Op zich is Takeo maar een slaperig stadje waar niet zo heel veel toeristen komen. Toch is het een belangrijke plaats voor de Cambodjaanse geschiedenis geweest. Takeo wordt gezien als de bakermat van Cambodja. Naast Oc Eo in Vietnam (voormalig Cambodja), vorme Takeo eeuwen geleden het begin van het Khmer rijk. Volgens Chinese geschriften was Takeo het centrum van het water Chenla rijk, de voorloper van het machtige Khmer rijk. In de beste Cambodja reisgidsen vind je dan ook Takeo reistips over een bezoek aan de eeuwenoude tempels in Takeo.

Over Takeo

Hoewel Takeo ooit een belangrijke plaats in het centrum van het Khmer rijk, is Takeo tegenwoordig niet meer dan een eenvoudig en onbeduidend en slaperig stadje in het oosten van Cambodja. Takeo telt nog geen 50.000 inwoners en ligt aan de zuidelijke oever van het Roka Khnong meer. Net als eeuwen geleden staan grote delen van de omgeving tijdens het regenseizoen vaak onder water. Als je van Phnom Penh naar Kampot op Kep reist is de kans groot dat je langs Takeo komt. Toch is de stad zeker een bezoek waardig. Veel reizigers stoppen tijdens hun reis een aantal uur om toch de prachtige en eeuwenoude tempels van Takeo te gaan bekijken.

Hotel tips Takeo

Wil je toch gaan overnachten in Takeo, dan kan je kiezen uit een beperkt aanbod van accommodaties in Takeo. Er zijn zowel guesthouses en hotels in Takeo te vinden. Veruit de meeste hotels in Takeo bevinden zich ten zuiden van het Roka Khnong meer. Slechts een aantal accommodaties vind je aan de westelijke oever van het meer. De guesthouses en hotels in Takeo zijn doorgaans vrij eenvoudig maar ook goedkoop!

Budget hotel tip Takeo

Het Mittapheap guesthouse is samen met het Someta Guesthouse de beste deal in Takeo. Een voordeligere accommodatie om de nacht door te brengen zal je niet vinden. Vanaf $7 boek je hier al een overnachting in een tweepersoons comfort kamer. Het hotel is eenvoudig maar ligt midden in het centrum van Takeo en biedt gratis WIFI.

Middenklasse hotel tip Takeo

Een iets luxere accommodatie met wat meer sfeer is het Daunkeo Guesthouse. Dit prachtige en nieuwe guesthouse ligt in het centrum en op loopafstand van het Roka Khnong meer. De ruime sfeervolle kamers hebben gratis WIFI. Er is een balkon in het guesthouse aanwezig waar je van een heerlijk verkoelend briesje kunt genieten. Ook is er een prachtige groene tuin waar je kunt ontspannen en een biertje kunt drinken. Een tweepersoonskamer boek je hier vanaf $12 per nacht.

Luxe hotel tip Takeo

Misschien niet de duurste maar wel de mooiste en meest luxe hotel in Takeo is het Alice Villa Hotel. Te midden van een prachtige groene tuin met tropische boven, planten en een vijver, ligt dit prachtige hotel. De kamers hebben een balkon met uitzicht op de tuin en gratis WIFI. Het hotel ligt in het centrum van Takeo en op loopafstand van het Roka Khnong meer. Ook de markt van Takeo ligt op loopafstand. Een tweepersoonskamer boek je hier vanaf $15 per nacht. Een echte aanrader!!

Hoe kom je in Takeo?

Takeo ligt op de route van Phnom Penh naar Kampot en Kep. Dagelijks rijden er meerdere bussen tussen de steden waarvoor je tegenwoordig online je busticket kunt kopen. De rit per bus van Phnom Penh naar Takeo duurt 2 a 3 uur, afhankelijk van de drukte op de weg. De bus van Kampot naar Takeo doet er ongeveer 1,5 uur over. Bekijk de tijden en prijzen online.

Ook is het sinds 9 april 2017 mogelijk om per trein naar Takeo te reizen. De spoorlijn van Sihanoukville naar Phnom Penh loopt door Kampot, Kep en Takeo. De treinrit duurt ongeveer 4 uur vanuit zowel Phnom Penh als Sihanoukville. Treinen rijden alleen op vrijdagen en in het weekend. Een kaartje kost $6 per enkele reis.

Meer Takeo reistips?

Ben je op zoek naar nog meer handige Takeo reistips? Vergeet voor aanvang van je reis naar Cambodja dan niet om een goede reisgids voor Cambodja te kopen. In de betere reisgidsen vind je veel handige Takeo reistips en andere reistips over Cambodja. De reisgids helpt je een eind op weg en is je leidraad tijdens je backpack avontuur. Reisgidsen waarin je meer Takeo reistips kunt vinden zijn bijvoorbeeld de Trotter, Rough Guide en de Lonely Planet.