Muang Ngoi Neua (Muang Ngoy) is een klein paradijs dat diep in de binnenlanden van Laos verscholen ligt. De plaats is omringt door grote puntige bergen die deel uitmaken van een groot karstgebergte. Muang Ngoi Neua ligt aan de oevers van de Nam Ou rivier ten noorden van de sfeervolle stad Luang Prabang in centraal Laos. Door zijn geïsoleerde ligging is de plaats alleen per boot te bereiken. Muang Ngoi Neua is een ruwe diamant die nog niet ontdekt is bij het grote publiek. In nog maar weinig reisgidsen over Laos zal je Muang Ngoi Neua reistips tegenkomen.

Over Muang Ngoi Neua

Door de geïsoleerde ligging van Muang Ngoi Neua, tref je hier gelukkig een stuk minder backpackers aan dan in bijvoorbeeld Vang Vieng. Muang Ngoi Neua is vrij moeilijk te bereiken en behoord tot de minder bekende plekken van Laos. Veel reizigers hebben überhaupt nog nooit van de plek gehoord. Het grote voordeel hiervan is dat het plaatsje dan ook nog niet is volgebouwd met hotels, resorts en guesthouses en dat je ook niet massa’s backpackers onderuit gezakt en pizza-etend een aflevering van Friends ziet volgen op een groot scherm.

Backpacken Muang Ngoi Neua
Muang Ngoi Neua
Backpacken Muang Ngoi Neua reistips Nam Ou
Nam Ou rivier

Muang Ngoi Neua is nog heel rustig en puur. Dit samen met de prachtige ligging aan de Nam Ou rivier en ingesloten door hoge bergen maakt het kleine plaatsje echt uniek. Muang Ngoi Neua heeft eigenlijk maar een lange hoofdstraat waaraan de meeste huizen en guesthouses liggen. De straat loop parallel aan de Nam Ou rivier. Tussen deze hoofdstraat en de Nam Ou rivier vind je enkele guesthouses en woningen van locals. Ook vind je er restaurants die op een terras boven de bedding van de rivier uitkomen en waar vandaan je een prachtig uitzicht over de rivier hebt.

Je kan je gerust een aantal dagen vermaken in Muang Ngoi Neua. Je kan er namelijk kanoën, grotten bezoeken, bergbeklimmen en ook nog lange georganiseerde wandelingen door de omgeving maken waarbij je veel informatie van lokale gidsen kunt verwachten. Alles kan je ter plekke eenvoudig via je guesthouses regelen. Let er wel op dat je dus vrijwel van de buitenwereld bent afgesloten en er geen internet is. In de kleine winkels kan je uiteraard de belangrijkste benodigdheden kopen maar het assortiment is beperkt. Koop vooraf dus wat spullen die je denkt nodig te hebben tijdens je verblijf.

Wat te doen in Muang Ngoi Neua

Muang Ngoi Neua ligt erg geïsoleerd te midden van talloze steile bergen. In veel van deze bergen zijn grotten te vinden die toegankelijk zijn voor toeristen. De grotten in Muang Ngoi Neua variëren erg qua grootte. De Tham Pha Kaew grotten zijn de populairste grotten in de omgeving. In de grootste grotten mag je alleen onder begeleiding komen.

Het ook mogelijk om een trekking (tracking) in de omgeving van Muang Ngoi te maken, eventueel met overnachting in een van de bergdorpen rondom Muang Ngoi Neua. In Muang Ngoi Neua zelf kan je een georganiseerde trekking tour door de omgeving boeken inclusief homestay.

Naast een bezoek aan de grotten van Muang Ngoi kan je ook heerlijk kanoën op de Nam Ou rivier die uiteindelijk iets ten noorden van Luang Prabang in de Mekong rivier uitkomt. Kano’s kan je op veel plaatsen voor een paar dollar huren. De stroming is soms erg sterk!

Overnachten in Muang Ngoi Neua

Het aantal accommodaties dat je in Muang Ngoi Neua aantreft is beperkt. Soms kan het er vrij druk zijn en kan je moeilijk een goed hotel of guesthouse in Muang Ngoi Neua vinden. Het is daarom absoluut aan te raden om je overnachting in Muang Ngoi Neua vooruit de boeken.

Een leuke plek om te overnachting in Muang Ngoi Neua is het Lerdkeo Sunset Guesthouse. Het ligt aan de Nam Ou rivier en de kamers hebben een eigen balkon met uitzicht op de rivier. De kamers zijn vrij ruim. Voor $30 kan je hier overnachten. Ook de RiverView Bungalows waar je vanaf $28 kunt overnachten bieden prachtig uitzicht over de rivier en de bergen rondom Muang Ngoi Neua.

Goedkopere guesthouse zijn er ook in Muang Ngoi Neua. Het zijn vaak bamboe guesthouses met een klamboe. Vanaf $3 kan je ze al boeken. Online zijn ze niet te boeken. Je kan dat alleen ter plekke doen. Je loopt wel het risico dat ze vol zitten als je het ter plekke wilt gaan regelen!

Bekijk en vergelijk nog meer hotels en guesthouses in Muang Ngoi Neua via Trivago.nl. Boek je hotel of guesthouse in Muang Ngoi Neua eenvoudig via Booking.com. Je hebt vaak geen creditcard nodig, betaald vaak pas na je verblijf en kan vaak tot kort voor aankomst nog kosteloos annuleren.

Bekijk hotelaanbiedingen in Muang Ngoi Neua!

Hoe kom je in Muang Ngoi Neua

Muang Ngoi Neua is alleen per boot te bereiken vanuit Nong Khiaw. De boottocht duurt ongeveer een uur (stroomopwaarts) en kost ongeveer $2 per enkele reis. Boten varen de hele dag vanaf de ochtend tot halverwege de middag. Het is ook mogelijk om vanuit Muang Khua de rivier per boot af te zakken naar Muang Ngoi Neua. De tocht duurt ongeveer 4 uur en kost zo’n $6. Deze tocht gaat langs ruig maar erg mooi gebied. De rivier kent hier ook veel bochten.

Vanaf Luang Prabang, Udomxai en Sam Neua rijden er dagelijks (vaak 2 per dag) bussen en Sawngthaews naar Nong Khiaw. Dit rit duurt ongeveer 3 uur vanaf Udomxai, 4 uur vanaf Luang Prabang en 10 uur vanaf Sam Neua. De kosten bedragen respectievelijk $3, $4 en $8 per persoon.

Meer Muang Ngoi Neua reistips

Ga je backpacken in Muang Ngoi Neua en ben je op zoek naar nog meer leuke Muang Ngoi Neua reistips? Een goede reisgids mag dan niet ontbreken aan je bagage. Een goede reisgids voor Laos is je leidraad tijdens je reis. De gids staat vol handige Muang Ngoi Neua reistips en handige tips over veel andere bestemmingen in Laos. Bekijk het aanbod reisgidsen voor Laos en ontdek zo de beste Muang Ngoi Neua reistips.