Veel backpackers die de tijd hebben vinden het vaak leuk om tijdens hun reis vrijwilligerswerk te doen. Vrijwilligerswerk doen in Thailand is goed mogelijk. Er zijn verschillende aanbieders, projecten en locaties waar je in Thailand als vrijwilliger aan de slag kunt gaan. Organisaties als Travel Active bieden in diverse landen in Zuidoost Azië de mogelijkheid om deel te nemen aan een van de vrijwilligerswerk projecten. Via hen kan je ook vrijwilligerswerk doen in Thailand. Vergeet niet om een goede reisverzekering af te sluiten als je vrijwilligerswerk gaat doen.

Waar kan je vrijwilligerswerk doen in Thailand?

Er zijn verschillende vrijwilligersprojecten op verschillenden plaatsen in Thailand. Je kan kiezen om vrijwilligerswerk te gaan doen in de grote stad, denk daarbij aan Bangkok of Chiang Mai, maar je kan er ook voor kiezen om in de natuur te gaan meewerken aan een project. Zo kun je aan het werk in Bangkok, Chiang Mai, Wang Nam Kieo (Oost-Thailand) of Singburi (centraal-Thailand). De vrijwilligerswerk projecten zijn vooral in het noorden en centrale deel van Thailand te vinden. In het zuiden van Thailand is er geen aanbod via de betrouwbare en ervaren vrijwilligerswerk organisaties.

Op de verschillende locaties in Thailand kan je deelnemen aan verschillende projecten die uiteenlopen van bouwprojecten tot lesgeven. Je verblijft vaak in kleinschalige onderkomens of soms zelfs locals thuis. Je maakt deel uit van de gemeenschap en familie en wordt zodoende erg betrokken.

Locaties vrijwilligerswerk in Thailand

Welke vrijwilligerswerk projecten zijn er in Thailand?

Door de twee grootste en goed georganiseerde organisaties die hierboven genoemd zijn worden er diverse projecten in Thailand aangeboden. Je moet daarbij denken aan werken in een weeshuis, deelnamen aan een bouwproject, deelnemen aan een olifantenproject, deelnemen aan een gibbonproject, deelnamen aan het Forestry conservation project, Engelse les geven op scholen, Engelse les geven aan boeddhistische monniken of meehelpen in een kinderdagverblijf. Het aanbod loopt dus uiteen van projecten gericht op behoord van flora en fauna tot werkzaamheden als lesgeven aan kinderen of monniken of omgaan met weeskinderen. Voor ieder wat wils. Om een duidelijk beeld te geven van de verschillende projecten die op verschillende locaties te doen zijn kan je hieronder een handig overzicht vinden van de diverse mogelijkheden. Je kan bij de 2 grote organisaties altijd vrijblijvend een brochure aanvragen, je abonneren op de nieuwsbrief of een offerte aanvragen.

Plaats Project Meer info
Bangkok Engelse les geven op scholen meer info
Bangkok Engelse les geven aan monniken meer info
Bangkok Meehelpen in een kinderdagverblijf meer info
Chiang Mai Onderwijsproject meer info
Chiang Rai Hill tribe project meer info
Wang Nam Kieo Forestry conservation meer info

Kosten van vrijwilligerswerk doen in Thailand

De kosten van het doen van vrijwilligerswerk hangen van een aantal factoren af. Vooral de duur van je werk bepaald de prijs. Sommige projecten duren een aantal weken maar er zijn ook projecten waarbij je voor langere tijd zal werken. De kosten voor vrijwilligerswerk bestaan uit administratieve kosten, kost en inwoning, begeleiding en voorbereiding door de organisatie en kosten voor het ondersteunen van het project. De kosten worden relatief gezien lager als je langer aan een project werkt omdat de basiskosten (administratie, voorbereiding en organisatie) dan gelijk blijven. Je betaald dan meestal alleen kost en inwoning (variabele kosten) extra naar mate je langer aan een project werkt. Concreet gezien beginnen de meeste projecten bij ongeveer €800,-. Dit is uiteraard exclusief je vliegticket en reisverzekering voor vrijwilligerswerk in het buitenland.
.