Je hoeft je niet verplicht ergens voor te laten inenten als je gaat backpacken in Thailand. Een aantal inentingen voor Thailand zijn wel zeer aan te raden. Je zal tijdens je reis veel in aanmerking komen met potentiële gevaren als zwervende dieren, op verschillende manieren bereid voedsel en een klein wondje of een infectie is snel opgelopen. Als je voor reis je begint langs de dokter gaat voor advies dan zal deze je waarschijnlijk preventief een aantal inentingen voor Thailand aanraden. Voorkomen is immers beter dan genezen en het zou zonde van je reis en tijd zijn als je deze moet onderbreken wegens ziekte die je eigenlijk had kunnen voorkomen.

Verplichte inentingen voor Thailand

De enige verplichte inentingen voor Thailand zijn alleen nodig als je in de zeven dagen voordat je Thailand binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Dit geldt ook als je puur een overstap hebt gemaakt in een gele koorts land. Je hebt in zo`n geval een inentingen tegen gele koorts nodig. In alle andere gevallen ben je niet verplicht om inentingen voor Thailand te nemen.

Aan te raden inentingen voor Thailand

Veel dokters en instanties als de GGD zullen je toch aanraden om je voor een aantal ziektes te laten inenten. Ongeacht of je lang of kort zal verblijven wordt het aangeraden om je te laten vaccineren tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).
Ook wordt het aanbevolen om je te laten inenten (BMR inenting) tegen mazelen als je nog geen mazelen hebt gehad.

Inentingen die worden aanbevolen als je voor een langere periode (langer dan 3 maanden) in Thailand blijft zijn hepatitis B, buiktyfus, rabiës (=hondsdolheid) en in sommige gevallen tuberculose. In (zeldzame) gevallen wordt vaccinatie tegen Japanse encefalitis aangeraden.
Raadpleeg uiteraard altijd je huisarts of GGD. Zeker als je voor langere tijd van plan bent te gaan reizen of als je van speciale medicatie afhankelijk bent. Zorg ook zeker voor een goede reisverzekering voor tijdens je reis. Medische kosten tijdens je reis kunnen erg hoog oplopen dus zorg ervoor dat je een dekkende verzekering hebt. Er zijn speciale Verzekeringen voor Backpacken. Deze worden aangeboden door Tasman Verzekeringen en zijn zeer uitgebreid.