Waar je vroeger je tickets voor de trein in Vietnam alleen op het station kon kopen of via je hotel of guesthouses kon regelen kan je sinds korte tijd online treintickets voor Vietnam kopen. Via de website 12go.asia kan je eenvoudig, goedkoop en snel je treintickets voor binnen Vietnam boeken. De belangrijkste treinverbindingen kan je boeken en ook tickets voor verschillende treinmaatschappijen in Vietnam zijn mogelijk.

Treinverbindingen in Vietnam

Er zijn verschillende treinverbindingen in Vietnam die veel gebruikt worden door toeristen. Veruit de belangrijkste is de noord-zuid verbinding met de reunification Express. Deze treinverbinding loopt van Hanoi naar Ho Chi Minh stad en dankt zijn naam aan de hereniging tussen Noord- en Zuid-Vietnam vlak na de Vietnam oorlog. Vanuit China kan je het spoor volgen tot aan de eindbestemming Ho Chi Minh stad in zuidelijk Vietnam. Onderweg kom je langs populaire toeristische steden als Hanoi, Hue, Danang, Hoi An, Nha Trang en Phan Thiet.

Spoorwegnetwerk Vietnam

Tegenwoordig kan je voor alle boven getoonde routes online je treinkaartje kopen.

Trein van Hanoi naar Lao Cai

Veruit de populairste treinverbinding in Vietnam is het traject tussen Hanoi en Lao Cai in het noorden van Vietnam. Veel reizigers reizen liever per trein van Hanoi naar Lao Cai dan per bus omdat de wegen hoog door de bergen lopen en je langs voor haarspeldbochten komt. Met de trein kan je ook met goed onderhouden nachttreinen reizen. Je komt dan vroeg in de morgen in Lao Cai aan en kan dan verder reizen per bus naar Sapa (+/- 45 min) of Bac Ha (+/- 75 min). Een enkele reis in een couchette 4 slaapcoupé begin bij ongeveer $17 per enkele reis.

Trein van Hanoi naar Danang

Een ander populair traject binnen Vietnam is de treinverbinding van Hanoi naar Ninh Binh. Ninh Binh is een prachtige plaats in het binnenland van Vietnam waar reizigers graag komen om de indrukwekkende kalksteen rotsen te bekijken. Per trein reis je in anderhalf uur van Hanoi naar Ninh Binh voor een paar dollar.

Online treinkaartjes voor Vietnam boeken

Trein van Hue naar Danang

In centraal Vietnam loopt ook een stuk spoor dat zeer de moeite waard is. De trein van Hue naar Danang passeert net ten noorden van Danang de Hai Van pas. Deze steile klim is leuk om mee te maken maar het spectaculaire uitzicht over de zee en de baai is nog van grotere waarde. Dit traject is zeker een aanrader. Wil je online treintickets voor Vietnam kopen, bezoek dan zeker even deze website.