Maleisië is een prachtig land om doorheen te reizen maar is ook goed betaalbaar. Je budget voor backpacken in Maleisië hoeft niet heel groot te zijn. Je kan voor weinig geld gebruik maken van bussen en treinen en ook overnachten is op de meeste plaatsen mogelijk voor een bescheiden bedrag. Als je niet vies bent van lokale maaltijden en misschien op z’n tijd een westerse hap, dan kan je lang rondreizen voor weinig geld. Uiteraard kan je het zo gek en zo lux maken als je zelf zou willen maar als je op budget moet reizen zijn daar volop mogelijkheden toe.

Dagbudget voor backpacken in Maleisië

Backpacken door Maleisië hoeft niet noodzakelijk duur te zijn. Met een dagbudget voor backpacken in Maleisië van ongeveer €25 kom je al een heel eind. Voor €25 per dag kan je goed rondkomen in Maleisië als je gebruik maakt van het openbaar vervoer, overnacht in hostels en lokale gerechten eet. Misschien houd je dan zelfs nog geld over voor een biertje.

Budget voor overnachten in Maleisië

Er zijn veel verschillende soorten accommodaties in Maleisië te vinden. Wil je zo goedkoop mogelijk reizen, dan kan je ervoor kiezen om te overnachten in hotels en guesthouses. Je vindt ze in de meeste grotere steden wel. Vaak betaal je tussen de €4 en €8 voor een bed in een hostel of tussen de €8 en €15 voor een tweepersoonskamer in een guesthouse. Het budget voor overnachten in Maleisië hangt natuurlijk sterk af van je eigen voorkeuren qua luxe, ligging van de accommodatie en voorzieningen.

Voor een middenklasse hotel in Maleisië betaal je tussen de €20 en €50 terwijl de luxere accommodaties meer dan €50 per nacht kosten.

Kosten voor vervoer in Maleisië

Ook het openbaarvervoer in Maleisië is erg goedkoop. Een ritje in een lokale bus of trein kost ongeveer €2 per uur. Voor taxi’s of tuk tuks betaal je natuurlijk een stuk meer. Reken op €3 voor 10 minuten in een tuk tuk en €5 voor tien minuten in een taxi.

Meer weten over een budget voor backpacken in Maleisië?

Ben je op zoek naar nog meer informatie over je budget voor reizen, dan is het erg aan te raden om een goede reisgids voor Maleisië mee te nemen. De betere reisgidsen staan vol met handige tips over hoe je zo voordelig mogelijk kunt overnachten, eten en reizen.