Handige boekingswebsites vliegtickets

  • Handige boekingswebsites vliegtickets

Handige boekingswebsites vliegtickets

Je kan op verschillende websites je vliegtickets boeken. Vaak zijn er per website grote verschillen in de prijs van dezelfde vlucht. Naast de standaard boekings-of administratiekosten die de vliegticket boekingswebsites hanteren zijn ook niet bij alle boekingssites alle vliegtuigmaatschappijen en vluchten te boeken. Bij websites als wtc.nl heb je de meest uitgebreide opties en mogelijkheden. Een website die ik zelf altijd gebruik om voordelig mijn vliegtickets naar zuidoost Azie te boeken is Momondo.nl. Hier worden de tarieven van vluchten van veel verschillende vliegticket boekingssites vergeleken zodat je altijd de laagste prijs betaald.

Boekingskosten voor vliegtickets

Er zijn veel verschillende handige boekingswebsites voor vliegtickets. De boekingskosten of zoals sommige websites het noemen, dossierkosten, verschillen per website. De meeste websites hanteren boekingskosten voor vliegtickets tussen de €25,- en €39,- per boeking. Dit wil echter niet altijd zeggen dat je ook duurder uit bent als de boekingskosten hoger zijn dan op andere boekingswebsites. Het kan zijn dat de betreffende boekingswebsite namelijk meer aanbieders kan vergelijken en dus lagere tarieven voor de vliegtickets kan aanbieden. De uiteindelijke prijs kan dan weer lager zijn de bij een boekingssite met lagere boekingskosten. Bij WTC.nl zijn de boekingskosten bijvoorbeeld €39,- maar het aanbod is erg groot. Vaak groter dan bij andere maatschappijen. Ook de optie zijn zeer uitgebreid waardoor je bijvoorbeeld vanaf een andere luchthaven kan terugvliegen en zo weer een goedkoop ticket kan boeken.

Bij vliegticket aanbieder TunaFish geven ze veel advies over de goedkoopste vliegtickets. Ze zoeken de voordeligste tickets voor je op en hebben soms zelfs geen boekingskosten bij aanschaf van je vliegticket. Ook is het mogelijke meerdere tickets te boeken of om een om de wereldticket te boeken waar je vrij flexibel mee kunt reizen binnen langere periode en binnen verschillende landen.

Vergelijk hieronder de boekingskosten per boekingswebsite.

Uiteraard zijn er nog meer boekingssites maar de hierboven genoemde zijn naar eigen ervaring samengesteld en de meeste handige boekingswebsites vliegtickets.

Boekingssite Boeking/dossierkosten
WTC.nl – World Ticket Center €39
CheapTickets.nl €19
Skyscanner Vergelijkingssite
Momondo.nl Vergelijkingssite
Schipholtickets.nl €25
TunaFish €0
Vliegtickets.nl €29,50
Vliegwinkel.nl €27
Wereldtarieven.nl €27,50

Handige boekingswebsites vliegtickets
3.5 (70%) 22 votes
2017-08-21T21:30:15+00:00
Inline
Inline