Butterworth reistips

  • Butterworth reistips

Butterworth reistips

Butterworth is een van de grotere steden in Maleisië en is ten tijde van de koloniale overheersing van de Britten uitgegroeid tot een stad van formaat. De stad wordt door de Maleisiërs vaak Bagan genoemd, wat steiger betekend. Butterworth is dan ook vernoemd naar William John Butterworth die in de 19e eeuw de gouverneur was van de nederzettingen in straat van Malakka. Butterworth werd ontwikkeld om te dienen als hub voor het naastgelegen eiland van Penang met George Town als hoofdstad. Een belangrijke spoorlijn werd aangelegd zodat zowel goederen als mensen via Butterworth konden worden doorgevoerd via de havens van Butterworth (steiger) en George Town. Hoewel de stad voorheen erg klein was, groeide deze uit tot een stad met meer dan 1.175.000 mensen. In veel reisgidsen over Maleisië vind je Butterworth reistips terug.

Over Butterworth

Hoewel de stad minder interessant is als bijvoorbeeld de koloniale stad Malakka, zijn er toch hier en daar nog een paar koloniale gebouwen in de stad te vinden. In het centrum tref je er hier en daar nog wat aan. Het strand van Pantai Bersih is ook een bezoekje waard. De locals komen hier graag samen om de drukte van de stad te ontvluchten en gezellig samen te picknicken. Ook het Penang Bird Park is een populaire attractie in Butterworth. Meer dan 300 verschillende Zuidoost Aziatische soorten vogels kan je hier bekijken. Vooral geliefd bij de vele Chinese inwoners van de stad is de Taoïstische Tow Boo Kong tempel die in 2000 is afgebouwd.

Overnachten in Butterworth

Omdat Butterworth niet heel toeristisch is, zijn er ook niet heel veel hotels en guesthouses te vinden. Na enkele tientallen hotels heb je het wel gehad. De meeste hotels en guesthouses in Butterworth liggen aan de westkant van de stad nabij de pier.

Budget hotel tips in Butterworth

Het Veenai Hotel is een van de beste opties als je op zoek bent naar een voordelig hotel in Butterworth. Het ligt op slechts 10 minuten loopafstand van de veerboothaven van Butterworth en centraal in de stad. Vanaf $16 kan je hier al een overnacting inclusief ontbijt boeken.

Middenklasse hotel tips in Butterworth

De’ Garden Hotel, Butterworth is een goede keuze als je iets meer luxe en comfort zoekt. Ook dit 3-sterren hotel ligt niet ver van de veerboothaven af. Kamers boek je vanaf $32 per nacht.

Luxe hotel tips in Butterworth

Het meest luxe hotel dat je zo’n beetje kunt verwachten in Butterworth is het Aroma Hotel. Het ligt op 5 minuten lopen van lokale eetgelegenheden en fastfoodrestaurants in het hart van het zakelijke centrum van Butterworth. Kamers boek je hier vanaf $35 per nacht.

Bekijk hotelaanbiedingen in Butterworth!

Hoe kom je in Butterworth?

Butterworth is goed te bereiken. De stad is een hub voor het naastgelegen eland van Penang. Zowel per bus als per trein en boot (vanaf Penang) is de stad goed te bereiken. Butterworth heeft geen vliegveld voor personenvervoer.

Per trein naar Butterworth reizen

Er rijden dagelijks meerdere treinen en één nachttrein tussen Butterworth en Kuala Lumpur. Kosten van de rit liggen rond de 30RM per enkele reis. Voor de nachttrein ben je ongeveer 40RM kwijt inclusief bed. De nachttrein vertrekt om 22:30u en komt om 07:30u aan in Butterworth. Tussen Butterworth en Hat Yai in Thailand rijden ook enkele treinen per dag. Één daarvan rijdt door tot aan Bangkok. Kosten tot aan Hat Yai liggen rond de 40RM. De reisduur tot Hat Yai is 5 uur. Kaartjes voor de trein in Maleisië koop je eenvoudig op het station.

Per bus naar Butterworth reizen

Er rijden ook bussen tussen Butterworth en Kuala Lumpur, Perlis en enkele nabijgelegen steden. Je kan online je ticket boeken via
12goasia.com.

Per boot naar Butterworth reizen

Er gaan om de 20 minuten ferry’s tussen Butterworth en George Town. Je betaald alleen voor de heenreis, terug mag je gratis reizen. Het kost je nog geen Ringit om de oversteek te maken. De pier ligt pal naast het busstation en het treinstation van Butterworth.

Per vliegtuig naar Butterworth reizen

Wil je vliegen op Butterworth, dan zou je op Penang moeten vliegen. Je koop vanaf $18 al je vliegticket vanaf Kuala Lumpur. Vanaf Penang zou je per ferry moeten oversteken of via de nieuwe brug. Bekijk de tarieven en tijden hier.

Meer Butterworth reistips

Ga je backpacken in Butterworth en ben je op zoek naar nog meer leuke Butterworth reistips? Een goede reisgids mag dan niet ontbreken aan je bagage. Een goede reisgids voor Maleisië is je leidraad tijdens je reis. De gids staat vol handige Butterworth reistips en handige tips over veel andere bestemmingen in Maleisië. Bekijk het aanbod reisgidsen voor Maleisië.

Butterworth reistips
4.6 (92.5%) 8 votes
2018-04-11T12:13:13+00:00
Inline
Inline