Er bestaan diverse handige boekingssites voor backpackers of andere reizigers die het boeken van een hotel, guesthouse of vliegticket erg makkelijk en overzichtelijk maken maar die je ook nog eens een hoop geld kunnen besparen. Sommige hotels en vliegtickets kan je op verschillende sites boeken maar tegen andere prijzen. Er zijn een aantal handige boekingssites die prijzen van diverse aanbieders vergelijken zodat je precies kunt zien waar het hotel of vliegticket dat je wilt gaan boeken het voordeligst is. Sommige boekingssites ken je vast al maar misschien zitten er nog een aantal bij die jet niet kent. Hieronder volgen de sites per categorie. Bekijk ze en probeer ze gerust uit!

Handige boekingssites voor hotels, guesthouses en hostels

Naast de bekende hotel boekingssites als booking.com en Trivago kan je ook goedkope guesthouses en hostels boeken via Hostelsclub.com en Hostelworld.com. Ze bieden voordelige overnachtingen aan in heel Zuidoost Azie obv privekamers of in dorms (slaapzalen met vaak 4 tot 8 bedden). Voor een paar Euro kan je al overnachtingen boeken.

Handige boekingssites voor vliegtickets

Er zijn tegenwoordig erg veel vliegticket boekingssites.
WTC.nl – World Ticket Center vind ik zelf een van de fijnste sites om vliegtarieven en vluchten op te zoeken omdat de opties erg uitgebreid zijn. Lang niet bij alle vliegticket boekingssites kan je opties als terugvliegen vanaf een ander land of andere luchthaven ingeven. Enige nadeel van WTC.nl is dat de boekingskosten (dossierkosten) vrij fors zijn. Vliegticket boekingssites als SchipholTickets.nl en Vliegtickets.nl hebben vrij lage boekingskosten.

Ook boekingssites als Vliegtarieven.nl, SchipholTickets.nl, Wereldtarieven.nl, Tix.nl zijn goed.

Indien je een wereldvliegticket wilt boeken als je echt een wereldreis gaat maken of voor lange tijd weg zal blijven dan is TunaFish zeker een aanrader. Je kan hier een soort open ticket boeken dat je tijdens je reis kunt verzilveren. Tijdens je reis kan je via bepaalde luchtvaartmaatschappijen vliegen met het open ticket.

Handige boekingssites voor reisverzekeringen

Via Tasman Verzekeringen kan je speciale reisverzekeringen afsluiten voor backpackers of als je van plan bent vrijwilligerswerk te gaan doen. De verzekering is voordelig en je kan zelf naast de basisverzekering bepalen welke aanvullende onderdelen van je reis je wilt bijverzekeren.