Misschien wel hét hoogtepunt voor je reis door Vietnam, het prachtige Halong Bay (Halong Baai). Waarschijnlijk heb je voordat je op reis gaat al uitgebreide informatie gelezen over deze prachtige baai in het noorden van Vietnam die niet voor niets op de UNESCO werelderfgoed lijst staat. Het indrukwekkende gebergte dat volgens de Vietnamezen als een draak uit de zee opdoemt mag je absoluut niet overslaan tijdens je reis. Een boottocht door Halong Bay zal je lang heugen. Tegenwoordig kan je online je boottocht door Halong Bay boeken. Bekijk hieronder een aantal Halong Bay boot tips en vind de boot die het beste bij je past!

Boottochten door Halong Bay

Vanuit Hanoi kan je per bus of trein eenvoudig en z’n drie uur naar Halong Bay reizen. Dagelijks varen er vanuit de haven van Halong Bay tientallen prachtige boten naar de baai. Onderweg kom je langs enorme rotsformaties, drijvende dorpen, haaienkwekerijen, hoge uitzichtpunten en diepe grotten. Je kunt er voor kiezen om een dagtocht door Halong Bay te maken of een tweedaagse tocht inclusief overnachting in Halong Bay op een van de “hotelschepen”. Op de schepen is een restaurant aanwezig en mooie cabines met tweepersoons bedden en douche en toilet. Aan de hand van de Halong Bay boot tips die je hieronder kunt vinden moet het je zeker lukken om jouw perfecte boot tour door Halong Baai te maken.

Azela Cruise
Middenklasse boot tour Halong Bay tips
            

Deze all-inclusive cruise vertrekt vanaf de Tuan Chau haven en brengt je naar de prachtige kalksteen rotsen van Halong Bay. Op het zonneterras van het schip kan je ontspannen en genieten van de prachtige uitzichten. De ruime kamers aan boord van het schip hebben douche en toilet en gratis WiFi. Bij een verblijf is volpension inbegrepen. Je kunt ontbijten, lunchen en dineren in het sfeervolle restaurant. Een echte aanrader!

Zeezicht Zonneterras Volpension Hotel locatie
vanaf €172
Boeken / info
Imperial Classic Cruise
Budget Halong Bay boot tour
          

De Imperial Classic Cruise in Halong Bay heeft een fijn terras en een restaurant. Tijdens de tocht door Halong Bay kan je zwemmen, kanoën en grotten bezoeken. Ook kan je aan boord watersportvoorzieningen huren. De kamers op het schip zijn in klassiek stijl ingericht. In het restaurant kan je genieten van het volpension dat is inbegrepen.

Zeezicht Zonneterras Volpension Hotel locatie
vanaf €182
Boeken / info
Bhaya Cruises
Halong Bay boot tour tips
          

Het prachtige Bhaya Cruise schip is in oosterse stijl gebouwd. Het schip heeft airco en biedt een scala aan activiteiten aan boord, zoals Vietnamese kooklessen. De kamers zijn ruim en hebben een douche en toilet. Vanuit je kamer heb je zicht op zee en de eilanden. Ook zijn er wateractiviteiten mogelijk zoals zwemmen, snorkelen en kajakken. Er is een mooi restaurant en een bar waar je cocktails kunt drinken.

Zeezicht Zonneterras Volpension Hotel locatie
vanaf €277
Boeken / info

Het is vaak erg druk in Halong Bay, het is daarom raadzaam om al ruim op tijd een reservering voor een plek op een boot te maken. Vaak kan je tot kort voor vertrek nog kosteloos annuleren.

Nog meer Halong Bay boot tips?

Ben je op zoek naar nog meer Halong Bay boot tips? Bekijk hier nog meer aanbieders van boottochten door Halong Bay. Je vindt er luxe boten maar ook de goedkopere boten.