In het noorden van Thailand en omringt door prachtige glooiende bergen ligt de bescheiden plaats Loei. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Toeristen worden voornamelijk naar de regio gelokt door de aantrekkingskracht van de prachtige omgeving. De indrukwekkende bergketen met mist en temperaturen rondom het vriespunt en de aanwezigheid van de machtige Mekong rivier en enkele nationale parken maken van Loei een bestemming die absoluut de moeite waard is. In de beste reisgidsen over Thailand vind je dan ook tal van Loei reistips over de prachtige omgeving.

Over Loei

Op zichzelf is Loei niet heel interessant. Hoewel de stad ooit onderdeel was van het Lan Chang keizerrijk zijn daarvan zeer weinig overblijfselen te vinden. De stad moet het dan ook voornamelijk van zijn prachtige omgeving hebben. Loei is omringt door de bergketen Phetchabun met hoogste bergen als Phu Kradueng, Phu Luang and Phu Ruea. Temperaturen duiken in de bergen zo nu en dan onder het vriespunt.

Hotel tips Loei

Omdat toeristen Loei steeds beter kunnen vinden, is de stad best goed op het toerisme ingespeeld. Er zijn een twintigtal hotels in Loei te vinden en ook guesthouses en resorts behoren tot de opties. Loei staat vooral bekend om het eco-toerisme door de aanwezigheid van de overweldigende natuur. De meeste hotels in Loei vindt je in het centrum en ten noorden van het centrum. Overnachten in Loei hoeft zeker niet veel te kosten. De goedkoopste accommodaties in Loei boek je al vanaf €7 per kamer per nacht.

Budget hotel tip Loei

Absoluut de beste deal in Loei is het The Stay Guest House. Deze accommodatie biedt kamers met gratis WiFi en je kan er gratis gebruikmaken van fietsen. Alle kamers beschikken over een ventilator of airconditioning en een eigen badkamer met douche. Ook is er een gezellige lounge en kan je er motorbikes (brommers) huren. Vanaf €7 per nacht boek je hier al een tweepersoonskamer.

Middenklasse hotel tip Loei

Voor iets meer luxe en comfort is het Loei Village Hotel een echte aanrader. Het hotel ligt aan de rand van het centrum van Loei en heeft een prachtige tuin met terras. Je kunt er gratis fietsen lenen en er is een goed restaurant aanwezig. De accommodatie biedt gratis WiFi. Een ruime tweepersoonskamer inclusief ontbijt boek je hier vanaf €34 per nacht.

Luxe hotel tip Loei

Als je even goed wilt ontspannen en genieten, dan moet je zeker overnachten in het Loei Pavilion Resort Hotel. Het ligt aan de rand van het centrum van Loei. Het hotel is grotendeels van hout gebouwd en heeft een prachtige tuin. De kamers zijn voorzien van airconditioning en een koelkast, WIFI is gratis. Een overnachting met ontbijt boek je hier vanaf €56 per nacht!

Vervoer naar Loei

Hoe kom je in Loei? Er zijn verschillende manieren van vervoer naar Loei mogelijk. Zo kan je per bus, vliegtuig en (deels) per trein naar Loei reizen. Reis je over land, dan moet je rekening houden met een flinke reistijd aangezien Loei vrij noordelijk ligt en ook vrij ver van Bangkok af ligt (+/- 520 kilometer).

Bus naar Loei

De goedkoopste manier van vervoer naar Loei is per bus. Vanaf Bangkok per bus naar Loei reizen is vrij simpel. Dagelijks rijden er meerdere bussen naar Loei. Vanaf €11 kan je al een busticket naar Loei kopen. Tegenwoordig kan dat snel en eenvoudig online. Er rijden verschillende busmaatschappijen op het traject zoals Kradueng Tour en Sun Bus. Dit rit duurt ongeveer 8 uur. Vertrek is dagelijks vrijwel elk uur mogelijk. Bekijk tijden en prijzen.
Ook vanuit grotere steden in de omgeving kan je per bus naar Loei reizen. Zo rijden er regelmatig bussen vanuit Khon Kaen, Udon Thani en Phitsanulok.

Ook vanuit Laos kan je per directe bus naar Loei reizen. Zo gaat er dagelijks een bus van Luang Prabang naar Loei en ook vanaf Sayabouly. De reistijd is vrij lang, reken op minimaal 8 uur. Bustickets koop je ter plekke op het busstation.

Vliegen naar Loei

Loei heeft een eigen vliegveld. Dagelijks is er viermaal een rechtstreekse vlucht van Bangkok naar Loei (en terug). Nok Air en Thai AirAsia voeren de vluchten naar Loei uit. Deze twee low-budget vliegtuigmaatschappijen bieden erg lage prijzen voor de vluchten aan als je tijdig boekt. Zo kan je al voor €29 een vliegticket van Bangkok naar Loei boeken. Bekijk tijden en prijzen.

Trein naar Loei

Ook is het deels mogelijk om per trein naar Loei te reizen. Aangezien Loei zelf geen treinstation heeft kan je vanuit Bangkok tot Udon Thani of Phitsanulok reizen om daar over te stappen op de bus naar Loei. Treintickets naar Udon Thani en Phitsanulok en bustickets verder naar Loei kan online boeken.

Te doen in Loei

In Loei kan je veel activiteiten ondernemen. Zo kan je er heerlijk wandelen door de bergen tijdens één van de vele excursies die er worden aangeboden zoals die naar Phu Kradung berg (met prachtig uitzicht). Omdat het erg koel/koud kan worden in de bergen wordt tijdens de excursies en wandeltochten door de bergen daarom aangeraden om ook warmere kleding mee te nemen. Heb je geen zin in een uitgebreide wandeltocht maar wil je wel van de omgeving genieten, dan is het beklimmen van de Phu Ba Bid berg een echte aanrader. Vanaf de berg aan de rand van Loei heb je een 360 graden uitzicht op Loei en de omgeving!

Ook kan je op eigen gelegenheid per brommer of fiets de Mekong rivier gaan bekijken en daar genieten van een lunch met heerlijke vers bereide vis uit de rivier.

Te zien in Loei

Er is van alles te zien in de omgeving van de plaats Loei. In de plaats zelf is niet heel veel interessants te bekennen. Wel is er jaarlijks het Phitakon en het bloesemfestival. Beiden erg de moeite waard. Voor mooie tempels en flora en fauna moet je echt in de bergen zijn en zal je Loei stad uit moeten.

Meer Loei reistips?

Ben je op zoek naar nog meer Loei reistips? Vergeet dan vooral niet om één van de betere Thailand reisgidsen te kopen. In de beste reisgidsen voor Thailand vind je niet alleen handige Loei reistips maar ook informatie die je tijdens en voorafgaand aan je reis erg van pas zal komen. Aan de hand van de reisgids kan je perfect je reis plannen. De beste reisgidsen zijn de Lonely Planet, de Rough Guide en de Trotter. Bekijk het complete aanbod reisgidsen voor Thailand en ontdek de beste Loei reistips.