Er zijn vrij veel vliegvelden in Thailand te vinden. Naast de elf internationale vliegvelden in Thailand zijn er ook nog aardig wat luchthavens in Thailand die op nationaal niveau (domestic) worden gebruikt. De vliegvelden zijn goed verspreid over Thailand en tussen de grotere steden bestaan meestal goede verbindingen. Sommige kleinere luchthavens kan je alleen met een overstap op een nabij gelegen groter vliegveld bereiken. Er zijn heel wat low-cost carriers actief in Thailand. Deze low-budget vliegmaatschappijen bieden zéér voordelige vliegtickets aan op binnenlandse maar ook op buitenlands trajecten. Air Asia is de goedkoopste. Je kunt tickets van deze luchtvaartmaatschappij in Nederland alleen op Expedia.nl boeken.

Vliegticket van Nederland naar Thailand

Ga je door Thailand reizen of wil je je reis in Thailand beginnen, dan kan je vaak een vrij goedkoop vliegticket naar Bangkok boeken. Goedkope vliegtickets van Amsterdam naar Bangkok (Schiphol naar Bangkok Suvarnabhumi) zijn vaak niet moeilijk te vinden. Vanaf €381 kan je al een retour vliegticket naar Bangkok boeken. Voor een retour Amsterdam – Phuket of Amsterdam – Chiang Mai betaal je meestal €100 tot €200 meer. Je kunt tegenwoordig ook vrij gemakkelijk een ticket boeken waarbij je terugvliegt vanaf een ander vliegveld.

Vanaf Antwerpen (incl. Thalys naar Schiphol) en Düsseldorf kan je vanaf €478,- je retourticket naar Bangkok boeken. Via boekingssite als WTC.nl ben je vaak het voordeligst uit. Met Skyscanner en Momondo kan je eenvoudig aanbieders van vliegtickets vergelijken.

Internationale vliegvelden in Thailand

Naast de twee internationale vliegvelden die Bangkok rijk is, Suvarnabhumi International Airport en Don Mueang International Airport , heeft Thailand nog een paar andere internationale vliegvelden. Phuket International Airport, Chiang Mai International Airport, Hat Yai International Airport, Samui International Airport, Krabi International Airport, Udon Thani International Airport, Mae Fah Luang–Chiang Rai International Airport, Surat Thani Airport en U-Tapao International Airport. Veruit de meeste reizigers vliegen op het nieuwe vliegveld van Bangkok, Suvarnabhumi International Airport. Zo zijn er dagelijks vluchten vanuit bijvoorbeeld Schiphol (Amsterdam), Düsseldorf, Londen, Parijs, Frankfurt, Brussel, Dubai en Doha naar de luchthaven. De oude internationale luchthaven van Bangkok, Don Mueang International Airport, wordt hoofdzakelijk voor nationale vluchten gebruikt en er zijn nog een aantal charter maatschappijen / low-cost maatschappijen die internationale vluchten naar en vanaf de luchthaven uitvoeren. Na de internationale luchthavens van Bangkok zijn ook de internationale vliegvelden van de vakantie-eilanden Phuket en Koh Samui erg populair en de luchthaven van de tweede stad van Thailand, Chiang Mai.

De andere internationale vliegvelden zijn stukken minder populair en voeren voornamelijk vluchten in de regio uit naar bestemmingen als Kuala Lumpur en Singapore.

Bangkok Suvarnabhumi Bangkok Don Mueang Chiang Mai Chiang Rai Udon Thani U-Tapao Krabi Phuket Koh Samui Surat Thani Hat Yai

Hieronder een overzicht van de internationale vliegvelden in Thailand en hun bestemmingen.

Bangkok vliegveld (Suvarnabhumi)
Bangkok vliegveld Suvarnabhumi
Amsterdam – Bangkok v.a. €381
Düsseldorf – Bangkok v.a. €456
Bangkok – Chiang Mai v.a. €16
Bangkok – Phuket v.a. €28
Bangkok – Koh Samui v.a. €54
Bangkok – Siem Reap v.a. €33
Bekijk vliegticket aanbiedingen
Hotel tip Bangkok

  Algemene informatie
Het vliegveld van Bangkok is verre weg het grootste vliegveld van Thailand. Suvarnabhumi is een redelijk nieuw vliegveld dat het oude vliegveld van Bangkok, Don Mueang International Airport, moest vervangen. Het vliegveld verwerkt jaarlijks meer dan 60 miljoen passagiers en is daarmee het op 5 na grootste vliegveld van Azië en staat op nummer 20 op de wereldranglijst. Het vliegveld heeft goede voorzieningen. Veel restaurants, rustruimtes, pinautomaten (ATM’s) en geldwissel balie’s. Richtingen staan goed en duidelijk aangegeven en er zijn veel informatiepunten op de luchthaven.

Dagelijks zijn er vele directe vluchten naar grote steden over de hele wereld. Ook vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf kan je rechtstreeks naar Bangkok vliegen. Luchthaven Bangkok is ook ideaal te gebruiken in het wereldticket.

Bestemmingen in Europa: Amsterdam, Londen, Düsseldorf, Parijs, Brussel, Wenen, Frankfurt, Helsinki, Zürich, Kopenhagen, Oslo, München, Rome, Stockholm, Istanbul en Moskou.

Bestemmingen in Zuidoost Azië:Phnom Penh en Siem Reap in Cambodja, Vientiane, Luang Prabang en Savannakhet in Laos, Hanoi, Danang en Ho Chi Minh Stad in Vietnam, Manilla op de Filipijnen, Singapore, Kuala Lumpur, Kota Langkawi, Kota Kinabalu en Penang in Maleisië, Jakarta, Denpasar (Bali) in Indonesië, Yangoon (Rangoon), Mandalay en Naypyidaw in Myanmar en Bandar Seri Begawan in Brunei.

Bestemmingen in Thailand:Chiang Mai, Chiang Rai, Ko Samui, Krabi, Lampang, Phuket, Sukhothai, Trat, Udon Thani, Hat Yai, Khon Kaen, Narathiwat, Surat Thani en Ubon Ratchathani

  Afstand tot centrum
Ongeveer 37km.

  Hoe kom je van het vliegveld van Bangkok in het centrum?
Het vliegveld ligt in het oosten van Bangkok op 50 minuten rijden (taxi) van Kao San Road in het hart van de stad. Neem je een taxi naar het centrum van Bangkok, ga dan naar het dak van het vliegveld en verlaat de hal bij departures. Hier worden reizigers afgezet en rijden taxi’s leeg terug omdat ze niet mogen stilstaan. Vraag of ze een meter hebben en rijd naar het centrum voor zo’n 300B ipv de 900B die ze beneden bij de arrival hal vragen. Ook kan je vooraf je taxi online regelen. Je chauffeur zal je dan op het vliegveld bij de uitgang (departures) met een bordje met je naam erop staan op te wachten.

Er gaan ook mini-vans van de luchthaven van Bangkok naar Kao San Road. De vans hebben 10 zitplaatsen. Voor 170B kan je een zitplaats reserveren. De mini-van staat je op een bepaald punt op te wachten en vertrekken elk uur!

Je kan ook per trein of bus naar de stad rijden. De trein van Bangkok doet er een uur over. De bus anderhalf uur. Kaartjes koop je op het vliegveld. Je buskaartje kan je ook online boeken.

  Hotel tip Bangkok
Veruit de meeste toeristen verblijf in de populaire buurt van Kao San Raod. Ben je nog op zoek naar een leuk maar voordelig hotel in Kao San Raod, dan is het Rikka Inn absoluut een aanrader.

Bangkok vliegveld (Don Mueang)
Bangkok vliegveld DonnMueang
Amsterdam – Bangkok v.a. €381
Düsseldorf – Bangkok v.a. €456
Bangkok – Chiang Mai v.a. €16
Bangkok – Phuket v.a. €28
Bangkok – Koh Samui v.a. €54
Bangkok – Siem Reap v.a. €33
Bekijk vliegticket aanbiedingen
Hotel tip Bangkok

  Algemene informatie
Don Mueang International Airport is het oude vliegveld van Bangkok dat van minder belang is dan het nieuwere en grotere vliegveld Suvarnabhumi. Er worden geen intercontinentale meer naar uitgevoerd maar nog wel internationale vluchten (vooral met Air Asia en charters als Lion Air en Nok Air) en binnenlandse vluchten (domestic flights). Vanaf de luchthaven worden er low-budget vluchten binnen Thailand uitgevoerd maar ook naar omringende landen (Air Asia). Het vliegveld verwerkt nog altijd ruim 30 miljoen passagiers per jaar. Het is tevens één van de oudste commerciele vliegvelden ter wereld. In 1924 ontving de luchthaven de eerste commerciele vlucht (KLM Royal Dutch Airlines).

Het vliegveld heeft 2 terminals. Terminal 1 wordt gebruikt voor de internationale vluchten en terminal 2 voor de nationale vluchten.
Voorzieningen op de luchthaven zijn prima. Voldoende pinautomaten, restaurants enz.
Let bij het boeken van je vliegticket goed op vanaf welk vliegveld je moet vliegen.

Bestemmingen in Zuidoost Azië
Kuala Lumpur, Johor Bahru, Penang (Maleisië), Denpasar, Jakarta–Soekarno-Hatta, Medan (Indonesië),
Hanoi, Ho Chi Minh City (Vietnam), Yangon, Mandalay (Myanmar), Singapore, Luang Prabang, Vientiane (Laos), Phnom Penh, Siem Reap (Cambodja).

Bestemmingen in Thailand
Buriram, Chiang Mai, Chiang Rai, Chumphon, Hat Yai, Khon Kaen, Krabi, Lampang, Loei, Mae Sot, Nakhon Phanom, Nakhon Si Thammarat, Nan, Phitsanulok, Phrae, Phuket, Ranong, Roi Et, Sakon Nakhon, Surat Thani, Trang, Ubon Ratchathani, Udon Thani, Narathiwat

  Afstand tot centrum
Ongeveer 31km.

  Hoe kom je van het vliegveld van Bangkok in het centrum?
Het vliegveld ligt ten noorden van de stad en kan per bus, trein of taxi worden bereikt. Per taxi doe je +/- 40 minuten over de rit naar het centrum van Bangkok (Kao San Road). Per trein en bus doe je er twee keer zo lang over.

Wil je per taxi van Don Mueang vliegveld naar het centrum van Bangkok reizen, dan kan je voor de aankomsthal van het vliegveld proberen een taxi met meter te regelen. Op dit punt worden reizigers afgezet voor hun vlucht en mogen de taxi’s niet lang stilstaan. Ze rijden weer leeg terug naar Bangkok en zijn blij met een klant op de terugweg. Ook kan je een coupon kopen bij de taxibalie in de aankomsthal om vervolgens toegewezen te worden aan een taxichauffeur. Je betaald wel ongeveer driemaal meer dan een taxi met meter (+/- 900B). Ook kan je een
taxi op voorhand reserveren
. Een chauffeur staat je dan bij de uitgang met een bordje met je naam erop op te wachten.

Er rijden ook bussen tussen het vliegveld en het centrum van Bangkok. Je kan ter plekke een ticket kopen. Je busticket kan je eventueel vooruit online boeken. Ook kan je met de luxere Khao San Limo Bus naar de stad rijden. Deze bus rijdt elk uur.

Per trein kan je ook naar het centrum reizen. De gloednieuwe lijn is net geopend. Het treinstation ligt direct aan de luchthaven. Voor enkele tientallen Baht reis je naar het centrum.

  Hotel tip Bangkok
Veruit de meeste toeristen verblijf in de populaire buurt van Kao San Raod. Ben je nog op zoek naar een leuk maar voordelig hotel in Kao San Raod, dan is het Rikka Inn absoluut een aanrader.

Chiang Mai vliegveld
Chiang Mai vliegveld
Amsterdam – Chiang Mai v.a. €611
Bangkok – Chiang Mai v.a. €16
Krabi – Chiang Mai v.a. €28
Yangoon – Chiang Mai v.a. €54
Kuala Lumpur – Chiang Mai v.a. €33
Bekijk vliegticket aanbiedingen
Hotel tip Chiang Mai

  Algemene informatie
Het internationale vliegveld van Chiang Mai is het op drie na drukste vliegveld van Thailand maar verre weg de drukste luchthaven en belangrijkste hub van Noord-Thailand. Reizigers met bestemming Chiang Mai, Chiang Rai, Pai, Sukhothai en de gouden driehoek vliegen veel op de luchthaven. Er vliegen vrij veel chartermaatschappijen op Chiang Mai. Ze bieden vaak erg goedkope vliegtickets naar Chiang Mai aan. Vanaf Bangkok naar Chiang Mai vliegen is al mogelijk vanaf $12 per enkele reis. Vanuit Bangkok zijn er nu minstens 20 vluchten per dag

Het vliegveld van Chiang Mai verwerkt jaarlijks ongeveer 6 miljoen passagiers. De luchthaven heeft 2 terminals, 1 voor internationale vluchten en 1 voor binnenlandse vluchten. Het vliegveld heeft uitgebreide voorzieningen als restaurants, geldwissel balies, ATM’s, lounges etc.

Bestemmingen in Zuidoost Azië
Kuala Lumpur (Maleisië), Yangon, Mandalay (Myanmar), Luang Prabang (Laos) en Singapore.

Bestemmingen in Thailand
Bangkok-Suvarnabhumi, Bangkok-Don Mueang, Ko Samui, Mae Hong Son, Phuket, Chiang Rai, Hua Hin, Khon Kaen, Mae Sot, Nan, Pai, Pattaya U-Tapao, Phitsanulok, Ubon Ratchathani, Udon Thani, Hat Yai, Krabi, Surat Thani

  Afstand tot centrum
Ongeveer 7km.

  Hoe kom je van het vliegveld van Chiang Mai in het centrum?
Vanaf de luchthaven kan je binnen 15 minuten in de stad zijn. Als je bij het verlaten van de aankomsthal linksaf slaat kom je twee soorten taxi’s tegen, taxi’s met meter en Airport Limo taxi’s. Voor de meter-taxi’s betaal je 50B luchthaventaks in de aankomsthal. Je ritje naar de stad kost je hooguit nog 100B extra, afhankelijk van je bestemming. Voor de limo taxi betaal je +/- 40 % meer. Op het vliegveld is de taxi-opstapplek buiten bij de terminal voor binnenlandse vluchten.
Ook kan je vooraf je taxi naar het centrum van Chiang Mai reserveren.

Je kunt ook per songtaew naar je hotel reizen. De prijs is vrij laag (tenzij je de enige bent) maar je bent soms vrij lang onderweg omdat songtaews een bepaalde route volgen. Ze volgen als het ware een lijndienst schema. Ben je de enige? Spreek dan een vast bedrag of.

Tuk tuk’s rijden en ook volop in Chiang Mai. Vanaf het vliegveld kan je al voor 60B naar het centrum van Chiang Mai reizen. Spreek uiteraard vooraf de prijs af. Vaak droppen de tuk tuk’s je bij bepaalde hotels of guesthouses om extra commissie te krijgen. Geef vooraf duidelijk aan dat je daar niet op zit te wachten en al een hotel geboekt hebt.

  Hotel tip Chiang Mai
Voor een centraal gelegen, leuke maar voordelige accommodatie in Chiang Mai is het Thai Thai house zeker een aanrader. Het guesthouse ligt in het noord-oosten van het historisch centrum. Je kan er al vanaf $8 per nacht een kamer boeken.

Chiang Rai vliegveld
Chiang Rai vliegveld
Amsterdam – Chiang Rai v.a. €678
Bangkok – Chiang Rai v.a. €16
Amsterdam – Bangkok v.a. €381
Phuket – Chiang Rai v.a. €45
Hat Yai – Chiang Rai v.a. €38
Bekijk vliegticket aanbiedingen
Hotel tip Chiang Rai

  Algemene informatie
Het internationale vliegveld van Chiang Rai, Mae Fah Luang–Chiang Rai International Airport, is een bescheiden vliegveld in het noorden van Thailand. Het vliegveld ligt ten noorden van Chiang Rai. Er zijn maar twee internationale vluchten naar Hong Kong en Kunming in China. Het vliegveld wordt hoofdzakelijk gebruikt voor binnenlandse vluchten. Het is het meest noordelijk gelegen vliegveld in Thailand en wordt voornamelijk gebruikt voor toeristen die de gouden driehoek willen bezoeken of op doorreis zijn naar Laos (om bij Ban Houy Xai de grens over te gaan). Het vliegveld heeft voldoende voorzieningen zoals restaurants, geldwissel balies en pinautomaten (ATM’s).

Bestemmingen in Azië
Kunming, Hong Kong

Bestemmingen in Thailand
Bangkok-Suvarnabhumi, Chiang Mai, Bangkok-Don Mueang, Hat Yai en Phuket.

  Afstand tot centrum
Ongeveer 8km.

  Hoe kom je van het vliegveld van Chiang Rai in het centrum?
Vanaf het vliegveld van Chiang Rai kan je per taxi binnen 10 minuten naar het centrum rijden. Bij het verlaten van het vliegveld vind je een balie waar je een coupon voor de pre-paid taxi kunt kopen. Voor 200B kom je dan in het centrum aan. Deze optie is beter dan de taxi’s met meter aangezien die je vaak proberen op te lichten of suggereren dat hun meter het niet doet.

Er rijden ook minivans naar het centrum. Je bespaart iets geld maar moet soms erg lang wachten. Ook geen optie die erg aan te raden is.

  Hotel tip Chiang Rai
Het Ben Guesthouse is een ideale plek om te overnachten in Chiang Rai. Het guesthouse biedt kamers aan vanaf $14 per nacht. Het sfeervolle guesthouse heeft een fijn zwembad en ligt op loopafstand van het centrum van Chiang Rai.

Udon Thani vliegveld
Udon Thani vliegveld
Amsterdam – Bangkok v.a. €381
Bangkok – Chiang Mai v.a. €16
Bangkok – Phuket v.a. €28
Bangkok – Koh Samui v.a. €54
Bangkok – Siem Reap v.a. €33
Bekijk vliegticket aanbiedingen
Hotel tip Udon Thani

  Algemene informatie
Het internationale vliegveld van Udon Thani ligt in het noordoosten van Thailand. Hoewel de naam nog wel suggereert dat er van het vliegveld internationale vluchten worden uitgevoerd is dat in de praktijk momenteel niet meer het geval. Er worden alleen nog binnenlandse vanaf vluchten uitgevoerd. Vooral toeristen die naar (of vanaf) Vientiane in Laos reizen gebruiken het vliegveld aangezien het niet ver van de Laotiaanse grens of ligt.

Het vliegveld had een belangrijke rol in de Vietnamoorlog. Het werd namelijk door de Amerikanen gebruikt om de Vietcong en Noord-Vietnamezen aan te vallen. Diverse squadrons van de Amerikaanse luchtmacht hadden het vliegveld als thuisbasis. Ook was het de thuisbasis van Air America. De zogenaamd particuliere maatschappij die op diverse bestemmingen in Laos vloog maar officieel van de CIA was en gebruikt werd om te verkennen en geheime operaties mee uit te voeren.

Vandaag de dag wordt de luchthaven nog intensief gebruikt door de Thaise luchtmacht.

Bestemmingen in Thailand
Bangkok-Don Mueang, Chiang Mai, Phuket, U-Tapao, Hat Yai en Bangkok-Suvarnabhumi.

  Afstand tot centrum
Ongeveer 5km.

  Hoe kom je van het vliegveld van Udon Thani in het centrum?
De luchthaven van Udon Thani ligt vrijwel pal naast de stad zelf. De afstand is nog geen 5 kilometer. Per taxi rij je in 12 minuten naar het centrum toe. Je betaald ongeveer 100B voor de rit.

  Hotel tip Udon Thani
Als je nog op zoek ben naar een leuk maar goedkoop hotel in Udon Thani, dan moet je zeker even kijken bij het Baan Rare Guesthouse. Deze sfeervolle accommodatie ligt erg centraal en bevindt zich op 200 meter van de Phosi-markt en op loopastand van het Udon Thani park. Vanaf $14 per nacht kan je hier al een kamer boeken.

U-Tapao vliegveld
U-Tapao vliegveld
Amsterdam – Bangkok v.a. €381
Bangkok – Chiang Mai v.a. €16
Bangkok – Phuket v.a. €28
Bangkok – Koh Samui v.a. €54
Bangkok – Siem Reap v.a. €33
Bekijk vliegticket aanbiedingen
Hotel tip Pattaya

  Algemene informatie
Het internationale vliegveld van Pattaya, U-Tapao–Pattaya International Airport, dient het gebied ten zuidoosten van Bangkok. Hoofdzakelijk het gebied rond Pattaya en Rayong. Het vliegveld wordt grotendeels door het leger gebruikt en voor een klein deel door de commerciële luchtvaart. Tijdens de coupe in 2008 werd dit militaire vliegveld als alternatief voor de door de roodhemden bezette vliegvelden van Bangkok gebruikt.

Om het vaak sneller is om per taxi of bus van Bangkok naar Pattaya te reizen is het vliegen op dit vliegveld niet erg interessant. Voorzieningen zijn er in beperkte mate (maar voldoende).

Bestemmingen in Zuidoost Azië
Kuala Lumpur, Singapore

Bestemmingen in Thailand
Ko Samui, Phuket, Chiang Mai, Hat Yai,Udon Thani

  Afstand tot centrum
Ongeveer 30km.

  Hoe kom je van het vliegveld van U-Tapao in het centrum?
Vanaf het vliegveld van Pattaya kan je op verschillende manieren naar Pattaya toe reizen. De makkelijkste en snelste manier is per taxi. De rit van 30 kilometer duurt ongeveer 30 minuten (via high-way). Je betaald voor een taxi met meter ongeveer 750B voor de rit. Op zich goed te doen als je met een groep bent. Ook je taxi van U-Tapao vliegveld naar het centrum van Pattaya kan je van te voren boeken. Je chauffeur zal je dan op staan te wachten met een bordje met je naam erop bij de aankomsthal van het vliegveld.

Ook is het mogelijk om per mini-van naar Pattaya te reizen. Voor de uitgang van de luchthaven staan mini-vans te wachten die je voor 150B naar Pattaya brengen. Het kan soms druk zijn of er kan een schaarste aan mini-vans zijn. Het is daarom erg raadzaam om je plek vooraf te reserveren. Je betaald ongeveer 100B meer maar bent van een plek voorzien.

Ook zijn er mogelijkheden om per bus of zelfs per trein naar Pattaya te reizen. Je bespaart jezelf een hoop geld maar bussen en zeker de trein rijden niet regelmatig. Ook moet je meerdere keren overstappen op een andere bus of songthaew. Het kost je ook erg veel (wacht)tijd. Kaartjes voor de bus of trein naar Pattaya koop je ter plaatse.

  Hotel tip U-Tapao
Nog op zoek naar een leuke accommodatie in Pattaya? Het Jomtien Wanchanok guesthouse ligt bij het strand. Voor diegene die backpacken in Pattaya en op zoek zijn naar een centraal gelegen budget accommodatie is dit een goede optie. Je kan al een kamer boeken vanaf $13 per nacht.

Phuket vliegveld
Phuket vliegveld
Amsterdam – Phuket v.a. €474
Amsterdam – Bangkok v.a. €381
Bangkok – Chiang Mai v.a. €16
Bangkok – Phuket v.a. €28
Bangkok – Koh Samui v.a. €54
Bekijk vliegticket aanbiedingen
Hotel tip Bangkok

  Algemene informatie
Het vliegveld van Phuket ligt in het noorden van Phuket eiland. Vanaf de luchthaven moet je nog 30 to 40 kilometer naar het centrum van Phuket rijden of eventueel verder naar de stranden. Vanuit Europa bestaan diverse directe vluchten. Ook vanuit andere steden in Zuidoost Azië en Thailand kan je rechtstreeks op Phuket vliegen. Er vliegen diverse goedkope chartermaatschappijen op Phuket zoals Air Asia, Lion Air en Nok-Air. Vanaf Bangkok vlieg je al vanaf $12 naar Phuket.

Bestemmingen in Zuidoost Azië
Singapore, Manila, Penang, Kuala Lumpur, Denpasar en Siem Reap.

Bestemmingen in Thailand
Bangkok–Suvarnabhumi, Bangkok–Don Muean, Chiang Mai, Udon Thani, Chiang Rai, Hat Yai, Koh Samui en Pattaya–U–Tapao.

  Afstand tot centrum
Ongeveer 72km.

  Hoe kom je van het vliegveld van Phuket in het centrum?
Vanaf de luchthaven kan je per bus of taxi naar Phuket town. Per lokale bus kan je direct naar Phuket town (busstation in het centrum reizen / terminal 1). Phuket heeft 2 busstations. Terminal 2 ligt ten noorden van de stad. Kaartjes koop je in de bus. Ga je naar het strand, dan moet je in het centrum overstappen. Ook gaat er een speciale nieuwe Phuket airport transfer bus naar de stranden (en het centrum toe). Bussen rijden de hele dag naar Phuket town tussen 08:0 en 20:30 en vanaf Phuket naar de luchthaven vanaf 06:00 tot 18:30 en elke 1 a 1,5 uur. De duurste rit kost je 100B.

Een taxi is ook mogelijk maar stukken duurder. Als je samen reist is het beter te betalen. Je regelt je taxi op de luchthaven of je kunt je taxi vooraf boeken zodat iemand je met een bordje staat op te wachten.

Reis je vanaf de luchthaven van Phuket door naar Koh Phi Phi, dan kan je een taxi boeken van de luchthaven van Phuket naar de pier van Rassada (ferry vertrekpunt). Je kunt ook een combiticket (joint ticket) van de luchthaven naar Koh Phi Phi boeken. Je hebt dan je transfer van de luchthaven naar de pier en je ticket voor de ferry van de pier naar Koh Phi Phi in één ticket. Erg handig.

Kom je laat aan met de bus, dan is het sfeervolle en goedkope Lub Sbuy House Hotel op nog geen 2 minuten loopafstand van het busstation een echte aanrader.

  Hotel tip Phuket
Ben je nog op zoek naar een leuk hotel in Phuket? Het Journey guesthouse is een leuk en goedkoop onderkomen in het centrum van Phuket.

Krabi vliegveld
Krabi vliegveld
Amsterdam – Bangkok v.a. €381
Bangkok – Chiang Mai v.a. €16
Bangkok – Phuket v.a. €28
Bangkok – Koh Samui v.a. €54
Bangkok – Siem Reap v.a. €33
Bekijk vliegticket aanbiedingen
Hotel tip Krabi

  Algemene informatie

Het internationale vliegveld van Krabi ligt 15km ten noordoosten van de stad Krabi. Het vliegveld is erg populair omdat je vanuit Bangkok of Noord-Thailand voor weinig geld bij de prachtige stranden van Zuid-Thailand aankomt. Het vliegveld dient dan ook vaak als hub naar de mooi stranden van Ao Nang en Had Yao bij Krabi.

Bestemmingen in Zuidoost Azië
Singapore en Kuala Lumpur.

Bestemmingen in Thailand
Bangkok-Suvarnabhumi, Koh Samui, Bangkok-Don Mueang en Chiang Mai.

  Afstand tot centrum
Ongeveer 15km tot 25km.

  Hoe kom je van het vliegveld van Krabi in het centrum?
Binnen 20 minuten kan je per taxi vanaf het vliegveld van Krabi naar het centrum van Krabi rijden. Je bent voor het ritje ongeveer 120 Baht kwijt. De meeste toeristen reizen echter meestal direct door naar één van de prachtige stranden van Krabi. De stranden Ao Nang en Had Yao liggen 5 tot 25 kilometer verderop. Voor een rit naar het dichtstbijzijnde strand betaal je 500B terwijl je het vijfvoudige betaalt voor een rit naar het verste strand. Je kunt je taxi van Krabi Airport naar de stranden van Krabi van te voren boeken. Je chauffeur wacht je op bij de luchthaven (arrival hal) met een bordje moet je naam erop.

Er rijden ook bussen van het vliegveld van Krabi naar het centrum en naar de stranden. De bussen sluiten aan op de vluchten die aankomen. Een buskaartje van de luchthaven naar het centrum kost je ongeveer 100B terwijl je voor 160B naar de stranden kunt reizen.

Ook rijden er songthaews tussen de luchthaven van Krabi en het centrum. Je betaalt nog geen 50B voor de rit.

  Hotel tip Krabi
Op zoek naar een leuk en voordelig hotel op Krabi? Een van de beste deals in Krabi voor backpackers is het No.7 Guesthouse dat in Krabi town ligt en op 2 minuten loopafstand van de Chaofa-pier en de nachtmarkt. Een overnachting in een van de sfeervolle kamers boek je vanaf $10 per nacht.

Koh Samui vliegveld
Koh Samui vliegveld
Amsterdam – Bangkok v.a. €381
Bangkok – Chiang Mai v.a. €16
Bangkok – Phuket v.a. €28
Bangkok – Koh Samui v.a. €54
Bangkok – Siem Reap v.a. €33
Bekijk vliegticket aanbiedingen
Hotel tip Bangkok

  Algemene informatie
Vliegen op Koh Samui is meestal vrij duur. Dit komt omdat het vliegveld van Koh Samui een privaat vliegveld is. De eigenaar is Bangkok Airways. Vroeger had deze maatschappij dan ook het alleen recht. Tegenwoordig vliegen er ook andere maatschappijen op deze bestemming maar door bepaalde concessies die in de ticketprijs is doorgevoerd betaal je voor Thaise begrippen relatief veel voor je vlucht. Het vliegveld is erg klein (bamboe gebouwen) en het aantal voorzieningen is beperkt.

Bestemmingen in Zuidoost Azië
Singapore, Kuala Lumpur en Penang (Maleisië)

Bestemmingen in Thailand
Bangkok (elk uur), Pattaya, Phuket en Chiang Mai.

Tip: Vlieg je van Bangkok naar Surat Thani, dan kan je via Air Asia ook je transfer en ferry overtocht in een keer bijboeken en ben je veel voordeliger uit. De vlucht begint al bij €19!!!

  Afstand tot centrum
Ongeveer 6km to 22km.

  Hoe kom je van het vliegveld van Koh Samui in het centrum?
Het vliegveld van Koh Samui ligt in het noordoosten van het eiland vlakbij Boeddha Beach. Veruit de meeste toeristen strijken in Koh Samui neer op een van de prachtige stranden. De populairste stranden zijn Chaweng en Lamai. De afstand tot deze stranden is respectievelijk ongeveer 8km en 16 km. Per mini-van kom je in 15 tot 40 minuten aan op beide stranden voor ongeveer 200B tot 300B.

Voor een taxi betaal je ongeveer het dubbele. De taxi’s op Koh Samui hebben een meter. Let erop dat ie aanstaat. Je kan ook je taxi of mini-van van te voren boeken zodat de chauffeur je opwacht met een bordje met je naam op het vliegveld (arrival hal).

Ook vervoer naar de meeste andere stranden zoals Lipa Noi, Bang Po, Nathon beach, Taling Ngam beach en Hua Thanon beach kan je vooraf regelen.

  Hotel tip Koh Samui
Ben je nog op zoek naar een leuke accommodatie op Koh Samui? Een aanrader voor budget reizigers is het Samui Star Guesthouse een goede deal. Het guesthouse ligt op 1,5 km van het strand van Chaweng en heeft een buitenzwembad. Het is een gezellige plek waar veel backpackers graag verblijven. Kamers boek je er vanaf $13 per nacht.

Surat Thani vliegveld
Surat Thani vliegveld
Amsterdam – Bangkok v.a. €381
Bangkok – Chiang Mai v.a. €16
Bangkok – Phuket v.a. €28
Bangkok – Koh Samui v.a. €54
Bangkok – Siem Reap v.a. €33
Bekijk vliegticket aanbiedingen
Hotel tip Surat Thani

  Algemene informatie
Het vliegveld van Surat Thani is vooral een hub naar de prachtige nabijgelegen eilanden Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao. De stad zelf is niet heel interessant maar vliegen op Surat Thani airport wel aangezien de prijs vaak aanzienlijk lager is dan van een ticket naar Koh Samui airport. Het vliegveld van Surat Thani ligt 20km ten westen van de stad. Er zijn ATM’s op de luchthaven te vinden evenals geldwissel kantoren en restaurants.

Bestemmingen in Zuidoost Azië
Kuala Lumpur,
Bestemmingen in Thailand
Bangkok Don Mueang, Bangkok Suvarnabhumi en Chiang Mai.

  Afstand tot centrum
Ongeveer 20km.

  Hoe kom je van het vliegveld van Surat Thani in het centrum?
Het vliegveld van Surat Thani ligt 20km van het centrum van Surat Thani vandaan. Je kunt vanaf de luchthaven per bus naar de stad toe reizen vanaf 100B.

De meeste toeristen reizen vaak direct door naar Koh Samui of een van de andere twee eilanden voor de kust. Je kan een bus/ferry combiticket kopen waarmee je eerst naar de pier in Surat Thani reist en vervolgens per ferry naar Koh Samui’s Nathon Pier. De totale reistijd is zo’n 3 uur. Een combiticket boek je al vanaf 400B. De transfer zijn 6 keer per dag mogelijk. Een combiticket van Suratthani naar Koh Samui of naar de andere eilanden kan je online boeken.

  Hotel tip Surat Thani
Ben je nog op zoek naar een leuk en betaalbaar hotel in Surat Thani, dan is het Tapee hotel een aanrader. Dit centraal gelegen kleinschalige hotel biedt kamers vanaf $15 per kamer per nacht. Je loopt in 3 minuten naar de rivier de Tapee en in 5 minuten naar Night Boat Pier.

Hat Yai vliegveld
Hat Yai vliegveld
Amsterdam – Bangkok v.a. €381
Bangkok – Chiang Mai v.a. €16
Bangkok – Phuket v.a. €28
Bangkok – Koh Samui v.a. €54
Bangkok – Siem Reap v.a. €33
Bekijk vliegticket aanbiedingen
Hotel tip Hat Yai

  Algemene informatie
Het vliegveld van Hat Yai is het meest zuidelijk gelegen internationale vliegveld van Thailand. Het vliegveld is erg belangrijk voor de moslim bevolking in zuidelijk Thailand. Jaarlijks gaan veel moslims via de luchthaven op bedevaart naar Mekka. Binnenkort zal het vliegveld worden verbouwd waarbij er twee keer zoveel reizigers kunnen worden verwerkt (bijna 4 miljoen).
Voorzieningen op de luchthaven zijn er volop. ATM’s geldwisselkantoren en restaurants zijn er ruim aanwezig.

Bestemmingen in Zuidoost Azië
Kuala Lumpur en Singapore

Bestemming in Thailand
Bangkok–Suvarnabhumi, Bangkok–Don Mueang, Phuket, Chiang Mai, Chiang Rai, Khon Kaen, U–Tapao-Pattaya, Udon Thani,

  Afstand tot centrum
Ongeveer 9km.

  Hoe kom je van het vliegveld van Hat Yai in het centrum?
Je kan per songthaew, mini-van of taxi naar het centrum van Hat Yai reizen. De voordeligste optie is een songthaew. Ze vertrekken voor de luchthaven en brengen je voor 50B naar de stad.

Neem je een mini-van, dan ben je voor 100B op je bestemming. Je moet soms lang wachten voordat de mini-van vol zit.

Een taxi is ook een goede optie. Een taxi met meter kan je voor de ingang van het vliegveld regelen. Je betaalt ongeveer 250B. De taxi-service op het vliegveld kost je 100B meer. Je kunt bij de balie een coupon regelen. Ook kan je van te voren een taxi bestellen die je staat op te wachten bij de arrival hal.

  Hotel tip Hat Yai
Kom je laat aan en zoek je een leuk en goedkoop hotel in Hat Yai, dan is het Singapore Hotel en goede optie. Het hotel ligt midden in het centrum van Hat Yai en heeft schone maar eenvoudige kamers. Vanaf $11 per nacht boek je hier al een kamer.