Kota Kinabalu is de hoofdstad van de Maleisische staat Sabah dat op het eiland Borneo ligt. Kota Kinabalu (KK afgekort) is een waar paradijs. De stad ligt aan de kust en in de nabijheid van vele prachtige tropische eilanden. Op het achterland van Kota Kinabalu vind je de ruige jungle van Maleisie met daarin Mount Kinabalu gelegen, de hoogste berg van Maleisië. Kota Kinabalu is erg populair onder backpackers en andere reizigers. In alle reisgidsen over Maleisie vind je diverse Kota Kinabalu reistips.

Over Kota Kinabalu

Kota Kinabalu is de zesde stad van Maleisië qua inwonertal. De stad werd ontwikkeld door de Britten toen Maleisië nog een Britse kolonie was. Onder Brit gezag heette de stad Jesselton. De stad heeft tegenwoordig meer dan 500.000 inwoners. Tijden de tweede wereldoorlog is een zeer groot deel van de stad platgebombardeerd. Er zijn in Kota Kinabalu nog maar weinig originele huizen en gebouwen van kolonisten te vinden. Tegenwoordig is de stad een waar paradijs voor toeristen die er komen genieten van de prachtige stranden en de berg Mount Kinabalu komen beklimmen.

Overnachten in Kota Kinabalu

Omdat Kota Kinabalu een populaire stad is waar toeristen graag komen zijn er voldoende guesthouses, hotels en resorts te vinden. Voor elke reizigers is er wat wils van goedkope hotels tot dure en luxe resorts.

Budget hotel tips Kota Kinabalu

Er zijn voldoende goedkope hotels in Kota Kinabalu te vinden.

Middenklasse hotel tips Kota Kinabalu

Zowel langs de kust als in het centrum van Kota Kinabalu vind je volop middenklasse hotels die je voorzien van voldoende comfort en luxe.

Luxe hotel tips Kota Kinabalu

De meest luxe resorts en hotels vind je voornamelijk langs de stranden van Kota Kinabalu.

Meer Kota Kinabalu reistips?

Ben je op zoek naar nog meer Kota Kinabalu reistips? Vergeet dan vooral niet een goede reisgids voor Maleisië te kopen. In de betere reisgidsen vind je handige informatie die voorafgaand aan je reis goed van pas zal komen. Ook vind je in een goede reisgids meer Kota Kinabalu reistips en tips over diverse andere bestemmingen in Maleisie. Naar mijn mening zijn de Rough Guide, Lonely Planet en de Trotter de beste reisgidsen voor Maleisië.

Kota Kinabalu reistips
4.7 (93.33%) 6 vote[s]