Als je voor een langere periode gaat backpacken, dan is het erg raadzaam om een aantal goede reisspullen mee te nemen. Je zal immers voor een lange tijd “uit je koffer leven”. Een goede backpack voor je reis is daarom erg belangrijk. Schaf een goede en sterke backpacken aan die lange tijd mee kan. Geef liever iets meer uit aan degelijke reisspullen om te voorkomen dat je onderweg als nog een andere backpack moet kopen. Er zijn een aantal handige boekingswebsites voor reisspullen.

Waar koop je een goede backpack?

Er zijn aardig wat aanbieder van backpacks, reistassen, reiskoffers en rugzakken. Zorg dat je jouw backpack koopt bij een winkel die is gespecialiseerd in reisspullen. Een eenvoudige en goedkope backpack die je ergens voor twee tientjes koopt is gedoemd om snel stuk te gaan. Als aan het begin van je reis je backpack opeens openscheurt, ben je nog verder van huis. Zorg dus voor een degelijke backpack en let vooral op de inhoud (aantal liter) en de kwaliteit. Goede website om je backpack te kopen zijn bijvoorbeeld DeZwerver.nl en Reisartikelen.nl.

Welke reisspullen nog meer?

Naast je backpack zijn er een aantal andere reisspullen die je goed zal kunnen gebruiken op reis. Denk daarbij aan een klamboe. Niet overal zijn de hotels en guesthouses even goed geïsoleerd. Muggen kunnen daarom vaak makkelijk je kamer binnenkomen. Aangezien er nog in veel gebieden in Zuidoost Azië malariamuggen voorkomen is het handig een geïmpregneerde klamboe mee te nemen. Ze zijn vaak erg licht en nemen niet al te veel ruimte in je bagage in. Een klamboe koop je via Tropenreisartikelen.nl.

Naast je backpack is het ook handig om een kleine rugzak mee te nemen. Ga je een keer een boottocht maken of een trekking doen, dan zal je niet met je backpack gaan sleuren maar neem je een kleinere rugzak mee met minder spullen. De rugzak kan je ook als handbagage meenemen in het vliegtuig. Ook een rugzak koop je eenvoudig via op handige boekingswebsites voor reisspullen zoals DeZwerver.nl en Reisartikelen.nl.

Handige boekingswebsites voor reisspullen
3.8 (75%) 16 vote[s]