Vietnam is een goedkoop land om in te reizen. Voor weinig geld kan je overnachten, (lokaal) eten en reizen. Uiteraard heb je de kosten van je uitgaven zelf in de hand en is je budget voor backpacken in Vietnam ook afhankelijk van de mate van luxe waarin je wilt reizen. Heb je weinig geld en wil je toch zo lang mogelijk wegblijven, dan moet je er voor zorgen dat je veel lokaal eet, verblijft in guesthouses of hostels en vooral met de bus en de trein van de ene naar de andere stad reist. Heb je minder tijd maar meer geld, dan kan je jezelf meer luxe veroorloven in hotels met zwembad, naast het heerlijke lokale eten ook af en toe westers eten en de lange afstanden in de trein overslaan door het vliegtuig te nemen (bijvoorbeeld tussen Hanoi en Hue in).

Kosten voor verblijf in Vietnam

Heb je weinig te besteden en wil je zo goedkoop mogelijk reizen? Dat is goed mogelijk in Vietnam. Een goedkope accommodatie zoals een guesthouse of hostel heb je al voor een paar dollar ($2 tot $5) per nacht. Uiteraard variëren de prijzen per stad of locatie. De grotere steden zoals Ho Chi Minh stad, Hanoi of Hue bieden veel goedkope mogelijkheden terwijl je beter je best moet doen met zoeken naar goedkope accommodaties in plaatsen als Ninh Binh of Can Tho. Ook hotels heb je vaak voor een lage prijs. Vanaf $10 moet je al een degelijk hotel kunnen vinden op de meeste locaties. Reis je samen, dan heb je het voordeel dat je de kosten van je hotelkamer of guesthouse kunt delen. Je betaald in Vietnam per kamer en niet per persoon per nacht. Reis je alleen, dan ben je dus relatief duurder uit voor je accommodatie. Let er wel even op dat niet overal je ontbijt bij inbegrepen is. Kort samengevat: Low-budget overnachten in Vietnam kost $2 tot $10 per nacht. Iets meer luxe en comfort zal tussen de $10 en $40 per nacht kosten terwijl de luxe hotels of resorts vaak boven de $40 uitkomen. Via Trivago.nl kan je prijzen van hotels en guesthouses vergelijken. Niet elke boekingssite heeft de zelfde tarieven voor een hotel.

Kosten voor eten en drinken in Vietnam

Ga je helemaal lokaal, dan kan je budget voor backpacken in Vietnam qua eten en drinken laag zijn. Voor €0,50 kan je op elke straathoek een bakje noodles regelen. Een flesje water koste €0,25. Ook een Vietnamese maaltijd met reis, wat groente en wat vis of vlees hoeft niet veel te kosten. Je kan voor €8,- tot €10,- per dag rondkomen. Ook een zelf gebrouwen lokaal biertje wordt overal aangeboden en kosten €0,20!! Ga je af en toe westers eten, dan zal je budget omhoog schieten. Westerse gerechten als hamburgers, pizza of lasagna kosten €3,- tot €7,- Trek je het niet om als ontbijt ook noodles te eten dan komt er ook nog wat extra’s bij je budget voor backpacken in Vietnam. Reken dan op ongeveer €15,- per dag voor je eten en je zit zeker veilig.

Meer informatie over budget voor backpacken in Vietnam

Ben je op zoek naar nog meer informatie over het budget voor backpacken in Vietnam, dan is het raadzaam om een goede reisgids mee te nemen op reis. Hierin vind je nog meer handige tips voor goedkope hotels, guesthouses, restaurants en vervoer.

Kosten voor vervoer in Vietnam

Ook het budget voor backpacken in Vietnam als het gaat over de kosten voor vervoer zijn laag. Vooral de kosten voor reizen per bus zijn erg laag. Er is veel concurrentie tussen de onderlinge busmaatschappijen waardoor de prijzen laag zijn. Je reis vooral per bus tussen steden. Ook de trein is vaak een goedkope optie. Tegenwoordig kan je online je treintickets en bustickets voor Vietnam boeken.

Reken ongeveer op 20.000 (€0,70) per uur dat je in de bus zit. Binnen een stad reizen kan per motorbike. Prijzen liggen dan aan je onderhandelingscapaciteiten. Voor een paar duizend Dong kan je al een flink stuk achterop de motorbike afleggen. Reizen per cyclo in Hanoi, Hue of Ho Chi Minh is vaak zelfs duurder dan met de motorbike omdat dit meer op toeristen gericht is. Zeker leuk om een keer mee te maken.

Reis je in de avond of nacht in een grote stad, neem dan een taxi. Taxi’s in Vietnam zijn erg goedkoop. Je kan ongeveer 10 tot 15 minuten in een taxi rijden voor €1,50 tot €2,- (+/- 50.000D). De trein is ook ideaal voor de lange afstanden tussen steden. Er rijden veel treinen en ook nachttreinen. Je bespaard zodoende weer op je overnachting. Een nacht in een nachttrein kost je vanaf €8,- (180.000D). Je hebt dan een ligplaats in een 4-persoons coupe. Vervoer per vliegtuig is veruit de duurste manier om te reizen hoewel de kosten ook meevallen. Je betaald voor een vlucht van Hanoi naar Hue bijvoorbeeld €140,- met Vietnam Airlines.

Er zijn ook low-budget maatschappijen in Vietnam zoals Jetstar Pacific. Zij bieden bijvoorbeeld vluchten van Hanoi naar Da Nang aan voor €55,-. Via WTC.nl kan je de kosten voor vluchten binnen Vietnam bekijken. Ten slotte kan je ook met de boot reizen in Vietnam. Het budget hiervoor is moeilijk vast te stellen aangezien er veel verschillende trajecten bestaan en soorten bootreizen. Zo heb je de boottocht naar Halong Bay of met de superdong naar Phu Quoc eiland.

Reisbudget voor Vietnam berekenen

Loading...

Noord Vietnam

Centraal Vietnam

Zuid Vietnam


$0
* verplicht in te vullen veld