Ben je op zoek naar een busticket voor een bepaalde busverbinding in Zuidoost Azië? Voorheen was dat alleen op het busstation of via je hotel mogelijk. Tegenwoordig kan je steeds vaker online je bustickets in Zuidoost Azië boeken. Op sommige busverbindingen kan het erg druk zijn. Daarom is het soms erg handig om je busticket in Zuidoost Aziatische landen vooruit te boeken. Zo ben je altijd verzekerd van een plek in de bus. Voor steeds meer landen in Zuidoost Azië kan je online je bustickets boeken.

Voor welke landen in Zuidoost Azië kan je online je busticket boeken?

Voor de meest toeristische landen in deze regio kan je tegenwoordig online je busticket reserveren. In landen als Thailand, Cambodja, Vietnam, Maleisië, De Filipijnen, Singapore en Indonesië kan je tegenwoordig je busticket online boeken net als je treinticket. Voor landen als Laos, Myanmar, Brunei en Oost-Timor is dat helaas nog niet mogelijk met enkele internationale busverbindingen (bijvoorbeeld Bangkok – Vientiane of Chiang Mai – Luang Prabang) als uitzondering. Via websites als 12go.asia kan je online de meeste busverbindingen boeken in Thailand, Maleisië, Vietnam en Cambodja. Via de website kan je ook treintickets en boottickets (ferry) boeken.

Powered by 12Go Asia system

Ook kan je via 12go.asia pakketten boeken met een combinatie van trein, bus, boot en zelfs vliegtuig. Zo kan je bijvoorbeeld de trein van Bangkok naar Surrat Thani, de bustransfer naar de Pier en de ferry naar Koh Samui of Koh Pangan in een keer boeken.

Waarom online je bustickets in Zuidoost Azië boeken?

Met het oog op drukte in de bus is het soms erg aan te raden om je busticket vooraf te reserveren. Zo voorkom je dat je niet mee kunt met de bus en je ergens op reis tijd verliest. Ook op drukke dagen zoals feestdagen kunnen bussen erg vol zitten. Als je op zo’n dag moet reizen moet je ook zeker je ticket vooruit boeken om je te garanderen van een plek. Bij sommige busmaatschappijen in Zuidoost Azië kan je zelf een plek uitkiezen als je online je buskaartje boekt. Je wil toch meestal niet achterin zitten.

Online je bustickets in Zuidoost Azië boeken
3.7 (74.07%) 27 vote[s]