Hua Hin is een grote badplaats die ongeveer 230 kilometer ten zuiden van Bangkok ligt. Hua Hin is een badplaats met lange stranden met vaak grote, luxe resorts erop waar jaarlijks veel toeristen komen. De toeristen die een bezoek brengen een de mooie, verzorgde stranden zijn veelal Thaise toeristen die de drukte in de stad ontvluchten voor een kort verblijf in deze rustige en veilige plaats. In de meeste reisgidsen over Thailand vind je Hua Hin reistips.

Over Hue Hin

Hua Hin staat niet direct bij de meeste westerse toeristen en backpackers bekend als een populaire badplaats. Het relatief kleine Hua Hin telt ongeveer zo’n 60.000 inwoners en erg populair maar dan vooral bij de Thai zelf. Hua Hin is de plaats waar de Thaise koninklijke familie zijn vakanties doorbrengt buiten het hectische Bangkok. Door de aanwezigheid van de koninklijke familie, dat een vast verblijfsplaats heeft in de stad, zijn de straten, stranden, winkels en restaurants opvallend schoon en goed onderhouden. De Thaise bevolking heeft zijn koning hoog staan en ziet het als een eer om de koninklijke familie als gasten te ontvangen. De aanwezigheid van de koninklijke familie die vrij regelmatig in Hua Hin te vinden is trekt ook veel Thai naar deze plaats toe. Naast het feit dat de koning en zijn familie vaak in de plaats te vinden is, is het weer ook uiterst aangenaam en stabiel in Hua Hin. Het is dan ook de plaats in Thailand waar het weer bijna het hele jaar door stabiel is en waar het minst neerslag valt. Kortom, ideale omstandigheden voor een fijn verblijf in een van de hotels of resorts aan de prachtige schone stranden van Hua Hin.

Hua Hin strand
Hua Hin strand
Hua Hin bungalow
Hua Hin bungalow

Wat te zien & doen in Hua Hin?

Wat te zien & doen in Hua Hin? De stad Hua Hin is bekend om zijn stranden of eigenlijk zijn strand. Long Beach is één lang zandstrand van 6 kilometer lang dat op de meeste plaatsen erg rustig is zodat de kans op een privéstrand vrij groot is. Je kan er dan ook heerlijk van je rust genieten. Ook kan je een jetski huren of snorkelen bij de stranden waar het drukker is. In het uiterste zuiden van het strand vind je Khao Takiab, een vrij steile berg waarop een aantal boeddhistische tempels zijn gebouwd. Waarschijnlijk de belangrijkste onder de bezienswaardigheden in Hua Hin is Klai Kangwon Palace, het vakantieoord van de koninklijke familie. Het paleis is open voor het publiek als de koninklijke familie er niet is.

Te zien en doen in Hua Hin

De omgeving van Hua Hin verkennen is ook een goede optie. Er zijn een paar prachtige plekken die meer dan de moeite waard zijn. Zo kan je Khao Hin Lek Fai bezoeken, een bergtop waarvandaan je een prachtig uitzicht op Hua Hin hebt. Het Sam Roi Yot National Park is ook een aanrader maar ligt wel 60km verderop. In het park vind je steile kalkstenen rotsformaties (zoals Khao Sam Roi) , mangrove woud, groene grotten, vele tropische vogels en prachtige stranden. Je kan het park tijdens een dagexcursie bezoeken. Een bezoek aan het park behoort absoluut tot de Hua Hin reistips.

Het treinstation van Hua Hin is het mooiste station van Thailand. Het houten station is in 1968 herbouwd en was een paviljoen uit het koninklijke paleis. Als je er in de buurt ben moet je er zeker even gaan kijken.

Hua Hin hotel tips

Overnachten in Hua Hin

Overnachten in Hua Hin is eenvoudig maar vrij duur. De stad kent veel luxe resorts waar een overnachting soms enkele honderden Amerikaanse dollars kost. Je betaald vooral veel als je een hotel of resort aan het strand wil boeken. Uiteraard is het ook mogelijk om voor een aanzienlijk lager bedrag te overnachten in Hua Hin maar dan heb je geen accommodatie aan het strand.

Budget hotel tips Hua Hin

Een leuk en voordelige accommodatie in Hua Hin is het M & A Guesthouse waar je vanaf $16 een kamer kunt boeken. Het guesthouse is net en schoon en ligt op 2 minuten loopafstand van het centrum van Hua Hin. Ook kan je er fietsen huren om de stad mee te verkennen.

Middenklasse hotel tips Hua Hin

Voor een leuk middenklasse hotel in Hua Hin is Korawan Garden View met privé bungalows vanaf $26 per nacht een goede keuze. De accommodatie ligt in de stad en heeft een fijn zwembad. Wil je toch liever overnachten nabij het strand, dan is het luxere Baannilrath Hotel met een zwembad op het dak dat uitzicht biedt op de stad en het strand een aanrader. Het hotel heeft kamers met prijzen vanaf $72 per nacht.

Luxe hotel tips Hua Hin

De luxe resorts die pal aan het strand te vinden zijn, zijn zeer lux. Je betaald er flink voor. Het luxe maar sfeervolle Veranda Lodge met 4 sterren ligt pal aan een privéstrand. De kamers hebben ook uitzicht op het strand en de zee. Het hotels heeft een mooi zwembad. Voor $92 kan je hier een kamer boeken. Een absolute aanrader en een van de voordeligste mogelijkheden om te overnachten in Hua Hin aan het strand.

Bekijk en vergelijk meer hotels in Hua Hin eenvoudig via Trivago.nl. Ben je op zoek naar nog goedkopere guesthouses of hostels in Hua Hin, kijk dan ook eens hier.

Bekijk hotelaanbiedingen in Hua Hin!

Hoe kom je in Hua Hin?

Aangezien Hua Hin erg populair is bij de stedelingen uit Bangkok, zijn de verbindingen naar Hua Hin goed. Je kan zowel per bus als per trein goed naar Hue Hin toe reizen. Het busstation en het treinstation liggen 400 meter uit elkaar in het westen van de stad. Hua Hin heeft ook een eigen vliegveld.

Per vliegtuig naar Hua Hin reizen

Het vliegveld van Hua Hin ligt in het noorden van de stad en 6 kilometer buiten het centrum. Met een songthaew ben je in 10 minuten in het centrum voor ongeveer 40B. Er zijn directe vluchten van Bangkok naar Hua Hin. Prijzen beginnen bij $40 per vlucht.

Per trein naar Hua Hin reizen

Hua Hin heeft ook een eigen treinstation. Treinen vanuit Bangkok richting het zuiden van Thailand passeren Hua Hin. De trein van Bangkok naar Hua Hin doet ongeveer 4 uur over de afstand van 229 kilometer en kost 44B 3e klasse, 102B 2e klasse en 202B 1e klass. Er rijden ongeveer 12 treinen per dag van Bangkok naar Hua Hin. Vanaf het treinstation kan je een songthaew naar het strand nemen voor ongeveer 20B. Je kan tegenwoordig je treinticket naar Hua Hin online boeken.

Reis je met de trein naar het zuiden naar de stad Chumphon waar de ferry naar Koh Tao vertrekt, reken dan op prijzen van respectievelijk 49B, 113B en 226B voor de 3 a 3,5 uur durende rit. Treinkaartjes koop je op het station of online via 12go.asia .

Per bus naar Hua Hin reizen

Je kan eenvoudig en vrij snel per bus van Bangkok naar Hua Hin reizen (130B, 3 uur). Ook vanaf Chumphon (130B, 4 uur), Surat Thani (220B, 7 uur) en Phuket (330B, 11 uur) rijden er bussen naar Hua Hin. Bussen tussen Hua Hin en deze bestemmingen vertrekken vrijwel elk uur. Ook kaartjes voor de bus naar Hua Hin koop je tegenwoordig makkelijk online of ouderwets op het busstation.

Meer Hua Hin reistips?

Ga je backpacken in Hua Hin en ben je op zoek naar nog meer leuke Hua Hin reistips? Een goede reisgids mag dan niet ontbreken aan je bagage. Een goede reisgids voor Thailand is je leidraad tijdens je reis. De gids staat vol handige Hua Hin reistips en handige tips over veel andere bestemmingen in Thailand. Bekijk het aanbod reisgidsen voor Thailand en ontdek meer handige Hua Hin reistips.

 

Reisadvies
Op 11 augustus 2016 zijn er in Hua Hin meerdere bomexplosies geweest bij de Erewan tempel en op andere plaatsen in de populaire badplaats. Extra oplettendheid is daarom geboden. Lees actueel reisadvies Thailand