Wil je een echte traditionele en kleurrijke markt meemaken tijdens je reis door Vietnam? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan het dorp Bac Ha dat in het uiterste noorden van Vietnam tegen de grens met China aan ligt. Tijdens de wekelijkste markt van Bac Ha (zondag) komen honderden leden van diverse bergstammen bij elkaar om handel te drijven op een markt op een steile berghelling. Paarden, varkens, koeien maar ook kleding en etenswaard wordt hier op ouderwetse manier verhandeld of geruild. Een groot aandeel in de markt hebben de Flower Hmongs (of bloemen Hmong). Ze dragen zelfgemaakte kleurrijke kleding en fleuren de markt erg op. Een bezoek aan de markt van Bac Ha is goed te combineren met een bezoek aan Sapa en behoort zeker tot de Bac Ha reistips.

Over Bah Ha

In Bac Ha zelf is niet veel te doen maar een bezoek aan de reguliere markt op het plein is erg leuk. Er wordt nog op traditionele manier gehandeld en geruild. Je vindt veel dieren op de markt en Hmongs die dronken zijn geworden bij een marktcafé waar zelf gebrouwen bier en rijstwijn geschonken wordt. Ook heb je hier en daar een klein café of restaurant waar je wat kunt drinken of eten. Mocht je nog tijd over hebben, dan behoort een wandeling in de prachtige omgeving absoluut ook tot de Bac Ha reistips. De mooie bergen rondom het dorp vormen een ideaal wandelgebied met prachtige natuur.

Overnachten in Bac Ha

Het plaatsje Bac Ha is niet erg groot. Je vindt er dan ook maar een handje vol hotels of guesthouses. De meeste liggen op loopafstand van het centrum van Bac Ha waar ook elke dag een kleinere markt plaatsvindt. De kwaliteit van de accommodaties verschilt. Verwacht geen grote luxe resorts maar denk meer aan eenvoudige guesthouses en degelijke middenklasse hotels. Lang niet alle hotels kan je online boeken. Wees er wel op tijd bij want het kan soms vrij druk zijn in Bac Ha.

Budget hotel tips Bac Ha

De beste deal in Bac Ha die je online zal vinden is het Sa house. Dit guesthouse ligt in een natuurlijke omgeving aan de rand van Bac Ha maar op loopafstand van het centrum. De houten kamers zijn sfeervol en knus ingericht. Het prachtige houten gebouw heeft een gezamenlijke ruimte waar je kunt zitten. Je krijgt hier zeker waar voor je geld. Een tweepersoons kamer boek je hier vanaf $14 per nacht.

Middenklasse Hotel tips Bac Ha

Het beste en voordeligste hotel in Bac Ha dat je online kunt boeken is het Cong Fu Hotel. Het hotel heeft ruime kamers, is schoon en ligt op een centrale plek in Bac Ha. Vooral het uitzicht op de bergen vanuit je hotelkamer is het grote pluspunt van dit hotel. Een overnachting in een tweepersoons kamer in dit hotel boek je vanaf $25.

Luxe hotel tips Bac Ha

Het Ngan Nga Bac Ha Hotel is een sfeervol hotel in het centrum van Bac Ha. Het hotel wordt gerund door een aardige familie die erg gastvrij en behulpzaam is. De kamers zijn erg comfortabel, zeker voor Noord-Vietnamese begrippen. Een overnachting boek je hier vanaf $29 inclusief ontbijt.

Bekijk hotelaanbiedingen in Bac Ha

Wat te doen en zien in Bac Ha?

De markt van Bac Ha is verre weg de belangrijkste bezienswaardigheid in Bac Ha. De markt wordt een paar kilometer buiten het dorp gehouden. Je moet er met een bus of motorbike naar toe. Op de zondagsmarkt van Bac Ha kan je allerlei zelfgemaakte producten kopen zoals tassen, kleding, kussenslopen, paraplu’s enz. Alles ziet er, net als de Flower Hmongs, erg kleurrijk uit.

Hoe kom je in Bac Ha?

Een bezoek aan Bac Ha kan je het beste combineren met een bezoek aan Sapa. Als je de Nachttrein vanuit Hanoi naar Lao Cai neemt kan je aansluitend met een bus naar Bac Ha reizen. Op het station van Lao Cai vindt je soms minibusjes die naar Bac Ha rijden maar lang niet altijd.

Een betere optie is daarom de bus vanuit Sapa naar Bac Ha te nemen. Deze bus kan je vooraf online al boeken zodat je gegarandeerd bent van een plek. Vanuit Bac Ha kan je de terugreis naar Lao Cai en Hanoi bij aankomst direct door je hotel of guesthouse laten regelen.

Meer Bac Ha reistips?

Ben je op zoek naar nog meer Bac Ha reistips? Vergeet dan vooral niet om een goede reisgids voor Vietnam te kopen. In de betere reisgidsen vind je niet alleen handige Bac Ha reistips maar ook informatie die je goed van pas zal komen tijdens het plannen van je reis naar Vietnam. In reisgidsen zoals de Trotter, Rough Guide en Lonely Planet vind je de beste Bac Ha reistips.

Over Bac Ha Hotel tips Hoe kom je er? Te doen