Als je van prachtige witte zandstranden, een relaxte sfeer, duiken en snorkelen houdt, dan moet je zeker naar Koh Lipe reizen. Het prachtige eiland in de Andaman zee is erg populair en wordt elk jaar populairder. Toerisme op het eiland neemt jaarlijks flink toe. En niet voor niets. Je kunt er namelijk erg goed duiken en snorkelen. De sfeer op het eiland is erg relaxt. Mocht je de kans krijgen om dit duikwalhalla te bezoeken, dan moet je dat zeker doen. In de beste reisgidsen over Thailand vind je tal van handige Koh Lipe reistips.

Over Koh Lipe

Koh Lipe wordt van oudsher bewoond door ongeveer 500 zeezigeuners, de Chao Ley. Het eiland maakt deel uit van de Adang Archipelago in Zuid-Thailand. Het eiland ligt in de provincie Satun, niet ver van de grens met Maleisië vandaan. Koh Lipe ligt net buiten het Tarutao National Park en wordt omringt door kleine onbewoonde eilanden.

In de taal van de Chao Ley betekend Koh Lipe “eiland van papier”. Best ironisch omdat papier nu juist een van de grootste problemen is op het eiland. Door het almaar toenemende toerisme op het eiland zijn er tal van problemen ontstaan. Zo is er een groot drinkwater tekort en een afvaloverschot. Eigenlijk zijn er te weinig voorzieningen op het eiland om de druk die het toerisme op het eiland uitoefent op te vangen. Naast de 500 zeezigeuners heeft het eiland tegenwoordig een flink aantal Thaise inwoners die van het vaste land naar Koh Lipe zijn gekomen om te werken in het toerisme.

Hotel tips Koh Lipe

Er zijn enkele tientallen accommodaties op Koh Lipe te vinden. De meest guesthouses en hotels op Koh Lipe vind je aan de stranden. Veruit de meeste accommodaties vind je bij het populaire Pattaya Beach. Ook bij Sunrise Beach vind je flink wat hotels en guesthouses. Er is ook een aantal accommodaties in het binnenland van Koh Lipe te vinden. Je moet dan dus een stukje lopen of rijden (scooter) om de stranden te bereiken.

Budget hotel tip Koh Lipe

Het Gecko Lipe Resort is een fantastische keuze als je op je budget moet letten. Dit 3-sterren resort ligt op 5 minuten lopen van het strand van Pattaya en Sunrise in een prachtige bosrijke omgeving. De kamers beschikken over een ventilator en een balkon met uitzicht op de tuin. WiFi is gratis in de openbare ruimtes. In dit sfeervolle resort kan je al overnachten vanaf €18 per nacht.

Middenklasse hotel tip Koh Lipe

Als je iets meer te besteden hebt is het Bayview Sunset een erg goede keuze. De sfeervolle bungalows hebben een eigen badkamer en een aantal bungalows biedt uitzicht op de zee of de tuin. Deze accommodatie ligt aan het strand op 700 meter van de Lipe Floating Pontoon aan de oostkant van koh Lipe en beschikt over een barbecue en een terras. Er is overal gratis WiFi. Vanaf €39 kan je hier een tweepersoonskamer boeken.

Luxe hotel tip Koh Lipe

Wil je optimaal genieten van je verblijf op Koh Lipe? Dan is het Mali Resort Sunrise Beach echt een aanrader. Deze 4-sterren accommodatie ligt ideaal aan de rustige kant van Sunrise Beach en pal aan het strand. Er zijn 16 bungalows in Balinese stijl. Elke bungalow is voorzien van airconditioning en gratis WiFi. Sommige bungalows bieden uitzicht op de prachtige tuin. Een tweepersoonskamer met ontbijt boek je hier vanaf €149 per nacht. Een verblijf in deze accommodatie behoort zeker tot de Koh Lipe reistips.

Hoe kom je in Koh Lipe?

Op de vraag: “Hoe kom je in Koh Lipe?” zijn twee antwoorden te geven. Aangezien Koh Lipe een eiland is ligt het voor de hand dat je er per boot kunt komen. Vanaf het Thaise vaste land varen er dagelijks ferry’s naar het eiland. Ook vanaf het nabijgelegen eiland Koh Phi Phi kan je per boot naar Koh Lipe varen.

Pak Bara naar Koh Lipe
Vanaf de kustplaats Pak Bara varen er dagelijks meerdere speedboten naar Koh Lipe. Ze vertrekken elke 1 a 2 uur tussen 09:30 en 15:30 en onder ander om 09:30, 11:30, en 15:30. De meeste boten stoppen bij de eilanden Koh Tarutao en Koh Bulone voordat ze aankomen bij de pier van Koh Lipe. De reis duurt ongeveer 90 minuten en boek je vanaf B700. Vanaf Koh Lipe gaan er ook meerdere boten naar Pak Bara bijvoorbeeld om 09:30, 13:30 en 16:00. Je kunt online je tickets boeken.

Koh Lanta naar Koh Lipe
Ook is het mogelijk om per ferry van Koh Lanta naar Koh Lipe te reizen. Er vertrekken dagelijks 3 ferry’s. Ze vertrekken rond 10:30 en doen meestl
onderweg nog de eilanden Koh Ngai, Koh Muk en Koh Bulone en voordat ze 3 a 4 uur (rond 13:30) na vertrek aankomen bij Koh Lipe. Reis je van Koh Lipe naar Koh Lanta, dan vertrekken er dagelijks 3 ferry’s rond 09:00 vanaf de pier van Koh Lipe. De tickets voor deze ferry zijn tegenwoordig ook online te boeken. Bekijk hier de prijzen en tijden.

Koh Phi Phi naar Koh Lipe
Sinds enige tijd is het ook mogelijk om per ferry van Koh Phi Phi naar Koh Lipe te reizen. Dagelijks vertrekken er rond 09:30 uur vier ferry’s naar Koh Lipe toe vanaf de Ton Sai Pier op Koh Phi Phi Don. Gemiddeld duurt de boottocht iets meer dan 4 uur. Zodoende kom je vaak rond 13:30 a 14:00 aan. Reis je van Koh Lipe naar Koh Phi Phi, dan vertrek je rond 09:00. Je kunt online je tickets boeken voor deze ferry.

Phuket naar Koh Lipe
Vanaf Phuket (Rassada Pier) kan je ook met een speedboot naar Koh Lipe varen. De tocht duurt ongeveer 5 uur. Op twee tijdstippen kan je vertrekken. Bekijk de tijden en tarieven.

Langkawi naar Koh Lipe
Vanaf het Maleisisch eiland Langkawi kan je ook direct per ferry naar Koh Lipe reizen. De afstand tussen beide eilanden is 42 kilometer. De ferry’s komen aan bij Pattaya beach op Koh Lipe. Vanuit Langkawi kan je om 09:30 en 14:30 vertrekken. De boottocht duurt ongeveer 60 minuten en kost je RM120. Vanaf Koh Lipe vertrekt de boot om 10:30 en 16:30 naar Langkawi. Ook deze ferry kan je online boeken.

Meer Koh Lipe reistips?

Ben je op zoek naar nog meer koh Lipe reistips? Vergeet dan vooral niet om een goede reisgids voor Thailand mee te nemen op reis. In de betere reisgidsen voor Thailand staan niet alleen handige Koh Lipe reistips maar ook nuttige tips die je helpen bij de voorbereiding op je reis en tips die je tijdens je reis goed van pas zullen komen. Wij vinden de beste reisgidsen voor Thailand de Lonely Planet, de Rough Guide en de Trotter. Bekijk het complete aanbod reisgidsen voor Thailand inclusief Koh Lipe reistips!.