De munteenheid van Thailand is de Thai Baht. Er gaan 100 satang in 1 Baht. Geld in Thailand bestaat in de vorm van muntgeld en briefgeld (coupures). De wisselkoers fluctueert uiteraard, maar op moment van schrijven is €1 gelijk aan 37B (37 Thai Baht). Andersom is 1B dus ongeveer €0.027 of bijna 3 Euro cent. Bekijk kort voordat je naar Thailand reist nog even de huidige koers.

Muntgeld en briefgeld in Thailand

Net als in vrijwel alle andere landen komt het muntgeld voor in kleine bedragen. Vaak krijg je muntgeld terug als wisselgeld nadat je een aankoop hebt gedaan in een winkeltje of supermarkt. Geld in Thailand kom in muntvorm voor in 1B, 2B, 5B, 10B, 25B en 50B. Geld in Thailand in de vorm van briefgeld komt voor in 10B, 20B, 50B, 100B, 500B en 1000B coupures. Het briefje van 1000B is de grootste coupure en heeft een omgerekende waarde van €26,75 (op moment van schrijven). Op alle coupures is een afbeelding van oud koning Bhumibol te vinden, de langst zittende koning ter wereld.

Geld pinnen in Thailand

Geld pinnen in Thailand

Door heel Thailand vind je tegenwoordig ATM’s (pinautomaten). Je struikelt er soms bijna over, zoveel zijn het er. Op Suvarnabhumi Airport in Bangkok vind je zo ook in grote getale. Soms 10 stuks op rij. In de grote steden als Bangkok, Chiang Mai, Chiang Rai, Hua Hin, Pattaya Sukothai enz. zijn de pinautomaten in grote getale aanwezig. Dit geldt tevens voor de toeristische plaatsen en eilanden: Phuket, Koh Samui, Koh Phangan en Koh Toa.

Er bestaat een limiet van 10.000B per keer dat je geld in Thailand opneemt met je pinpas. Indien je geld pint met je creditcard, dan kan je meer geld per transactie pinnen. Vaak het dubbele (20.000B). Per pintransactie worden er kosten gerekend variërend van 150B tot 180B. Op sommige kleinere eilanden en kleine plaatsen in het binnenland komen niet altijd pinautomaten voor. Plan je een uitstapje naar het binnenland of een kleiner eiland, pin dan vooraf voldoende geld zodat je niet zonder komt te zitten. Vaak is de enige manier van betalen op dat soort locaties alleen mogelijk met cash geld.

Per creditcard betalen in Thailand

Als je op reis gaat naar Thailand is het erg aan te raden om een creditcard mee te nemen. Niet alle pinpassen werken even goed in alle pinautomaten en storingen komen regelmatig voor. Om je te verzekeren van voldoende geld of betaalmiddelen, kan je via YourMastercard.nl of Worldcard.nl een creditcard aanschaffen. Je kan met je creditcard eenvoudig betalen in hotels en restaurants. Bijkomstig voordeel is dat je vaak automatisch verzekerd bent voor aankopen die je met je creditcard doet. Ook is het mogelijk om met je creditcard te pinnen in Thailand. Mocht je pinpas worden geweigerd, dan kan je altijd nog met je Visacard of Mastercard geld opnemen.