijn vlakbij.

Gratis WiFi Zwembad Terras Restaurant Hotel locatie
vanaf € 39
Boeken / info
Little Eden Hotel
Tip voor een lux hotel op Si Phan Don
             Luxe

Een mooier en luxer hotel dan het 3-sterren Little Eden hotel zal je niet vinden op de eilanden van Si Phan Don maar dat hoeft ook niet want dit is een prima hotel. Het heeft een heerlijk zwembad, een restaurant met goed eten dat op een terras te vinden is dat prachtig uitzicht over de rivier biedt. De kamers hebben airco en gratis WiFi. Vanaf het hotel loop je naar het centrumpje en de watervallen op het eiland Don Det.

Uitzicht Zwembad Restaurant Hotel locatie
vanaf € 54
Boeken / info
Paradise riverview resort
Tip voor een leuk hotel in Si Phan Do, Don Det hotel tips
      Onze keuze

Ons eigen favoriete hotel op Si Phan Don is het Paradise riverview resort dat op het noordelijke puntje van Don Det ligt. Het sfeervolle resort heeft een fijn terras met uitzicht op de Mekong rivier, een goed restaurant en een bar. De kamers hebben een balkon met uitzicht op de Mekong, airco en gratis WiFi. Je loopt in enkele minuten naar het centrum van het dorpje en naar de bezienswaardigheden op Don Det en Don Khon.

Uitzicht Tuin Restaurant Hotel locatie
vanaf € 28
Boeken / info

Ligging van hotels op Si Phan Don

Veruit het grootste deel van de hotels in Si Phan Don vind je op het populairste eiland Don Det en op Don Khon. De accommodaties die je hier vindt liggen vrijwel allemaal aan het water. Enkele hotels en guesthouses vind je ook op Don Khong, het grootste eiland waar je ook met de ferry aankomt, en het Don Som, het eiland dat tussen Don Khong en Don Det inligt. De leukste plek om te verblijven op Si Phan Don is echter Don Det of Don Khon. Hier wordt vaak feest gevierd, zijn wat winkeltjes te vinden en is het meeste te doen.Booking.com

Prijzen van hotels in Siem Reap

Er zijn flink wat hotels, guesthouses en resorts in Siem Reap te vinden. De prijzen van de ruim 500 verschillende hotels en andere accommodaties in Siem Reap variëren dan ook flink. Zo kan je vanaf €3 per nacht al in een guesthouse of hostel in Siem Reap overnachten (zoals in Uncle`s House) en vanaf €8 per nacht in een hotel. Prijzen lopen op tot ruim €600 per nacht voor een overnachting in het duurste hotel in Siem Reap.

Nog meer Siem Reap hotel tips?

Ben je op zoek naar nog meer leuke Siem Reap hotel tips? Bekijk hier een uitgebreid overzicht van speciale, leuke en goedkope hotels in Siem Reap.