Koh Phi Phi wordt door veel mensen genoemd als het mooiste eiland van Thailand. Het eiland bestaat eigenlijk uit twee eilanden, Koh Phi Phi Don en Koh Phi Phi Leh. De eilanden zijn verbluffend mooi en bekend van vele foto’s die je in reisgidsen of op internet tegenkomt. Het eiland Koh Phi Phi Leh is ook bekend geworden door de film “The Beach” waarin Leonardo Dicaprio de hoofdrol speelt. Deze twee eilanden mag je eigenlijk niet overslaan op je reis door Thailand ook al zijn het erg toeristische delen van Thailand. In alle reisgidsen over Thailand vind je Koh Phi Phi reistips die goed van pas komen bij het verkennen van de eilanden.

Backpacken Koh Phi Phi Leh reistips
Koh Phi Phi Leh
Backpacken Koh Phi Phi Leh Maya Bay
Maya Bay
Backpacken Koh Phi Phi Leh snorkelen
Snorkelen
Backpacken Koh Phi Phi Leh snorkelen Loh Samah Bay
Loh Samah Bay

Over Koh Phi Phi

Zowel Koh Phi Phi Don als Koh Phi Phi Leh zijn tijdens de tsunami op 2e kerstdag 2004 hard getroffen. Veel toeristen en locals op Koh Pih Phi Don zijn verdronken toen ze door de zee van de stranden, hotels en guesthouses mee werden gesleurd. Honderden mensen zijn hier omgekomen. Op het eiland kan je ansichtkaarten kopen die je laten zien hoe het eiland er voor en na de tsunami uitzag. Tegenwoordig is het eiland weer helemaal opgebouwd.

Koh Phi Phi Don
Het meest noordelijk gelegen eiland, Koh Phi Phi Don, is het grootste eiland waar ook de hotels en guesthouses te vinden zijn. Het eiland bestaat uit twee grotere delen die met elkaar worden verbonden door een kleine strook land waar ook de meeste hotels op gebouwd zijn. Hier vind je ook veel kleine winkeltjes, restaurants en meer gezelligheid. Het eiland is een waar backpackers oord met een fijne sfeer. Vanaf de berg op het oostelijk deel van het eiland heb je een prachtig uitzicht over het eiland. In het water aan de stranden kan je heerlijk zwemmen en snorkelen. Het eiland verkennen kan je te voet doen. Je kan de verschillende stranden van het eiland bezoeken zoals Money Beach, Loh Lana Bay, Tong Cope, Long Beach enz.

Koh Phi Phi Leh
Het wat zuidelijker gelegen eiland Koh Phi Phi Leh ligt ongeveer 4 kilometer zuidelijker. Met een boot kan je makkelijk van het ene naar het andere eiland komen. Je kan een tour boeken en per speedboot langs het eiland varen om daar Maya Bay te bezoeken en te snorkelen in de prachtige wateren rondom het prachtige eiland. Maya Bay is het plaatje dat je waarschijnlijk kent van de film “The Beach”. Vanaf het strand kijk je uit op de baai die bijna geheel wordt omsloten door gigantische kalksteen rotsen die begroeid zijn met bomen en planten. Het helderblauwe water met de witgrijze kalksteen rotsen met groene begroeiing en de fel blauwe lucht vormen het ideale kiekje door het prachtige contrast. Aangezien het een erg populaire plek is moet je wel veel toeristen in speedboten verwachten. Je mag blij zijn als je een foto met weinig of zelfs geen toeristen kunt maken van Maya Bay. Op het eiland kan je niet overnachten omdat het beschermd is. als je een tour boekt bezoek je altijd Maya Bay maar ook de Pileh Lagoon en Loh Samah Bay aan de andere zijden van het eiland. Dat zijn de twee plekken waar je kunt snorkelen in de heldere wateren rond het eiland. Je vindt er veel prachtige en kleurrijke vissen en andere zeedieren.

Backpacken Koh Phi Phi Leh Monkey Beach
Monkey Beach
Backpacken Koh Phi Phi Don
Koh Phi Phi Don

Overnachten op Koh Phi Phi (Don)

Er zijn vrij veel hotels, guesthouses en resorts op Koh Phi Phi eiland. De prijzen liggen gemiddeld iets hoger dan veel nadere plaatsen in Thailand. Alle accommodaties op Koh Phi Phi liggen op het eiland Koh Phi Phi Don. Op het andere eiland mag niet gebouwd worden. De toeristen worden zoveel mogelijk op Koh Phi Phi Don gehouden.

Budget hotel tips Koh Phi Phi Don

Ben je op zoek naar een budget hotel of guesthouse op Koh Phi Phi, dan is Coco’s Guest House een goede keuze. Kamers huur je vanaf $14 per nacht. De kamer heeft alles wat je nodig hebt en ligt 250 meter van de baai van Loh Dalu af.

Middenklasse hotel tips Koh Phi Phi Don

Een van de Koh Phi Phi reistips en absolute aanrader is het Viking Nature Resort dat privebungalows aanbiedt vanaf $34 nacht. De bungalows hebben een balkon met uitzicht op de prachtige baai van het eiland. De balkons hebben een hangmat waar je lekker in kan wegdromen. De sfeervolle bungalows zijn grotendeels uit (bamboe) hout gemaakt en vrij ruim opgezet. De accommodatie is ook erg romantisch.

Luxe hotel tips Koh Phi Phi Don

Voor de backpackers die wat meer te besteden hebben is het Phi Phi The Beach Resort een ideale accommodatie. De prachtige sfeervolle en ruime bungalows hebben een groot balkon. De bungalows liggen tegen een heuvel aan zodat het uitzicht op de baai fenomenaal is. Het privéstrand en het zwembad maken dit resort helemaal compleet. Vanaf $100 kan je hier overnachten, zeker een keer de moeite waard.

Bekijk en vergelijk nog meer hotels en guesthouses op Koh Phi Phi via Trivago.nl. Je hotel of guesthouse op Koh Phi Phi boek je eenvoudig via Booking.com. Je hebt vaak geen creditcard nodig, betaald vaak pas na je verblijf en kan vaak tot kort voor aankomst nog kosteloos annuleren.

Bekijk hotelaanbiedingen in Koh Phi Phi!
Backpacken Koh Phi Phi Don
Koh Phi Phi Don
Backpacken Koh Phi Phi Loh Samah Bay snorkelen
Loh Samah Bay snorkelen

Wat te zien & doen op Koh Phi Phi?

Wat te zien & doen op Koh Phi Phi? Je hoeft je absoluut niet te vervelen op de eilanden van het prachtige Koh Phi Phi. Er is van alles te doen en zien op de twee grootste eilanden Phi Phi Don en Phi Phi Leh.

Phi Phi Don

Op het grootste eiland van de archipel, Phi Phi Don, heb je prachtige stranden. Je kan heerlijk genieten van een cocktail op één van de populaire stranden van Phi Phi Don zoals Monkey Beach, Yao Beach, Lanti Beach, Hin Khao Beach, Ton Sai Bay en Laem Tong. Sommige stranden van Phi Phi Don zijn vrij druk maar er zijn ook stranden waar je vrijwel alleen bent. Soms moet je wel je best doen om er te komen omdat ze lastig te bereiken zijn. Je kan er in sommige gevallen alleen per kano komen. Op sommige stranden wordt je in de avonden getrakteerd op mooie vuurshows.

Als je wat meer actief wilt bezig zijn kan dat ook. Je kunt het uitzichtpunt op Phi Phi Don bezoeken dat 186 meter boven zee uitsteekt. Om het hoogste van de drie uitzichtpunten te bereiken moet je wel 15 tot 20 minuten klimmen. Je wordt echter beloond met een fenomenaal uitzicht over het eiland.

Ook is het erg de moeite waard om de Tsunami Memorial Garden te bezoeken. De tuin herinnert bezoekers aan de catastrofale tsunami die op tweede kerstdag 2005 grote delen van het eiland verwoeste. Er kwamen op het eiland tientallen mensen om.

Phi Phi Leh

Het eiland Phi Phi Leh is een nationaal park. Het eiland is onbewoond en daarom ook veel rustige dan Phi Phi Don. Maya Bay is het hoogtepunt van een bezoek aan het eiland. Op het eiland is de film The Beach uit 1998 met Leonardo DiCaprio grotendeels opgenomen. Samen met de grote schoonheid van de baai is dat de reden waarom Maya Bay zo populair is bij toeristen. Het eiland wordt dan ook dagelijks door grote groepen toeristen bezocht. Ze arriveren vaak in speedboten die vanaf Phuket arriveren. De bezoekers die vanuit Phi Phi Don aankomen arriveren vaak per long tail boat. Je betaalt 100B entree voor het nationale park. Op het eiland kan je heerlijk zwemmen, van kliffen springen of in de rivier op het eiland badderen.

Vlak achter Maya Bay ligt Lohsamah Bay. In deze prachtige baai met helder blauw water kan je perfect snorkelen of duiken. Veel boten leggen hier dan ook aan om de toeristen te laten genieten van de indrukwekkende onderwaterwereld. Vlakbij de baai vind je de Phaya Naak grot. Een vrij grote grot waar je een stuk in kunt lopen. Je vindt er prehistorische wandtekeningen.

Hoe kom je in Koh Phi Phi?

Koh Phi Phi Don is alleen per ferry te bereiken. Vanaf Zowel Phuket als Krabi en Koh Lanta kan je per ferry naar het meest noordelijke eiland van Koh Phi Phi reizen. Kosten vanaf Krabi zijn het laagst. Vanaf Krabi kost de overtocht naar Koh Phi Phi ongeveer 200B terwijl de overtocht vanaf Phuket ongeveer het dubbele kost. Vanaf Koh Lanta betaal je ook ongeveer 400B. Reistijd is vrijwel gelijk. Vanaf alle drie de vertrekplaatsen moet je rekenen op ongeveer 1,5 tot 2 uur voordat je bij Ton Sai pier, de pier van Koh Phi Phi arriveert. De ferry’s vertrekken 3 tot 5 maal per dag. Ticket voor de ferry kan je boeken via 12go.asia.

Via 12go.asia kan je ook een pakketreis boeken waarbij je bijvoorbeeld je busticket en ferryticket in één keer boekt.

Meer Koh Phi Phi reistips

Ga je backpacken in Koh Phi Phi en ben je op zoek naar nog meer leuke Koh Phi Phi reistips? Een goede reisgids mag dan niet ontbreken aan je bagage. Een goede reisgids voor Thailand is je leidraad tijdens je reis. De gids staat vol handige Koh Phi Phi reistips en handige tips over veel andere bestemmingen in Thailand. Bekijk het aanbod reisgidsen voor Thailand en vind de beste Koh Phi Phi reistips..