Nha Trang moet je zeker bezocht hebben tijdens je reis door Vietnam. Backpacken in Nha Trang is een must. De stranden van Nha Trang worden tot de top tien van mooiste stranden ter wereld gerekend dus die moet je zeker gezien hebben. Niet alleen de vele stranden werken als een magneet op de vele toeristen en locals die naar Nha Trang maar ook het uitgaansleven in de vele bars en clubs aan het strand dragen hun steentje bij aan de aantrekkingskracht van deze fijne stad op de toeristen. In veel reisgidsen over Vietnam komen dan ook veel Nha Trang reistips voor.

Backpacken Nha Trang Reistips uitzicht
Uitzicht
Backpacken Nha Trang Reistips nacht
Nha Trang nacht
Backpacken Nha Trang Reistips strand
Strand

Over Nha Trang

Nha Trang is een gemiddelde stad in Vietnam met een centrum dat niet al te spectaculair is. Het gedeelte aan de kust is des te interessanter. De stranden van Nha Trang zijn verbluffend mooi en zijn de mooist van heel Vietnam. Voor de kust van Nha Trang vind je enkele eilanden zoals Ta Hon Tre en Hon Yen en Hon Do. Rond de eilanden kan je perfect duiken en snorkelen. Er worden veel boottripjes aangeboden op de stranden van Nha Thrang. Tijdens de boottripjes wordt je vermaakt door de bemanningsleden die op zelfgemaakte instrumenten een uitgebreid scala aan liedjes laten horen. Zelfs kenmerkende liedjes uit de landen waar de bezoekers vandaan komen. Het is een echt toeristische trip waarbij je onderweg veel eten als vis en vers fruit krijgt en uiteindelijk met een drijvende bar in zee belandt. Op sommige boottochten kan je ook snorkelen en duiken en zo de prachtige onderwaterwereld van Nha Trang ontdekken. Je kan ook duikcursussen volgen. Boottochtjes langs de eilanden beginnen al bij $15 voor 4 uur varen inclusief eten en drinken. Ga je voor de langere tochten met duiken en of snorkelen, dan start de prijs bij $30 per persoon.

Reistips backpacken Nha Trang strand
Strand
Reistips backpacken Nha Trang vissers
Vissers
Reistips backpacken Nha Trang party boat
Party boat

Overnachten in Nha Trang

Het barst in Nha Trang van de hotels, resorts en guesthouses. Voor weinig geld kan je al overnachten in het centrum van de stad. Veel resorts bevinden zich aan het strand. Sommige hebben zelfs een privéstrandje. Er is voor elke reiziger wel een geschikte accommodatie te vinden in Nha Trang.

Budget hotel tips Nha Trang

Wil je niet al te veel uitgeven en hoeft een hotel met zwembad niet zo nodig, dan is een hotel als LaVie Hotel met kamerprijzen vanaf $10 per kamer een goede keuze. Het hotel is centraal gelegen en op loopafstand van het strand.

Middenklasse hotel tips Nha Trang

Vanaf $22 kan je al een kamer boeken in het Chau Loan Hotel Nha Trang dat op 5 minuten loopafstand van het strand ligt. Het hotel heeft een prachtig uitzicht over de mooie stranden en bergen in de omgeving en over Nha Trang zelf. Op het dak van het hotel bevindt zich een zwembad.

Luxe hotel tips Nha Trang

Wil je een keer goed genieten tijdens je reis dan is een verblijf in Vinpearl Resort Nha Trang zeker iets voor je. Een verblijf in dit complete en mooie gelegen resort zal je zeker bevallen.

Bekijk hotelaanbiedingen in Nha Trang!
Backpacken in Nha Trang viskwekerijen
Backpacken in Nha Trang viskwekerijen
Reistips backpacken Nha Trang jetskien
Jetskiën
Reistips backpacken Nha Trang drijvende bar
Drijvende bar

Vervoer naar Nha Trang

Nha Trang is een populaire stad die goed te bereiken is voor backpackers en andere toeristen. Nha Trang kan zowel per bus, trein als vliegtuig worden bereikt.

Per bus naar Nha Trang reizen

Vanaf het busstation van Nha Trang, Lien Tinh bus station, rijden er dagelijks meerdere bussen naar omringende steden als Danang, Hoi An, Da Lat, Quy Nhon en Ho Chi Minh stad. Een busrit naar bijvoorbeeld Danang of Ho Chi Minh stad duurt tussen de tien en twaalf uur en kost ongeveer 130000D. Een buskaartje van Nha Trang naar Da Lat of Quy Nhon kost rond de 80000D. Bustickets kan je eenvoudig via je hotel of guesthouses regelen of op het busstation zelf kopen. Ook kan je van Ho Chi Minh stad naar Nha Trang reizen per bus zonder overstap. Je kan je busticket naar Nha Trang online boeken.

Per trein naar Nha Trang reizen

Nha Trang heeft ook een treinstation dat vlak naast het busstation ligt. Er bestaan directe verbindingen met steden als Danang, Hanoi en Ho Chi Minh stad. De prijzen van treinkaartjes liggen soms iets hoger dan de prijzen van buskaartjes. De trein is echter wel comfortabeler en vaak ook iets sneller dan de bus. Je kan tegenwoordig online een kaartje voor de trein naar Hue boeken. Via de website 12go.asia kan je eenvoudig een treinticket naar Nha Trang boeken vanaf steden als Hanoi, Hue en Ho Chi Minh stad.

Per vliegtuig naar Nha Trang reizen

Nha Trang heeft ook een vliegveld dat ongeveer 26 kilometer ten zuiden van de stad ligt. Vanaf Cam Ranh vliegveld zijn er diverse grotere steden in Vietnam te bereiken zoals Ho Chi Minh stad, Hanoi en Danang. Met een taxi of shuttle-bus kan je eenvoudig van het centrum naar het vliegveld komen. Kosten voor vliegtickets kosten ongeveer $40 tot $60 per vlucht. Bekijk de tijden en tarieven van vluchten naar of vanaf Nha Trang airport.

Meer Nha Trang reistips

Ben je van plan om naar Nha Trang te gaan reizen en wil je meer Nha Trang reistips lezen, vergeet dan vooral niet een goede goede reisgids voor Vietnam mee te nemen. Een goede reisgids is je leidraad voor je reis door Vietnam en staat ook vol met handige Nha Trang reistips. Bekijk het aanbod van reisgidsen over Vietnam en ontdek de beste Nha Trang reistips.