Inentingen voor Vietnam zijn niet verplicht tenzij je in de 7 dagen voor aankomst in Vietnam in een gele koorts land ben geweest (ook een stop-over telt daarin mee). Zonder vaccinaties voor gele koorts kom je bij de strenge douane van Vietnam het land dan niet in. Naast deze “voorwaardelijke” vaccinatie zijn een aantal inentingen voor Vietnam nog aan te raden.

Overzicht van aan te raden inentingen voor Vietnam

Hieronder tref je een kort overzicht aan van inentingen (of vaccinaties) die worden aangeraden als je door Vietnam gaat reizen en ongeachte de lengte van je reis. Sommige vaccinaties worden ineen cocktail (meerdere tegelijk) toegediend.

Hepatitis A

Een vaccinaties tegen Hepatitis A, of besmettelijke geelzucht, is ook zeer aan te raden. Hepatitis A wordt veroorzaakt door slechte hygiëne en uit zich in een leverontsteking.

DTP

De DTP vaccinatie (difterie, tetanus en polio) kan je het beste minimaal één tot twee weken voor aanvang van je reis halen. Ook kan je het DTP vaccin last-minute op bijvoorbeeld Schiphol regelen. Als kind heb je het DTP vaccin al gehad zodat het je binnen een paar dagen bescherming biedt. Enkele verschijnselen van DTP zijn koorts, keelpijn en hangerigheid.

BMR inenting

Heb je nog geen mazelen gehad en ben je nog niet tegen mazelen ingeënt, dan is het aan te raden een BMR inenting te halen.

Aan te raden inentingen voor Vietnam voor lange reis

Hieronder tref je een kort overzicht aan van inentingen (of vaccinaties) die worden aangeraden als je voor langere tijd door Vietnam gaat reizen.

Buiktyfus

De salmonella bacterie veroorzaakt buiktyfus en komt in veel tropische landen voor. Deze buiktyfus bacterie wordt overgebracht door slechte hygiëne. Als je besmet bent met buiktyfus scheidt je de bacterie via de ontlasting uit en kan de salmonella bacterie bijvoorbeeld via ongewassen handen in voedsel terechtkomen.

Hepatitis B

Ga je langer dan 3 maanden op reis, dan wordt een vaccinatie tegen Hepatitis B (rabiës, hondsdolheid) aangeraden. De ziekte kan ontstaan bij bloedcontact of seksueel contact.

Tuberculose

Tuberculose komt regelmatig voor in Vietnam. Ga je meerdere maanden op reis door Vietnam, laat je dan tegen tuberculose inenten.

Meer informatie over inentingen voor Vietnam

Via de website van Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) kan je een overzicht bekijken welke inentingen voor Vietnam aangeraden worden
Bron: http://www.lcr.nl

Waar kan ik me laten vaccineren voor Vietnam?

Je kan je bij verschillende instanties inentingen voor Vietnam halen. Hieronder een overzicht van een aantal instanties:
Airport Travel Clinin (op Schiphol)
-Huisarts
-GGD