In het uiterste noorden van Thailand aan de grens met Laos ligt de plaats Chiang Khong. Het is de ideale plek om de grens met Laos over te steken. Aangezien alleen de Mekong rivier Thailand en Laos op dit punt van elkaar scheidt, is het een kwestie van de Mekong overgaan. Waar je tot voor kort nog met een bootje de Mekong rivier moest oversteken kan je tegenwoordig via de vriendschapsbrug Laos bereiken. Helaas is met de komst van de brug wel een groot deel van de charme en romantiek van het passeren van de grens verloren gegaan. De Chiang Khong reistips gaan grotendeels over het passeren van de grens.

Over Chiang Khong

In het plaatsje Chiang Khong is op zichzelf niet veel te doen. Het aantal bezienswaardigheden in Chiang Khong is vrij beperkt. Je kan het Opium museum in de gouden driehoek regio bezoeken, de mooie tempels in de bergen zoals de Wat Sob som, Wat Prakeaw, Wat Sri don Chai, Wat Luang, Wat Hat Krai, Wat Hou weing, Wat Tung Duken en diverse bergstammen in de bergen. Ook kan je in de avond heerlijk over de boulevard van Chiang Khong struinen waar een sfeervol marktje is en je heerlijk kunt genieten van de verkoelende wind die je tegemoet komt over de Mekong rivier.

Het is geen straf om een dag of meer door te brengen in Chiang Khong. Heb je weinig tijd te besteden, dan zijn er zeker betere plaatsen in de regio waar je je tijd kunt besteden. Heb je wel volop tijd, dan is een verblijf in Chiang Khong zeker een goede plek om je tijd door te brengen.

Wat te zien & doen in Chiang Khong?

Wat te zien & doen in Chiang Khong? Omdat de meeste toeristen hun vizier op Laos hebben gezet “gebruiken” ze Chiang Khong vaak puur en alleen als hub om Laos te bereiken. Als je de tijd hebt is het toch zeker wel de moeite om de stad en vooral de omgeving beter te leren kennen. Zo is het het dorp Ban Thai Lue of (Ban Hat Bai) een interessante bestemming. Het dorp staat bekend om het weven. Er worden dan ook prachtige producten gemaakt die je voor relatief weinig geld kunt kopen. De rit van 30 kilometer is erg de moeite waard. Je rijdt lange stukken langs de prachtige Mekong rivier. Een brommer of scooter huren in Chiang Khong kan op veel plekken.

Met je motorbike of scooter kan je tevens prachtige ritjes maken in de omgeving en zo de Wat Sob som, Wat Prakeaw, Wat Sri don Chai, Wat Luang, Wat Hat Krai, Wat Hou weing, Wat Tung Duken tempels bezoeken.

Een andere bestemming op de lijst van bezienswaardigheden in Chiang Khong is het Giant catfish museum. Hier vind je tal van foto’s van gigantische visvangsten uit de Mekong. Ook vind je er diverse voorwerpen. Het is tevens mogelijk om een boottocht over de Mekong rivier te maken met een lokale vissen. Je ziet dan hoe ze te werk gaan. Het museum ligt in het zuiden van de stad.

Overnachten in Chiang Khong

Er zijn voldoende voordelige en leuke guesthouses en hotels in Chiang Khong. De meeste accommodaties in Chiang Khong vind je tussen de Mekong rivier in en de weg die parallel loopt aan de Mekong rivier. Sommige hotels bieden uitzicht op de Mekong rivier met Laos aan de overkant. Er zijn vooral budget accommodaties en middenklasse hotels te vinden in Chiang Khong.

Budget hotel tips Chiang Khong

Een leuk, sfeervol en erg goedkoop hotel in Chiang Khong is Namkhong Guesthouse and Resort. Dit sfeervolle teakhouten guesthouse ligt vlakbij de Mekong rivier een heeft een prachtige groene tuin met een riant buitenzwembad. Ook de kamers zijn ergs sfeervol en knus ingericht. In het guesthouse is gratis WIFI aanwezig. Een tweepersoons kamer boek je hier al vanaf $7 per nacht. Een betere deal inclusief zwembad zal je niet vinden in Chiang Khong.

Middenklasse hotel tips Chiang Khong

Voor een hotel in Chiang Khong met wat meer luxe en comfort is Chiang Khong Hill een goede keuze. Het hotel ligt, zoals de naam al doet vermoeden, op een berg. Het uitzicht is fenomenaal. Je kijkt vanaf het terras prachtige uit op de Laotiaanse plaats Ban Houay Xay aan de overkant van de Mekong rivier. Het hotel ligt in het noorden van Chiang Khong en op 1 km van het centrum van Chiang Khong. De kamers van het hotel zijn ruim en sfeervol ingericht. Een tweepersoonskamer boek je hier vanaf $26 per nacht inclusief ontbijt.

Luxe hotel tips Chiang Khong

Ben je op zoek naar nog meer luxe en comfort, dan is het 4-sterren Siam Tara Resort Chiangkhong het beste wat je zal vinden in Chiang Khong. Het resort ligt in het zuiden van Chiang Khong. De hotelkamers hebben een terras of balkon met mooi uitzicht op de groene tuin van het resort en op het grote zwembad. Je kan fietsen huren bij het resort om de omgeving te verkennen. Een tweepersoons kamer inclusief ontbijt kan je hier boeken vanaf $51 per nacht.

Hoe kom je in Chiang Khong?

Chiang Khong ligt in het uiterste noorden van Thailand. De plaats ligt aan de Mekong rivier dat tevens de natuurlijke grens met Laos vormt. Chiang Khong is alleen over land vanuit Thailand te bereiken of per boot vanuit Laos.

Per bus naar Chiang Khong reizen

Je kan per directe bus vanuit Bangkok naar Chiang Khong reizen. De rit neemt ongeveer 14 uur in beslag en kost $30. Je ticket voor deze nachtbus kan je tegenwoordig online boeken. Ook kan je per locale bus vanuit Chiang Mai of Chiang Rai naar Chiang Khong reizen. Ook vanaf Mae Sai gaan er rechtstreekse bussen naar de grensplaats.

Per boot naar Chiang Khong reizen

Het is ook mogelijk om per boot vanuit Pak Beng of Luang Prabang in Laos naar Chiang Khong te reizen. Je kan de boot in beide plaatsen boeken en kan per boot stroomopwaarts naar Ban Houay Xay reizen. Vanaf daar moet je over de vriendschapsbrug doorreizen naar Chiang Khong.

Nog meer Chiang Khong reistips

Ben je op zoek naar nog meer Chiang Khong reistips? Vergeet dan vooral niet om één van de betere Thailand reisgidsen te kopen. Een goede reisgids zal je niet alleen tijdens je reis erg van pas komen maar ook voorafgaand aan je reis. Aan de hand van de reisgids kan je perfect je reis plannen. De beste reisgidsen zijn de Rough Guide, Trotter en Lonely Planet. Bekijk het aanbod reisgidsen en ontdek de beste Chiang Khong reistips.