Als je naar Thailand reist heb je geen visum voor Thailand nodig wanneer je via een Internationale luchthaven het land binnenkomt en je verblijf niet langer dan 30 dagen zal duren. Je paspoort moet echter nog wel 6 maanden lang geldig zijn op het moment dat je Thailand binnen reist. Ook ben je niet verplicht een retour ticket te tonen als je de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebt. Indien je opnieuw Thailand binnen reist zijn de zelfde regels van toepassing. Als je over land Thailand binnen reist mag je verblijf niet langer dan 15 dagen zijn en heb je ook geen visum nodig. Verblijf je langer dan 15 dagen en ben je over land de grens gepasseerd of verblijf je langer dan 30 dagen en ben je via een internationale luchthaven binnengekomen, dan heb je een regulier visum nodig waarmee je bijvoorbeeld 60 dagen in Thailand mag verblijven. Ook bestaan er multri-entry visums voor Thailand. Lees hier meer over op de website van de Thaise ambassade in Nederland.

Regulier visum voor Thailand aanschaffen

Als je langer dan 30 dagen naar Thailand op reis gaat dan is het nodig om uw visum voor Thailand van te voren aan te vragen. Als u via land Thailand binnenkomt (bijvoorbeeld via Laos, Cambodja of Maleisië) dan ligt die grens zelfs op 15 dagen. Het niet aanhouden van een geldig visum is een strafbaar feit en kan voor de nodige problemen zorgen. Ben je van plan om langer dan deze periode in Thailand te verblijven, regel dan op voorhand je visum. Via websites van diverse aanbieders van visums kan je snel en voordelig een regulier visum voor Thailand aanschaffen.

Er zijn in Nederland diverse visumbureaus die gespecialiseerd zijn in het verzorgen van zowel toeristische als zakelijke visa. Daarnaast bieden zij ook uitnodigingen aan voor de landen waarvoor dit noodzakelijk is. Zij zijn in staat om hun diensten tegen een scherp tarief aan te bieden. Een ideaal begin voor als je gaat backpacken en wat langer in Thailand zou willen verblijven.