Er zijn vrij veel vliegvelden in Vietnam te vinden. Veel van de vliegvelden in Vietnam zijn aangelegd tijdens de Vietnamoorlog door de Amerikanen of in de Tweede Indochina-oorlog door de Fransen. Het vliegveld van Ho Chi Minh stad was tijdens de Vietnamoorlog zelfs het drukste vliegveld ter wereld. Het was het vliegveld met het grootste aantal “vliegbewegingen”. Van de luchthavens die je in Vietnam aantreft wordt maar een klein deel gebruikt voor Internationale vluchten. De meeste vliegvelden worden voor nationale vluchten (domestic flights) gebruikt.

Omdat Vietnam een langgerekt land is waardoor de afstand tussen bepaalde steden vrij groot is, bieden de goedkope vluchten ideaal uitkomst. Voor weinig geld en in een korte tijd kan je lange afstanden afleggen. Zo kan je snel tussen het noorden, het centrum en het zuiden reizen.

Internationale vliegvelden in Vietnam

Er zijn in totaal tien vliegvelden in Vietnam die de naam “internationaal vliegveld” dragen. De twee belangrijkste internationale vliegvelden van Vietnam zijn Hanoi’s Noi Bai International Airport en Tan Son Nhat International Airport in Ho Chi Minh stad. Qua importantie volgt op lange afstand Da Nang International Airport in centraal Vietnam.

Hieronder een lijst met de internationale vliegvelden in Vietnam. Het overzicht is verdeeld in vliegvelden in Noord-Vietnam, Centraal-Vietnam en in Zuid-Vietnam.

Noord-Vietnam Centraal-Vietnam Zuid-Vietnam
Hanoi (Noi Bai Intern. Airport) Da Nang (Da Nang Intern. Airport) Nha Trang (Cam Ranh Intern. Airport)
Hai Phong (Cat Bi Intern. Airport) Chu Lai (Chu Lai Intern. Airport) Cần Thơ (Can Tho Intern. Airport)
Da Lat (Lien Khuong Intern. Airport) Ho Chi Minh City (Tan Son Nhat Intern. Airport)
Hue (Phu Bai Intern. Airport) Phú Quốc (Phu Quoc Internat. Airport)


Veel backpackers of andere reizigers beginnen hun reis in Vietnam in het noorden en vliegen op Hanoi om vervolgens weer vanuit het vliegveld van Ho Chi Minhstad in het zuiden van Vietnam terug te vliegen. Uiteraard is dit ook andersom mogelijk. Je kunt speciale rondreis vliegtickets of combinatietickets kopen via rondreis WTC.

Hoewel sommige vliegvelden in Vietnam wel officieel de benaming “internationaal vliegveld” hebben, worden er vanaf de onderstaande 3 vliegvelden momenteel geen internationale vluchten uitgevoerd: Chu Lai, Da Lat, Hue.

Hieronder een overzicht van de 7 internationale vliegvelden in Vietnam:

Hanoi vliegveld (Noi Bai)
Hanoi vliegveld Noi Bai
Amsterdam – Hanoi v.a. €452
Brussel – Hanoi v.a. €474
Düsseldorf – Hanoi v.a. €450
Bangkok – Hanoi v.a. €39
Singapore – Hanoi v.a. €56
Vientiane – Hanoi v.a. €95
Ho Chi Minh – Hanoi v.a. €27
Hue – Hanoi v.a. €36
Nha Trang – Hanoi v.a. €33
Bekijk vliegticket aanbiedingen
Meer Hanoi hotel tips!

  Algemene informatie
Het vliegveld van Hanoi, Noi Bai International Airport, een vrij modern vliegveld dat in 2015 is gerenoveerd. Het vliegveld van Hanoi ligt 32 kilometer buiten de stad en heeft tegenwoordig 2 terminals. Één voor internationale vluchten en één voor de binnenlandse (domestic) flights.

Vanuit Nederland bestaan er geen directe vluchten naar Hanoi maar moet je minimaal één keer overstappen in bijvoorbeeld Frankfurt, Bangkok, Singapore, Hong Kong of Peking.
Vanuit diverse steden in Azië en Zuidoost Azië kan je direct op het vliegveld van Hanoi vliegen. Naast regulier lijndiensten vliegen ook budget airlines als Air Asia en Tiger Airways op Hanoi.
Ook binnen Vietnam bestaan veel goedkope vluchten op Hanoi. Diverse maatschappijen bieden spotgoedkope vliegtickets naar Hanoi aan.

De voorzieningen op het moderne vliegveld zijn goed. Volop eetgelegenheden, geldwissel mogelijkheden en ATM’s.

Bestemmingen in Europa
Frankfurt, Parijs, London (Heathrow), Moskou en Istanbul.

Bestemmingen in Zuidoost Azië
Kuala Lumpur, Phnom Penh, Siem Reap, Manila, Yangon,
Bangkok–Suvarnabhumi, Luang Prabang, Vientiane en Singapore.

Bestemmingen in Vietnam
Chu Lai, Da Lat, Da Nang, Ho Chi Minh City, Nha Trang, Phu Quoc, Quy Nhon, Tuy Hoa, Vinh
Buon Ma Thuot, Can Tho, Hue, Pleiku, Dien Bien Phu en Dong Hoi.

  Afstand tot centrum
Ongeveer 32km.

  Hoe kom je van het vliegveld van Hanoi in het centrum?
Vanaf het vliegveld van Hanoi kan je per taxi, bus, of shuttle-bus naar het centrum van Hanoi reizen. Een taxi is het snelst. Let erop dat je een taxi met meter neemt zodat je voor maximaal 400.000 dong in het centrum zit (per rit, niet per persoon). De rit neemt ongeveer 45 minuten in beslag, uiteraard afhankelijk van de drukte op de weg.

Express bus 86 vertrekt voor het vliegveld en brengt je in 50 tot 60 minuten naar het busstation van Hanoi. De bus stopt bij het postkantoor bij het Hoan Kiem meer in het centrum van Hanoi. De rit kost je 30.000 VND per enkele reis. De Express bussen rijden tussen 05:30 en 22:30 om de 20 minuten.

Er vertrekken ook regelmatig openbare bussen van Noi Bai airport naar Hanoi centrum tussen 05:00 en 22:00u. Kaartjes kosten ongeveer 10.000 dong. De bushalte is achter de taxistandplaats. De meest vervelende manier van reizen is waarschijnlijk per shuttle-bus. Chauffeurs zetten je vaak niet af waar je moet zijn en doen alsof hun neus bloedt zodat je nog een vervoermiddel moet nemen om je bestemming te bereiken. Ook betaal je vaak te veel.

Reis je met meerdere mensen, dan kan je ook vooraf je taxi bestellen. In de arrival hal staat iemand je dan op te wachten met een bordje met je naam erop.

  Hotel tip Hanoi
Ben je op zoek naar een goedkoop hotel in Hanoi, dan is het Hanoi Evergreen Hotel een van de beste opties in Hanoi. Het hotel ligt in het oude kwartier en heeft sfeervolle kamers waarvan sommige met balkon zijn. Het Hoan Kiemmeer ligt op 10 minuten loopafstand. Kamers boek je al vanaf $12 per nacht.

Ho Chi Minh stad vliegveld (Tan Son Nhat)
Ho Chi Minh stad vliegveld Tan Son Nhat
Amsterdam – Ho Chi Minh v.a. €475
Brussel – Ho Chi Minh v.a. €531
Bangkok – Ho Chi Minh v.a. €31
Phnom Penh – Ho Chi M. v.a. €54
Siem Reap – Ho Chi Minh v.a. €53
Singapore – Ho Chi Minh v.a. €37
Hanoi – Ho Chi Minh v.a. €27
Hue – Ho Chi Minh v.a. €20
Phu Quoc – Ho Chi Minh v.a. €18
Nha Trang – Ho Chi Minh v.a. €13
Bekijk vliegticket aanbiedingen
Meer hotel tips Ho Chi Minh stad

  Algemene informatie
Het vliegveld van Ho Chi Minh stad, Tan Son Nhat International Airport, is het grootste vliegveld van Vietnam. Het vliegveld verwerkt meer dan 30 miljoen reizigers per jaar terwijl het officieel 20 miljoen reizigers aankan. Het kan daarom erg druk zijn op de luchthaven. Tijdens de Vietnamoorlog was het de drukste luchthaven ter wereld. Vele duizenden vluchten met napalm en bommen werden vanaf dit vliegveld uitgevoerd. Nog steeds is de luchthaven erg druk. De luchthaven voert 30 vluchten per dag naar Hanoi’s Noi Bai vliegveld uit. Daarmee is de vliegroute één van de drukste ter wereld. Het vliegveld van Ho Chi Minh city ligt 8km ten noord-westen van het centrum maar redelijk in de drukke stad ingebouwd. Tussen 2020 en 2025 zal een nieuw vliegveld worden opgeleverd met een capaciteit van 50 miljoen reizigers.

Het vliegveld heeft 2 terminals. De oude terminal wordt gebruikt voor domesticc flights (binnenlandse vluchten) terwijl de nieuwe terminal die 200 meter verderop ligt voor internationale vluchten wordt gebruikt. Het aantal voorzieningen is beperkt op de luchthaven. Er zijn weinig eetgelegenheden. Wel zijn er voldoende ATM’s (pinautomaten) aanwezig.

Vanuit Nederland bestaan er ook geen directe vluchten naar Ho Chi Minh stad maar moet je minimaal één keer overstappen in bijvoorbeeld Frankfurt, Bangkok, Singapore, Kuala Lumpur, Hong Kong, Guangzhou of Peking. Vanuit diverse steden in Azië en Zuidoost Azië kan je direct op het vliegveld van Ho Chi Minh stad vliegen. Naast regulier lijndiensten vliegen ook budget airlines als Air Asia en Vietjet op Ho Chi Minh stad.

Ook binnen Vietnam bestaan veel goedkope vluchten op Ho Chi Minh stad. Diverse maatschappijen bieden spotgoedkope vliegtickets naar Hanoi aan.

Bestemmingen in Europa
Frankfurt, London (Heathrow), Parijs, Helsinki, Istanbul en Moscow.

Bestemmingen in Zuidoost Azië
Johor Bahru, Kuala Lumpur, Penang, Bangkok–Suvarnabhumi, Bangkok–Don Mueang, Phnom Penh, Siem Reap, Sihanoukville, Pakse, Manila, Singapore, Bandar Seri Begawan, Yangon en Jakarta–Soekarno–Hatta.

Bestemmingen in Vietnam
Buon Ma Thuot, Chu Lai, Da Nang, Hai Phong, Ha Noi, Vinh, Da Lat, Thanh Hoa, Quy Nhon, Dong Hoi, Tuy Hoa, Nha Trang, Hue, Phu Quoc, Pleiku, Rach Gia, Ca Mau en Con Dao.

  Afstand tot centrum
Ongeveer 8km.

  Hoe kom je van het vliegveld van Ho Chi Minh stad in het centrum? Vanaf het vliegveld van Ho Chi Minh stad kan je per taxi, bus, shuttle-bus of motorbike naar het centrum van Ho Chi Minh stad reizen.

Buslijn 152 en 109 brengen je direct van de airport naar het centrum van Ho Chi Minh stad (Pham Ngu Lao Street). Het busstation op de luchthaven bevindt zich bij de parkeerplaats van motorbikes. In het centrum van Ho Chi Minh stad zal je op d rotonde bij de beroemde Ben Thanh markt (Pham Ngu Lao Street) worden afgezet. De busrit kost je 5.000 Dong (sommige chauffeurs vragen nog eens 5.000 Dong extra voor je bagage, dit is een scam!). De bussen rijden van 06:00 tot 18:00 en elk kwartier. De rit duurt ongeveer 30 tot 40 minuten.

Reis je liever per taxi van het vliegveld van Ho Chi Minh stad naar het centrum, dan kan dat uiteraard ook. Er zijn taxibalies waar je een coupon kunt kopen. Je bent dan altijd duurder uit dan een taxi met een meter. Ga daarom naar de exit en loop naar buiten. Daar staan groene taxi’s van taxibedrijf Mai Linh en Vinasun. Vraag of ze een meter hebben en let er ook op dat ze hem aan zetten. Een rit naar je bestemmingen nabij of in het centrum kost je niet meer dan 130.000 tot 150.000 Dong en 10.000 Dong aan luchthaven tax. De rit duurt minimaal 15 minuten op rustige dagdelen maar kan tot een uur oplopen tijdens de spits.

Je kan ook je taxi van te voren boeken zodat je chauffeur je bij de uitgang (departures) met een bord met je naam op je staat te wachten. Erg handig als je geen zin in gedoe hebt.

  Hotel tip Ho Chi Minh stad
Ben je op zoek naar een leuk maar goedkoop hotel in Ho Chi Minh stad? Het Banana leaf hotel ligt in district 1 en kost je $15 per nacht per kamer. Het is een van de betere budget deals op een toplocatie. De kamers zijn sfeervol en schoon en je bevindt je op loopafstand van diverse bezienswaardigheden in Ho Chi Minh stad.

Da Nang vliegveld
Da Nang vliegveld
Amsterdam – Danang v.a. €590
Bangkok – Danang v.a. €133
Siem Reap – Danang v.a. €108
Ho Chi Minh – Danang v.a. €30
Hanoi – Danang v.a. €32
Bekijk vliegticket aanbiedingen
Danang hotel tips

  Algemene informatie
Het internationale vliegveld van Danang, Da Nang international airport, ligt 3 kilometer ten westen van het centrum van Danang. Het vliegveld ligt feitelijk midden in de stad. Enkele jaren geleden is het vliegveld geheel verbouwd zodat het nu een van de meest moderne vliegvelden in Vietnam is. Het vliegveld kan zo’n 6 miljoen passagiers per jaar verwerken. Da Nang vliegveld is het belangrijkste vliegveld in centraal Vietnam. Veel toeristen die de keizerlijke stad Hue en het sfeervolle handelsstadje Hoi An bezoeken vliegen doorgaans via de luchthaven van Danang.

Bestemmingen in Zuidoost Azië
Kuala Lumpur, Bangkok-Suvarnabhumi, Siem Reap, Singapore,

Bestemmingen in Vietnam
Hanoi, Ho Chi Minh City, Vinh, Can Tho, Hai Phong, Buon Ma Thuot, Da Lat, Nha Trang, Pleiku

  Afstand tot centrum
Ongeveer 3km.

  Hoe kom je van het vliegveld van Danang in het centrum?
Het vliegveld van Danang ligt in de stad op 3 kilometer van het centrum. Je kan eenvoudig en snel met een taxi naar de luchthaven toe komen. Je bent er vaak in 10 minuten. Zorg ervoor dat je een taxi met meter neemt. Taxichauffeurs in Danang zijn in het algemeen geen grote oplichters. Houd er rekening mee dat je een airport tax betaald van 15.000VND als je naar het vliegveld rijdt. Kom je er vandaan, dan is dat niet het geval (hoewel sommige chauffeurs suggereren van wel). En ritje naar het centrum van Danang kost ongeveer 50.000VND.

Je kan ook op voorhand je taxi bestellen. Je chauffeur staat je dan op te wachten bij de arrival hal met een bordje met je naam erop.

  Hotel tip Danang
Ben je op zoek naar een leuk en goedkoop hotel in Danang, dan is het Dang Ha Hotel met overnachtingen vanaf $11 per kamer ideaal. Het hotel ligt vlakbij het mooie Pham Van Dong strand. De kamers zijn sfeervol ingericht en schoon. De kamers hebben gratis WIFI. Het hotel heeft een dakterras met een prachtig uitzicht op de oceaan en het schiereiland Son Tra.

Hai Phong vliegveld (Cat Bi)
Hai Phong vliegveld Cat Bi
Amsterdam – Hai Phong v.a. €710
Bangkok – Hai Phong v.a. €108
Ho Chi Minh – Hai Phong v.a. €45
Danang – Hai Phong v.a. €45
Bekijk vliegticket aanbiedingen
Halong Bay hotel tips

  Algemene informatie
Het internationale vliegveld van Hai Phong, Cat Bi International Airport, ligt ongeveer 7 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Hai Phong vandaan. Hai Phong is de op 2 na grootste stad van Vietnam en tevens de belangrijkste haven van het land. Het vliegveld is daarom vrij druk en er worden veel vluchten uitgevoerd.

Ook omdat Halong Bay en Cat Ba island niet ver van Hai Phong vandaan liggen, is de luchthaven best populair bij toeristen. De voorzieningen op het vliegveld zijn dan ook behoorlijk. Je kan pinnen (ATM’s), er zijn wat eetgelegenheden en je kan ook geld wisselen.

Bestemmingen in Zuidoost Azië
Bangkok–Suvarnabhumi

Bestemmingen in Vietnam
Ho Chi Minh City, Buon Ma Thuot, Pleiku, Da Lat, Da Nang, Nha Trang, Phu Quoc

  Afstand tot centrum
Ongeveer 7km.

  Hoe kom je van het vliegveld van Hai Phong in het centrum?
Er staan voldoende taxi’s bij de uitgang van het vliegveld klaar om je naar het centrum van Hai Phong te brengen. Let erop dat je een taxi met meter neemt. Je betaald ongeveer 80.000 tot 100.000 VND voor de rit. Ook rijden er elk half uur bussen tussen het centrum en de luchthaven van Hai Phong. De rit duurt langer (normaal 15 minuten maar nu 30 minuten) maar je bespaart aardig wat geld. Je betaald voor een buskaartje 20.000 VND.

Reis je direct door naar Cat Ba island? Neem de taxi naar de ferry voor het zelfde bedrag als een taxi naar het centrum. Reis je door naar Halong Bay, dan kan je ook eerst de ferry naar Cat Ba island nemen en van daaruit doorreizen naar Halong Bay of per bus vanaf het centrale busstation in het centrum van Hai Phong naar Halong Bay reizen. Bussen gaan ieder uur tot 17:00u.

  Hotel tip Hai Phong
Zoek je nog een leuk en goedkoop hotel in Hai Phong om de nacht door te brengen? Het Rose Hotel is een echte aanrader. Het hotel is sfeervol en heeft fijne kamers. Het is gelegen op geringe afstand van het vliegveld en de ferry naar Cat Ba eiland. Vanaf €16 kan je hier een nacht doorbrengen.

Kom je laat aan op Cat Ba island, regel dan vooraf je hotel. Het kan soms erg druk zijn op het populaire eiland. Het prachtige Cat Ba Princes Hotel ligt op loopafstand van de stranden en de opstapplek voor de ferry naar Halong Bay. Sommige kamers bieden uitzicht op de stad en zijn voorzien van een bank. Een tweepersoonskamer met ontbijt boek je hier al vanaf €18 per nacht.Nha Trang vliegveld (Cam Ranh)
Nha Trang vliegveld Cam Ranh
Amsterdam – Nha Trang v.a. €653
Hanoi – Nha Trang v.a. €26
Ho Chi Minh – Nha Trang v.a. €32
Danang – Nha Trang v.a. €58
Bekijk vliegticket aanbiedingen
Nha Trang hotel tips

  Algemene informatie
Het vliegveld van Nha Trang, Cam Ranh International Airport, ligt 30 kilometer ten zuiden van Nha Trang. Het oude vliegveld dat in Nha Trang zelf ligt wordt niet meer gebruikt. Het vliegveld is gebouwd op een klein schiereiland waar een oude Amerikaanse luchtmachtbasis lag. De Russen hebben 25 jaar lang het alleenrecht gehad. Cam Ranh vliegveld verwerkt bijna 4 miljoen reizigers per jaar. Er zijn een paar eetgelegenheden, wat ATM’s en geldwisselkantoren.

Bestemmingen in Vietnam
Hanoi, Ho Chi Minh City, Hue, Vinh, Can Tho, Hai Phong, Thanh Hoa, Da Nang,

Andere bestemmingen
Er zijn geen directe verbindingen met andere steden in Zuidoost Azië. Wel zijn er directe vluchten met een tiental Russische steden, enkele Chinese steden en Japanse steden.

  Afstand tot centrum
Ongeveer 30km.

  Hoe kom je van het vliegveld van Nha Trang in het centrum?
Vanaf het vliegveld van Nha Trang kan je per taxi naar het centrum van Nha Trang reizen. Je kan op de luchthaven in de arrival hal een coupon voor de taxi kopen. De rit kost 400.000 VND. De taxi’s met meters zijn in Nha Trang duurder dan de taxi’s met vaste prijzen. Niet alle taxibedrijven zijn even betrouwbaar. De taxi’s van taxibedrijf Mai Linh zijn dat over het algemeen wel.

Vanaf de luchthaven van Nha Trang rijden er ook airport bussen naar het oude vliegveld van Nha Trang in het centrum van de stad. Een rit kost je 70.000 VND. Zodra je je bagage hebt opgepikt en de hal uitloopt, loop je tegen de balie van de airport bus aan (genaamd CAM RANH). In feite zijn het mini-vans waarin 10 tot 12 personen kunnen worden vervoerd. Je wordt bij de oude luchthaven afgezet. Vanaf daar kan je sommige hotels te voet bereiken. Voor andere heb je nog een taxi nodig waarvoor je maximaal 50.000 betaald.

Ook rijdt er nog een lijndienst bus. Buslijn 18 brengt je voor 50.000 VND naar het centrum van Nha Trang. Onderweg kom je langs veel hotels in het centrum van de stad.

  Hotel tip Nha Trang
Wil je niet al te veel uitgeven en hoeft een hotel met zwembad niet zo nodig, dan is een hotel als LaVie Hotel met kamerprijzen vanaf $10 per kamer een goede keuze. Het hotel is centraal gelegen en op loopafstand van het strand.

Can Tho vliegveld (Trà Nóc)
Can Tho vliegveld Trà Nóc
Amsterdam – Can Tho v.a. €689
Bangkok – Can Tho v.a. €122
Hanoi – Can Tho v.a. €70
Phu Quoc – Can Tho v.a. €26
Da Lat – Can Tho v.a. €127
Bekijk vliegticket aanbiedingen
Can Tho hotel tips

  Algemene informatie
Het internationale vliegveld van Can Tho, Trà Nóc international airport, ligt 4 kilometer ten noordwesten van het centrum van Can Tho. Het vliegveld was ooit het hoofdkwartier van de Amerikaanse luchtmacht in Vietnam maar is na de Vietnamoorlog voor lange tijd verwaarloosd. In 2011 werd het weer in gebruikt genomen om de regio een boost te geven. Het vliegveld heeft alle nodige voorzieningen en een capaciteit van 5 miljoen reizigers per jaar (waar het lang niet aan komt).
Het aantal vluchten is nog zeer beperkt maar in de nabije toekomst zal het aantal binnenlandse vluchten snel worden uitgebreid.

Bestemmingen in Zuidoost Azië
Bangkok-Suvarnabhumi

Bestemmingen in Vietnam
Da Nang, Hanoi, Phu Quoc, Con Dao, Da Lat, Nha trang

  Afstand tot centrum
Ongeveer 4km.

  Hoe kom je van het vliegveld van Can Tho in het centrum?
Het vliegveld van Can Tho ligt 4 kilometer van het centrum van Can Tho af en vlak bij de Song Hau rivier. Vanaf het vliegveld kan je met een shuttle dienst voor 50.000 VND naar de stad reizen in een mini-van of bus. De shuttledienst sluit aan op de arriverende vluchten.

Ook is het mogelijk om met een taxi van het vliegveld van Can Tho naar je hotel te reizen. voor de hoofdingang van de luchthaven staan tal van taxi’s met meter je op te wachten. Je betaald ongeveer het dubbele van de prijs van de shuttledienst maar uiteraard is de prijs ook afhankelijk van de ligging van je hotel. Sommige hotels bieden een gratis airport transfer aan.

  Hotel tip Can Tho
Ben je op zoek naar een goedkoop hotel in Can Tho, voor $8 kan je al een hotel overnachting in Can Tho boeken bij het Tan Tay Do hotel. Op zich een eenvoudig hotel maar prima om alleen te overnachten. De kamers zijn goed schoon en het hotel is centraal gelegen. In een paar minuten loop je naar de pier van Can Tho.

Phu Quoc vliegveld
Phuket vliegveld
Amsterdam – Phu Quoc v.a. €617
Siem Reap – Phu Quoc v.a. €129
Singapore – Phu Quoc v.a. €89
Hanoi – Phu Quoc v.a. €68
Ho Chi Minh – Phu Quoc v.a. €28
Bekijk vliegticket aanbiedingen
Phu Quoc hotel tips

  Algemene informatie
Het internationale vliegveld van Phu Quoc, Phu Quoc International Airport, is sinds 2012 het nieuwe vliegveld op het gelijknamige eiland in Zuid-Vietnam. Het oude vliegveld lig midden in het centrum van de stad maar was klein en kon geen grote vliegtuigen verwerken. Het nieuwe vliegveld kan dat wel zodat het toerisme op het eiland kan groeien.

Bestemmingen in Zuidoost Azië
Singapore, Siem Reap en Sihanoukville in de nabije toekomst.

Bestemmingen in Vietnam
Ho Chi Minh City, Hanoi, Hai Phong, Can Tho, Rach Gia,

  Afstand tot centrum
Ongeveer 11km.

  Hoe kom je van het vliegveld van Phu Quoc in het centrum?
Het nieuwe vliegveld van Phu Quoc ligt 11 kilometer ten zuiden van Duong Dong, de grootste en belangrijkste plaats op het eiland. Vanaf het vliegveld kan je per taxi eenvoudig naar één van de resorts aan de westkust (waar de meeste resorts liggen) of naar je hotel in het centrum van Duong Dong. Kosten van je taxirit bedragen tussen de 100.000 VND en 350.000 VND, afhankelijk van de ligging. Voor de arrival hal vind je tal van taxi’s met meter. Bussen rijden er niet!

Vaak kan je een gratis transfer regelen bij het resort of hotel dat je online boekt. Je chauffeur wacht je dan op bij de arrival hal met een bordje met je naam erop!

  Hotel tip Phu Quoc
Een echter aanrader voor reizigers met een laag budget is Hai Anh Guesthouse. Dit leuke guesthouses ligt in het kleine maar sfeervolle vissersdorp Ham Ninh in het oosten van Phu Quoc eiland. De basic kamers zijn schoon en ruim. De grote toegevoegde waard van het guesthouses is de eigenaar die het iedereen naar de zin probeert te maken en erg behulpzaam is. Een overnachting boek je hier vanaf $8 per nacht.

Hue vliegveld
Krabi vliegveld
Amsterdam – Hue v.a. €686
Bangkok – Hue v.a. €126
Hanoi – Hue v.a. €28
Ho Chi Minh – Hue v.a. €39
Bekijk vliegticket aanbiedingen
Hue hotel tips

  Algemene informatie

Het internationale vliegveld van Hue ligt 15km ten noordoosten van de stad Hue. Het vliegveld is erg populair omdat je vanuit Bangkok of Noord-Thailand voor weinig geld bij de prachtige stranden van Zuid-Thailand aankomt. Het vliegveld dient dan ook vaak als hub naar de mooi stranden van Ao Nang en Had Yao bij Krabi.

Bestemmingen in Zuidoost Azië
Singapore en Kuala Lumpur.

Bestemmingen in Thailand
Bangkok-Suvarnabhumi, Koh Samui, Bangkok-Don Mueang en Chiang Mai.

  Afstand tot centrum
Ongeveer 15km tot 25km.

  Hoe kom je van het vliegveld van Krabi in het centrum?
Binnen 20 minuten kan je per taxi vanaf het vliegveld van Krabi naar het centrum van Krabi rijden. Je bent voor het ritje ongeveer 120 Baht kwijt. De meeste toeristen reizen echter meestal direct door naar één van de prachtige stranden van Krabi. De stranden Ao Nang en Had Yao liggen 5 tot 25 kilometer verderop. Voor een rit naar het dichtstbijzijnde strand betaal je 500B terwijl je het vijfvoudige betaalt voor een rit naar het verste strand. Je kunt je taxi van Krabi Airport naar de stranden van Krabi van te voren boeken. Je chauffeur wacht je op bij de luchthaven (arrival hal) met een bordje moet je naam erop.

Er rijden ook bussen van het vliegveld van Krabi naar het centrum en naar de stranden. De bussen sluiten aan op de vluchten die aankomen. Een buskaartje van de luchthaven naar het centrum kost je ongeveer 100B terwijl je voor 160B naar de stranden kunt reizen.

Ook rijden er songthaews tussen de luchthaven van Krabi en het centrum. Je betaalt nog geen 50B voor de rit.

  Hotel tip Krabi
Op zoek naar een leuk en voordelig hotel op Krabi? Een van de beste deals in Krabi voor backpackers is het No.7 Guesthouse dat in Krabi town ligt en op 2 minuten loopafstand van de Chaofa-pier en de nachtmarkt. Een overnachting in een van de sfeervolle kamers boek je vanaf $10 per nacht.

Vliegvelden in Vietnam
4.8 (95.2%) 25 vote[s]