Als je gaat backpacken in Thailand of een ander land in Zuidoost-Azië, dan mag een goede reisgids zeker niet ontbreken. Tegenwoordig kan je naast de traditionele papieren reisgids vaak ook reisgidsen in digitale vorm verkrijgen zodat je niet onnodig veel gewicht hoeft mee te sjouwen.

Een Reisgids voor Thailand staat vol met handige tips over bezienswaardigheden, hotels en guesthouses, oplichterspraktijken (scams), vervoer, do’s & don’ts enzovoort enzovoort. Je kan makkelijk op een reisgids terugvallen als je laat op je bestemming aankomt en nog op zoek moet gaan naar een guesthouse of hotel. Het is een ware aanvulling op je reis en kan je helpen in vervelende situaties. Via Bol.com kan je een uitgebreid aanbod reisgidsen bekijken en vergelijken. Als je voor 22:00 je reisgids besteld heb je hem vaak de volgende dag al in huis. Je kan er ook 2e hands reisgidsen kopen die nog vrij nieuw en actueel zijn.

De beste reisgids voor Thailand

Hoe weet je nu welke reisgids voor Thailand je moet hebben? Dat is een vraag die je zelf zal moeten beantwoorden. Er zijn veel soorten reisgidsen voor Thailand. De Lonely Planet is veruit de meest populaire reisgids. Ook de Rough guide doet het goed onder backpackers. De informatie verschilt echter per gids. De ene gids geeft veel tips over de omgeving en accommodaties terwijl de andere meer inhoudelijke informatie biedt over de geschiedenis van een tempel of stad. Je zal bij je zelf te raden moeten gaan wat voor jou belangrijk is aan een reisgids. Voor de meeste backpackers komt praktische informatie voor de achtergrondinformatie als geschiedenis en politiek.

Waar koop je een reisgids voor Thailand?

Uiteraard kan je een goede reisgids in de winkel kopen bij bijvoorbeeld De Zwerver of een ander boekhandel. Heb je geen zin of tijd om naar de winkel te gaan dan kan je uiteraard ook makkelijk vanuit je luie stoel je reisgids voor Thailand of een ander land via internet bestellen. Via de webshop van Bol.com kan je een uitgebreid aanbod vinden en diverse reisgidsen voor Thailand vergelijken. Je kan ook de reisgids voor heel Zuidoost Azië bestellen als je door meerdere landen van Zuidoost-Azië gaat reizen. Je bent dan in een keer klaar. Ga je alleen door Thailand reizen, dan is een reisgids voor alleen Thailand prima. De informatie in de Lonely planet voor alleen Thailand is uitgebreider dan het hoofdstuk Thailand in de reisgids voor geheel Zuidoost Azië.