Thailand is een perfect land om je backpackavontuur te beginnen. De meeste backpackers die een vliegticket naar Thailand boeken vliegen op Bangkok en gaan van daar door naar Koa San Road om even bij te komen van hun vlucht en om te acclimatiseren. Vanuit Amsterdam (Schiphol), Düsseldorf en Brussel zijn er dagelijks rechtstreekse vluchten naar Bangkok Suvarnabhumi International Airport (BKK). Ook is het mogelijk om je vlucht te boeken met een overstap in bijvoorbeeld Dubai, Doha of Abu Dhabi. Vaak is een vlucht met een overstap een stuk voordeliger dan een rechtstreekse vlucht en een dagje rondkijken in een van deze steden is best leuk om eens mee te maken. Een goedkoop vliegticket naar Thailand boeken is niet heel moeilijk. Prijzen voor een retourticket beginnen al bij €379,- retour!

Internationale vliegvelden in Thailand

Er bestaan meerdere internationale vliegvelden in Thailand. Bangkok zelf heeft twee internationale vliegvelden. Ga je een vliegticket naar Thailand boeken, en wil je vliegen op Bangkok, let er dan even op dat Bangkok twee internationale luchthavens heeft. Als je jouw vluchten los boekt en een overstap in Bangkok hebt voordat je weer door vliegt naar een ander land of een andere bestemming in Thailand zoals Chiang Mai of Phuket kan het dus zijn dat je van de ene naar de andere luchthaven moet overstappen. Ga je een vliegticket naar Thailand boeken, let hier dan goed op. De vliegvelden Suvarnabhumi International Airport en Don Mueang International Airport liggen ongeveer 40km uit elkaar. Een taxirit van de ene naar de andere luchthaven neemt ongeveer 40 minuten in beslag (via de highway/tolweg). Ook het uit- en inchecken kost tijd dus zorg voor voldoende speling.

Naast de twee internationale vliegvelden van Bangkok hebben ook Phuket, Chiang Mai, Koh Samui, Krabi , Hat Yai, Rayong / Pattaya, Udon Thani en Chiang Rai een internationaal vliegveld. Bekijk een overzicht van alle internationale vliegvelden in Thailand.

Een goedkoop vliegticket naar Thailand boeken, hoe doe je dat?

Ga je alleen door Thailand reizen, dan kan je eenvoudige via vliegtickets boekingssites als WTC.nl, Momondo.nl of Vliegtickets.nl je vliegtickets naar Thailand boeken. Een retourticket naar Bangkok is vaak de voordeligste optie. Je kan ook terugvliegen vanaf een andere bestemming zodat je niet perse weer terug hoeft te reizen naar Bangkok. Vanaf Phuket of Chiang Mai kan je ook mooie vluchten terug boeken terwijl je dan heen naar Bangkok vliegt.

Als je jouw reis in Thailand begint maar niet eindigt, dan kan je ook je heenreis naar Bangkok boeken en je terugreis vanaf een luchthaven in een ander land. Veel luchtvaartmaatschappijen werken samen in een alliantie en delen zodoende vluchten. Je kan daarom bijvoorbeeld van Amsterdam naar Bangkok vliegen en terug vanaf Kuala Lumpur naar Amsterdam. Vaak kom je voor zo’n constructie ook nog mooie tarieven tegen.

Een vlucht binnen Thailand boeken

Er zijn een aantal maatschappijen die vluchten binnen Thailand aanbieden. Thai Airways is de nationale luchtvaartmaatschappij van Thailand en voert ook vluchten binnen Thailand uit. Bangkok Airways is ook binnen Thailand actief maar verzorgd ook vluchten naar bijvoorbeeld Laos, Cambodja en Maleisië. Budget maatschappijen als Kan Air, Nok Air, Thai AirAsia bieden erg goedkope vluchten aan binnen Thailand. Zo heb je bijvoorbeeld vanaf €26,- al een vlucht van Bangkok naar Krabi. De budget airlines in Thailand kan je hier vrij gemakkelijk boeken. Let erop dat er bij de meeste vliegticket boekingssites vaak nog boekingskosten of dossierkosten bijkomen.