Pulau Perhentian is een prachtig eilanden paradijs voor de noordelijke kust van het Maleisisch schiereiland. Pulau Perhentian bestaat uit 2 eilanden, het Pulau Besar (grote eiland) en het Pulau Kecil (kleine eiland). De eilanden behoren tot de mooiste eilanden van Maleisië en zelfs van heel Zuidoost Azië. De witte stranden, het prachtige helderblauwe water en de groene beboste binnenlanden van de eilanden hebben een grote aantrekkingskracht op vele backpackers die Maleisië aandoen. In veel reisgidsen over Maleisië vind je Pulau Perhentian reistips.

Over Pulau Perhentian

De twee eilanden van Pulau Perhentian hebben beide hun eigen karakter. Pulau Besar is weliswaar het grootste eiland van de twee maar Pulau Kecil is veel populairder omdat het veruit het mooiste eiland is van de twee. Het zijn vooral de stranden en baaitjes van Pulau Kecil die het eiland zo populair maken. Sommige stranden zijn te voet te bereiken terwijl andere alleen per boot te bereiken zijn. De prachtige witte zandstranden met hier en daar wat rotsen lenen zich ook uitstekend om te snorkelen en duiken. De oogverblindende koralen en tropische vissen die je in grote getale onder het wateroppervlak tegenkomt nodigen erg uit. Je hebt de eilanden niet echt bezocht als je er niet gedoken of gesnorkeld hebt. Snorkellessen of duiklessen worden dan ook op meerdere plaatsen op beide eilanden aangeboden. De groepen zijn vrij klein wat erg fijn is. Een snorkeltrip worden aangeboden vanaf 30RM. Je krijgt instructies over de beste snorkelplaatsen en wordt per boot naar de mooiste plekken gebracht.

Op de eilanden zijn kleinschalige maar gezellige restaurantjes te vinden en hier en daar ook een bar waar je wat kunt drinken. Ook zijn er kleine winkels waar je de broodnodige spullen kunt kopen.

Pulau Besar
Pulau Besar
Pulau Perhentian reistips
Pulau Kecil
Pulau Perhentian Kecil
Strand Pulau Kecil

Zien en doen op Pulau Perhentian

Het draait op Pulau Perhentian voornamelijk om de prachtige natuur. Vooral de prachtige stranden en de bijzondere onderwaterwereld vormen de topbezienswaardigheden van Pulau Perhentian. Vanaf diverse stranden kan je genieten van een geweldige zonsondergang. Uitermate geschikt hiervoor zijn de westelijke stranden op het eiland Besar. Op Kecil eiland vind je de mooiste plekken rond de Romantic Beach in het noorden van het eiland.

Veel toeristen komen de eilanden opzoeken om te duiken of snorkelen. Het barst dan ook van de duikscholen op beide eilanden. Tijdens het duiken kan je zeldzame schildpadden, haaien, prachtige koraalriffen en scheepswrakken tegenkomen. Ook kan je je PADI halen.

Overnachten op Pulau Perhentian

Op Pulau Besar zijn meer accommodaties te vinden dan op Pulau Kecil. Ook zijn de accommodaties op Pulau Besar wat grote en luxer dan op Pulau Kecil. Het aantal hotels en guesthouses op de eilanden van Pulau Perhentian is erg beperkt. Heb je plannen om de eilanden te gaan bezoeken, boek je hotels of guesthouse dan vooruit. Vaak kan je erg moeilijk ter plekke nog een overnachting boeken omdat het vaak erg druk is op de eilanden. Wees dus slim en boek je hotel op Pulau Kecil of Pulau Besar op tijd!

Budget hotel tips op Pulau Perhentian

Het Flora Bay 2 ligt op het eiland Pulau Perhentian Besar. Het is een van de voordeligste verblijven op het eiland. Het resort bevindt zich op het strand van Teluk Dalam en heeft een eigen duikcentrum en verhuurt snorkeluitrustingen. Vanaf het balkon van je kamer heb je uitzicht op de heuvel, de tuin of de zee. Kamers boek je hier vanaf $16 per nacht.

Middenklasse hotel tips op Pulau Perhentian

Ook het Suhaila Palace is gelegen op het eiland Perhentian Besar. Het hotel ligt aan de westkant van het eiland. Vanaf het balkon van je kamer kijk je uit op zee en het naastgelegen Pulau Kecil. Kamers boek je hier vanaf $35 per nacht.

Luxe hotel tips op Pulau Perhentian

Nog meer luxe en comfort? Ombak Resort Perhentian Island ligt in Gua Sai, op 10 minuten lopen van het prachtige Long Beach en op 5 minuten lopen van het strand van Coral Bay op het eiland Pulau Kecil. Het resort biedt een prachtig uitzicht op zee met prachtige zonsondergangen. De kamers zijn sfeervol ingericht en comfortabel. Het Ombak Resort Perhentian Island heeft een gezellige tuin en biedt goede mogelijkheden om te snorkelen en duiken. Kamers boek je hier vanaf $86 per nacht inclusief ontbijt! Dit resort is een echte aanrader!!

Bekijk hotelaanbiedingen in Pulau Perhentian!

Hoe kom je in Pulau Perhentian?

Er is maar één manier om naar de eilanden van Pulau Perhentian te reizen, de boot. Aangezien de eilanden zo’n 20 kilometer voor de kust liggen, moet je van de plaats Kuala Besut per speedboat of slowboat naar de eilanden toe varen. De snelle speedboat brengt je voor 30RM van Kuala Besut naar een van de eilanden in 30 minuten. Neem de je slowboat, dan is je reistijd anderhalf uur maar betaal je 20RM per enkele reis. Er vertrekken meerdere boten per dag van Kuala Besar naar Pulau Kecil / Pulau Besar. Tussen de twee eilanden kan je voor 10RM per enkele reis reizen. De afstand is slechts 500 meter tussen de eilanden. Boten varen 2 maal per uur en de hele dag door.

Per bus of taxi kom je eenvoudig van zowel Kota Bharu (1 uur) en Kuala Terengganu (2 uur) in Kuala Besut.

Meer Pulau Perhentian reistips

Ga je backpacken in Pulau Perhentian en ben je op zoek naar nog meer leuke Pulau Perhentian reistips? Een goede reisgids mag dan niet ontbreken aan je bagage. Een goede reisgids voor Maleisië is je leidraad tijdens je reis. De gids staat vol handige Pulau Perhentian reistips en handige tips over veel andere bestemmingen in Maleisië. Bekijk het aanbod reisgidsen voor Maleisië.