Vrijwilligerswerk doen in Cambodja

  • Vrijwilligerswerk doen in Cambodja

Vrijwilligerswerk doen in Cambodja

Veel backpackers die de tijd hebben vinden het vaak leuk om tijdens hun reis vrijwilligerswerk te doen. Vrijwilligerswerk doen in Cambodja is goed mogelijk. Er zijn verschillende aanbieders, projecten en locaties waar je in Cambodja als vrijwilliger aan de slag kunt gaan. Organisaties als Voluntoura.nl (Nederlands), Activity International en Travel Active bieden in diverse landen in Zuidoost Azië de mogelijkheid om deel te nemen aan een van de vrijwilligerswerk projecten. Via hen kan je ook vrijwilligerswerk doen in Cambodja.

Waar kan je vrijwilligerswerk doen in Cambodja?

Veel van de vrijwilligersprojecten in Cambodja bevinden zich in de omgeving van Siem Reap en Phnom Penh. Als je vrijwilligerswerk in Cambodja wilt gaan doen is de kans dan ook vrij groot dat je in de buurt van Phnom Penh of Siem Reap komt te werken.

Phnom Penh is de grote hoofdstad van Cambodja. Het vrijwilligerswerk in Phnom Penh is vaak aan de rand van de stad in de wat armere delen gelegen. De projecten van de Nederlandse vrijwilligersorganisatie Voluntoura.nl bevinden zich hier ook voornamelijk.

Siem Reap is een grote stad die uitvalsbasis is voor een bezoek aan de tempels van Angkor. Ook is het mogelijk projecten te doen in Samraong, de hoofdstad van de Oddar Meanchey provincie in het noordwesten van Cambodja. Naast het aanbod van Activity International en Travel Active zijn er nog meer organisaties die vrijwilligerswerk in Cambodja aanbieden op plaatsen als Sihanoukville en Takeo.

Bekijk website

Welke vrijwilligerswerk projecten zijn er in Cambodja?

Er zijn verschillende projecten waarvoor je je kunt aanmelden. Voluntoura.nl heeft bijvoorbeeld projecten als Engelse les geven aan kansarme kinderen, werken in een kinderdagverblijf en werken en leren in een Boeddhistische tempel.
Door de twee grootste en goed georganiseerde organisaties die hierboven genoemd zijn worden er diverse projecten in Cambodja aangeboden. Je moet daarbij denken aan lesgeven op het platteland, begeleidingsprojecten, assisteren in een lokaal ziekenhuis of voorlichting geven over gezondheid en hygiëne

Kosten van vrijwilligerswerk doen in Cambodja

De kosten van het doen van vrijwilligerswerk hangen van een aantal factoren af. Vooral de duur van je werk bepaald de prijs. Sommige projecten duren een aantal weken maar er zijn ook projecten waarbij je voor langere tijd zal werken. De kosten voor vrijwilligerswerk bestaan uit administratieve kosten, kost en inwoning, begeleiding en voorbereiding door de organisatie en kosten voor het ondersteunen van het project. De kosten worden relatief gezien lager als je langer aan een project werkt omdat de basiskosten (administratie, voorbereiding en organisatie) dan gelijk blijven. Je betaald dan meestal alleen kost en inwoning (variabele kosten) extra naar mate je langer aan een project werkt. Concreet gezien beginnen de meeste projecten bij ongeveer €800,-. Dit is uiteraard exclusief je vliegticket, visumkosten en reisverzekering. Bij Voluntoura.nl kan je al 4 weken vrijwilligerswerk doen vanaf €765,-. Er is trouwens een speciale reisverzekering voor vrijwilligerswerk in het buitenland.

Vrijwilligerswerk doen in Cambodja
4.5 (90.77%) 13 votes
2018-03-29T18:48:11+00:00
Inline
Inline