Er zijn een 17-tal vliegvelden in Cambodja. Van die 17 vliegvelden worden er op dit moment slechts drie gebruikt voor het uitvoeren van commerciële vluchten van persoonsvervoer. De overige vliegvelden in Cambodja worden vaak niet gebruikt of soms puur vuur privé vliegverkeer. De drie vliegvelden die wel gebruikt worden, worden tevens op internationaal niveau gebruikt. Het betreft Pochentong International airport in Phnom Penh, Angkor International Airport in Siem Reap en Sihanoukville International Airport. Vanaf €354 boek je al een retour vliegticket naar Phnom Penh.

Goedkoop vliegticket naar Cambodja boeken

Tegenwoordig kan je voor weinig geld naar Zuidoost-Azië reizen en ook een goedkoop vliegticket naar Cambodja boeken is niet zo moeilijk. Vanaf €353 kan je al een retour vliegticket van Amsterdam naar Phnom Penh of van Amsterdam naar Siem Reap boeken. Als je buiten een drukke vakantie periode om kunt reizen en flexibel bent, dan moet het zeker lukken om een goedkoop vliegticket naar Cambodja te boeken. Ben je gebonden aan de zomervakantie of een andere drukke periode, dan kost je vliegticket vaak een stuk meer. Een goedkoper alternatief is dan vaak Bangkok omdat daar meer vliegtuigmaatschappijen op vliegen.

Goedkoop vliegticket naar Cambodja boeken

Via Skyscanner en Momondo kan je eenvoudig aanbieders van vliegtickets vergelijken zodat je altijd verzekerd ben van de laagste prijs voor je vliegticket. Bekijk ook de tips om zo voordelig mogelijk aan je vliegticket naar Cambodja te komen.

Internationale vliegvelden in Cambodja

Hoewel Phnom Penh de hoofdstad van Cambodja is en tevens verreweg de grootste stad van het land, worden de meeste vluchten op Angkor International Airport in Siem Reap afgehandeld. Dit vanwege de grote hoeveelheid toeristen die soms enkel en alleen in Siem Reap verblijven om daar de tempels van Angkor Wat te bekijken. Veelal zijn dit Aziaten uit voornamelijk Zuid-Korea, China en Japan. De luchthaven van Siem Reap verwerkt jaarlijks meer dan 3 miljoen passagiers. Daarmee is Siem Reap Angkor International Airport het drukste van de drie internationale vliegvelden in Cambodja.

Het vliegveld van Phnom Penh is na Siem Reap het belangrijkste vliegveld in Cambodja. Ook hier worden bijna 2 miljoen reizigers per jaar verwerkt. Het vliegveld is recent weer uitgebreid en gerenoveerd en kan zich weer meten met andere vliegvelden in de regio Zuidoost Azië.

Het vliegveld van Sihanoukville wordt aanzienlijk minder gebruikt vanwege het beperkt aantal verbindingen. Momenteel kan je alleen internationaal gezien vanaf Ho Chi Minh stad naar Sihanoukville vliegen.

Er is een plan om nog een andere luchthaven toe te voegen aan de bestaande drie vliegvelden in Cambodja, namelijk in Kampong Chnnang, een stadje zo`n 90km ten noorden van Phnom Penh. Het nieuw geplande vliegveld in Kampong Chnnang moet het vliegveld in Phnom Penh gaan vervangen omdat Pochentong International Airport de almaar toenemende stroom toeristen niet meer aan kan.

Hieronder een overzicht van de internationale vliegvelden in Cambodja en hun bestemmingen.

Phnom Penh vliegveld (Pochentong)
Phnom Penh vliegveld Pochentong
Amsterdam – Phnom Penh v.a. €353
Bangkok – Phnom Penh v.a. €26
Kuala Lump. – Phnom Penh v.a. €18
Vientiane – Phnom Penh v.a. €118
Ho Chi Minh – Phnom Penh v.a. €57
Bekijk vliegticket aanbiedingen
Hotel tip Phnom Penh

  Algemene informatie
Het vliegveld van Phnom Penh, Pochentong International Airport, is na het vliegveld van Siem Reap het drukste vliegveld van Cambodja. De luchthaven werd in de koloniale periode gebouwd door de Fransen. De luchthaven werd herbouwd door een joint-venture bestaande uit een Frans-en Maleisisch bedrijf in 1995 met de voorwaarde dat het bedrijf 20 jaar lang de rechten zou verkrijgen. Met een capaciteit van 2.000.000 passagiers per jaar en 2 terminals (1 voor internationaal verkeer en 1 voor nationaal verkeer), is Phnom Penh Airport toe aan verbouwing aangezien het huidige aantal passagiers al boven de 2 miljoen per jaar is uitgekomen (2.393.680 in 2013). Plannen bestaan om in de buurt van Kamping Chhnang, een stad zo`n 80km ten noorden van Phnom Penh, een nieuw en groter vliegveld te bouwen.

Er bestaat geen directe vlucht naar Phnom Penh Airport vanuit steden in Europa. Je hebt altijd minimaal één overstap nodig om in de Cambodjaanse hoofdstad aan te komen. De meest voor de hand liggende overstap steden (hubs) zijn Bangkok, Kuala Lumpur, Singapore, Doha, Peking, Hong Kong en Guangzhou.

Bestemmingen in Zuidoost-Azië
Kuala Lumpur, Bangkok–Suvarnabhumi, Bangkok–Don Mueang, Yangon, Hanoi, Ho Chi Minh City, Singapore en Vientiane.

Bestemmingen in Cambodja
Siem Reap en Sihanoukville.

  Afstand tot centrum
Ongeveer 16km.

  Hoe kom je van het vliegveld van Phnom Penh in het centrum?
Het vliegveld van Phnom Penh ligt ongeveer 16km ten westen van het centrum van Phnom Penh. Per taxi, tuktuk of motorbike is het centrum goed te bereiken. Buiten het vliegveld kan je voor $10 met de taxi maar het centrum. Voor $7 kan je per tuk tuk naar het centrum reizen. De rit duurt 20 tot 40 minuten, afhankelijk van de drukte op de weg. Het kan buiten op de parkeerplaats erg druk zijn. Het verkeer staat er vaak vast.

  Hotel tip Phnom Penh
Ben je op zoek naar een goedkoop hotel in Phnom Penh of een goedkoop guesthouse, dan is het Aura Thematic Hostel een goede deal. Voor $12 kan je er al overnachten. Het hostel zit direct achter het prachtige Royal Palace en te voet bereik je binnen een paar minuten de boulevard, het national museum en het koninklijk paleis van Phnom Penh

Siem Reap vliegveld (Angkor)
Siem Reap vliegveld Angkor International
Amsterdam – Siem Reap v.a. €353
Bangkok – Siem Reap v.a. €26
Kuala Lumpur – Siem reap v.a. €26
Luang Prabang – Siem Reap v.a. €54
Ho Chi Minh – Siem Reap v.a. €61
Sihanoukville – Siem Reap v.a. €27
Bekijk vliegticket aanbiedingen
Hotel tip Siem Reap

  Algemene informatie
Het vliegveld van Siem Reap, Angkor International Airport, is de drukste van alle vliegvelden in Cambodja. Door de aanwezigheid van Angkor Wat en diverse andere tempels, komen veel bezoekers op deze luchthaven Cambodja binnen.

De luchthaven van Siem Reap is gebouwd in 2006 maar er zijn al plannen om een nieuwe luchthaven te bouwen, zo`n 60km verderop, omdat de huidige in de nabije toekomst het stijgende aantal toeristen niet lijkt te kunnen gaan verwerken.In 2013 maakten 2.663.337 mensen gebruik van de luchthaven die 6km vanaf het centrum van de stad gelegen is en op nog kortere afstand (2km) van Angkor Wat. De luchthaven van Siem Reap heeft 1 landingsbaan en 2 terminals (1 internationale en 1 nationale). Piloten mogen niet direct over Angkor Wat heen vliegen.

Bestemmingen in Zuidoost-Azië
Bangkok–Suvarnabhumi, Bangkok–Don Mueang, Phuket, Kuala Lumpur, Singapore, Hanoi, Ho Chi Minh City, Da Nang, Vientiane, Luang Prabang, Pakse en Manila.

Bestemmingen in Cambodja
Phnom Penh en Sihanoukville.

  Afstand tot centrum
Ongeveer 6km.

  Hoe kom je van het vliegveld van Siem Reap in het centrum?
Als je de arrival hal verlaat staan er een aantal taxi’s op de parkeerplaats die je voor $8 naar het centrum van Siem Reap brengen. De meeste hotels liggen daar ook. Loop je naar de weg toe, dan kan je een tuk tuk regelen voor $4. Veel hotels bieden een gratis transfer aan van het vliegveld van Siem Reap naar het hotel. Een chauffeur staat je dan met een bordje met je naam erop op te wachten bij de arrival hal.

  Hotel tip Siem Reap
Ben je op zoek naar een goedkoop hotel in Siem Reap? Het Golden Papaya Guesthouse biedt kamers aan vanaf $10 per nacht. Het sfeervolle guesthouses is schoon, vriendelijk en het personeel is erg behulpzaam. Het guesthouses ligt in het centrum van Siem Reap nabij de nachtmarkt.

Sihanoukville vliegveld
Chiang Mai vliegveld
Amsterdam – Sihanoukv. v.a. €665
Ho Chi Minh – Sihanoukv. v.a. €60
Siem Reap – Sihanoukville v.a. €27
Phnom Penh – Sihanoukv. v.a. €27
Bekijk vliegticket aanbiedingen
Hotel tip Sihanoukville

  Algemene informatie
De derde en laatste internationale luchthaven van Cambodja is de luchthaven van Sihanoukville. Het vliegveld van Sihanoukville is pas kort weer open en het aantal internationale vluchten vanaf en naar het vliegveld van Sihanoukville is zeer beperkt. Zo kan je momenteel alleen wat internationale vluchten betreft alleen vanaf Ho Chi Minh stad in Vietnam naar Sihanoukville vliegen.

Bestemmingen in Zuidoost-Azië
Ho Chi Minh stad

Bestemmingen in Cambodja
Siem Reap en Phnom Penh.

  Afstand tot centrum
Ongeveer 12km.

  Hoe kom je van het vliegveld van Sihanoukville in het centrum?
Het vliegveld van Sihanoukville ligt in redelijk rustig maar niet al te ver van Sihanoukville vandaan. Je kan per taxi, tuk tuk of motorbike in 20 minuten naar het centrum van Sihanoukville rijden. Per taxi betaal je ongeveer $12, per tuk tuk $7 en per motorvike $4. Bij de uitgang van het kleine vliegveld vind je meestal genoeg aanbod van vervoerders. Ook kan je vooral regelen dat staf van het hotel of guesthouse je ophaalt (vaak voor een kleine toeslag).

  Hotel tip Sihanoukville
Ben je op zoek naar een leuk maar goedkoop hotel in Sihanoukville omdat je op budget moet letten en dus minder te besteden hebt? Een leuk budget hotel in Sihanoukville is Raksa Bar & Bungalows. Deze sfeervolle familie accommodatie ligt pal aan het strand van Serendipity Beach en heeft kamers met prachtig uitzicht over de baai van Sihanoukville. Voor $10 kan je hier al een sfeervolle en schone bungalow boeken vlak bij het strand.

Nationale vliegvelden in Cambodja

Naast de drie internationale vliegvelden in Cambodja zijn er ook nog een groot aantal andere vliegvelden te vinden. Vooral in en bij de grotere steden liggen nog vliegvelden. De andere vliegvelden worden niet meer, nauwelijks of alleen nog op particuliere basis gebruikt:
Ban Lung, Battambang, Kampong Cham, Kampong Chhnang, Kampong Thom, Koh Kong, Krakor(Pursat), Kratié, Pailin, Senmonorom (Mondulkiri), Stung Treng, Svay Rieng, Thbeng Meanchey, Preah Vihear.